KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022) dirty lines sekslijnen 0900 -1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022)

Vanaf maandag wordt het lekker weer, maar dit weekend heb je nog genoeg mogelijkheden om nog even lekker te Netflixen. Maar wat moet je dan in hemelsnaam kijken? Wij helpen je. Hieronder vind je alle nieuwe titels op Netflix en onze tips.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022) – tabel

We starten dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022) overzicht met de toevoegingstabel. Hierin vind je alle nieuwe series en films die de afgelopen 7 dagen zijn toegevoegd. In de rest van het artikel lees je onze tips hieruit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Business Proposal (1 seizoen) Komedie, Drama 2022 8.6
2 Dirty Lines (1 seizoen) Drama, Historie 2022 7.4
3 Élite (5 seizoenen) Misdaad, Drama 2022 7.6
4 Furioza Misdaad, Drama 2022 6.8
5 Groene Eieren met Ham (a.k.a. Green Eggs and Ham) (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2022 8.2
6 Jimmy Savile: A British Horror Story (1 seizoen) Documentaire, Misdaad 2022 6.9
7 Las Ninas de Cristal Drama, Thriller 2022 6.0
8 Metal Lords Komedie 2022 7.0
9 Michela Giraud: La verità, lo giuro! Cabaret 2022 -
10 Return to Space Documentaire 2022 7.3
Titel Genre Jaar iMDB

Groene Eieren met Ham (a.k.a. Green Eggs and Ham) (2 seizoenen)

Wil je je kinderen eens iets échts leuks laten kijken, in plaats voor de honderdste keer Blippi? Iets waar jij ook met plezier naar kunt kijken? Zet dan zeker Green Eggs and Ham – in het Nederlands uitgekomen als Groene eieren met ham – op.

Een animatieserie naar het wereldberoemde gelijknamige verhaal van de Amerikaanse schrijver en tekenaaar Dr. Seuss.

Misschien ken je de verhalen The Lorax of How the Grinch Stole Christmas! van dezelfde man. Net zo beroemd als het korte verhaal Green Eggs and Ham.

Green-Eggs-and-Ham-NetflixKIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022)-1
Guy bedankt vriendelijk voor de groene ham van Sam. Bron: Green Eggs and Ham / Netflix

In deze schitterende animatieserie – waarvan het tweede seizoen sinds deze week op Netflix staat – draait het om Guy en Sam. Twee mannen die niet meer van elkaar kunnen verschillen.

Samen gaan ze op reis om een bedreigde diersoort te redden. En onderweg zullen we een hoop leren over elkaar, de wereld, maar ook over iets als vriendschap en respect voor elkaar hebben.

Tel daar de wondere wereld bij op die Dr. Seuss in elk van zijn verhalen weet de creëren, en je krijgt met Green Eggs and Ham een heerlijke, schitterend geanimeerde, serie met vol onverwachte wendingen en leuke grapjes voor jong en oud (“I’m vegan” // “I’m so sorry, how long have you known?”).

Dirty Lines (seizoen 1)

Dan is het nu tijd voor een Nederlandse serie, namelijk Dirty Lines. Misschien heb je er in de media al iets over gehoord – de serie kreeg redelijk wat aandacht – maar voor wie nog niks weet, hier een kleine introductie voor deze Netflix serie.

Dirty Lines gaat over het begin van de Nederlandse 0900-sekslijnen in de jaren 80. Een nummer dat je kon bellen om een hijgende, hitsige vrouw aan de lijn te krijgen. Nou ja, een opgenomen stem van een vrouw.

In Dirty Lines zien we hoe het er in die tijd aan toe ging in onze hoofdstad met o.a. de Zeedijk met vuilnis op de straat, een grote heroïnehandel en veel leegstand. Het is de tijd dat de fictieve broers Ramon en Frank Stigter het bedrijfje Teledutch oprichten.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022) dirty lines roxy
Chillend bij de gracht. Bron: Dirty Lines / Netflix

Daarnaast volgen we het verhaal van de Amsterdamse vriendinnen/studentes Janna en Marly. Ze rollen het bedrijf binnen en krijgen een verrassende carrière …

Maar ondanks dat het hele handeltje van de 06-lijnen als een komeet de lucht in schiet, volgt de ondergang al snel.

Dit alles wordt gecombineerd met de opkomst van de housemuziek (en de daarbij horende xtc) – met club RoXY als centraal punt – waardoor Dirty Lines een stomende, snelle serie is geworden die je in één ruk uitkijkt.

Business Proposal (seizoen 1)

Onze laatste en derde tip is de Zuid-Koreaanse serie Business Proposal (1 seizoen). Als je van Aziatische series houdt met een vleug romantiek, dan zit je bij deze serie gebakken.

Het draait allemaal om Shin Ha-ri (Kim Se-Jeong), een jonge vrouw die besluit om naar een blind dat te gaan. Maar niet als zichzelf, maar vermomd als haar vriendin. Ze wilt haar helpen om onder de date uit te komen.

Maar dan blijkt de date niemand minder dan Kang Tae-Moo (Ahn Hyo-Seop) te zijn, de knappe baas van het bedrijf waar ze voor werkt! Oi.

business-proposal-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022)
Ha-Ri en Tae-Moo dicht bij elkander. Bron: Business Proposal / Netflix

Tae-Moo zat ook helemaal niet op de date te wachten. Zijn opa heeft de date verzorgt, omdat hij wilt dat hij gaat daten in plaats van altijd maar werken. Maar de date was dus eigenlijk met de vriendin van Ha-Ri.

Hij besluit te gaan en maar gewoon met haar te trouwen om van het gezeik van zijn opa af te zijn. De volgende dag belt hij Ha-ri op en vraagt haar ten huwelijk. Wat je dan doet, zie je in Business Proposal. Onze laatste tip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 14, 2022) artikel.