Persona corea Kijktips op Netflix (week 15, 2019) Netflix tip

Kijktips op Netflix (week 15, 2019)

Hoi beste Netflix-fans! Er is alweer een week voorbij en ook deze week zijn er uiteraard weer films en series op Netflix verschenen. Welke dat zijn, zullen we natuurlijk hieronder weer netjes op een rij zetten. Wat zijn de toppers van deze week? Wat zijn jouw favorieten? Laat gerust je eigen kijktips achter want hoe meer tips, hoe meer vreugd. Hier is ons ‘Kijktips op Netflix (week 15, 2019)’ artikel. Let’s go!

Persona (seizoen 1)

We beginnen met een Zuid-Koreaanse Netflix Original met de titel Persona. Deze serie, die bestaat uit slechts 4 afleveringen van elk rond de 20 minuten, met telkens dezelfde actrice/zangeres, namelijk K-pop superster Lee Ji-eun a.k.a. IU.

We zien haar telkens in een andere rol, in een ander kort verhaal, steeds geregisseerd door een andere Zuid-Koreaanse regisseur. Het idee sprak ons aan en besloot ons om Persona even op te zetten en als het niets zou zijn, dan was de stap klein om er gewoon mee te stoppen, aangezien het dus in totaal maar een uurtje duurt.

Zo zien we de knappe IU in het eerste verhaal in de rol van een tennisspeelster die alles op alles zet om haar wedstrijd te winnen. Er staat namelijk een hoop op het spel, namelijk of zijn vader met haar Engelse lerares trouwt, of niet. Het verhaaltje klinkt bizar, maar pakt wonderwel uit. De toon is gelijk gezet.

Het tweede verhaal, tevens met een hoofdrol voor IU, speelt ze de rol van een vrouw die een gebaar van liefde eist van de man die haar vraagt waarom zij, terwijl ze aan het daten waren, op reis ging met haar mannelijke vrienden.

En verhalen drie en vier zijn weer allebei erg anders van stijl en plot, maar toch past alles goed bij elkaar. Wij hebben ons in ieder geval een goed uur uitermate vermaakt met de ‘serie’ Persona. Laat ons vooral weten wat jij er van vond. De trailer kan je in ieder geval hieronder bekijken.

The Hateful Eight

Vorige week hebben we onder andere Reservoir Dogs uitgelicht, een van de eerste films van Quentin Tarantino, en deze week is het weer raak met zijn film The Hateful Eight. En ook deze is zeer de moeite waard.

Het verhaal speelt zich een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog af in Wyoming. De film opent met het personage John Ruth a.k.a. The Hangman (Kurt Russell) een bounty hunter die samen met de voortvluchtige Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) op weg is om zijn prijs voor haar in ontvangst te nemen.

Alles gaat goed, tot ze twee onbekende mannen tegenkomen. Door het slechte weer moeten ze uiteindelijk een pitstop maken bij het café van Minnie’s Haberdashery. Alleen worden ze daar ontvangen door een aantal mensen en niet door Minnie zelf. Wat hier aan de hand is, zie je vervolgens in de rest van The Hateful Eight.


Spider-Man: Homecoming

Spider-man- en Marvelfans opgelet! Er is weer een fijne toevoeging aan het Netflix aanbod bijgekomen. Deze keer gaat het om de film Spider-Man: Homecoming uit 2017. Er zijn inmiddels al heel wat Spider-Man’s op het witte doek verschenen, van Tobey Maguire, Andrew Garfield tot aan animatieversies.

In deze film kruipt Tom Holland in de huid van Peter Parker’s alterego. Het is niet Holland’s eerste vertolking als Spider-Man, want hij was ook al te zien in Captain America: Civil War. Hierin trekt hij samen met de Avengers op om op schurkenjacht te gaan.

Dat smaakte blijkbaar naar meer want hij hoopt op een nieuw avontuur in Spider-Man: Homecoming. Toch houdt mede-superheld Tony Stark (Iron Man) de jonge Peter Parker wat uit de spotlights, zodat deze zich kan richten op zijn eigen buurtje.

Maar dat wil niet zeggen dat er niets te doen valt voor Spidey, want hij komt de grote en gevaarlijke wapenhandel van Adrian Toomes tegen. Spider-Man vindt dat dit gestopt moet worden en probeert hulp te krijgen. Maar het lijkt er in Homecoming toch sterk op dat hij deze gevaarlijke praktijken zelf moet zien te stoppen.

Je begrijpt het al, Spider-Man: Homecoming is gewoon een leuke en toffe Marvel-productie met een hoog en spannend avontuur-gehalte. De trailer check je hieronder.


Special (seizoen 1)

Voor de lekkere, lichte trek hebben we deze week de Netflix Original Special in de aanbieding. En lichte, snelle kost is het zeker, want deze serie heeft 8 afleveringen die elk slechts een kwartiertje duren. Zo kun je deze afleveringen thuis lekker even snel bekijken, of misschien als je op je vertraagde NS-trein wacht, of wanneer je op je taxi of Uber wacht die maar niet wil komen… Het kan allemaal.

In Special maak je kennis met Ryan, een homoseksuele man met een hersenverlamming. Waar hij deze hersenaandoening altijd heeft proberen te verstoppen, zal hij het op een later moment toch erkennen en meer durf tonen naarmate hij ouder en volwassener wordt. Hij zal zich hierbij langzaam maar zeker los moeten durven maken van zijn moeder om tegelijkertijd zijn identiteit als homoseksueel met een handicap te kunnen omarmen.

Lief, warm, humorvol en soms ook belast met wat complexe gedachtes, Ryan is het allemaal en hij draagt dit ook zeker over op de kijker. Deze afleveringen van Special op Netflix Nederland smaken in ieder geval naar meer! Bekijk onder deze alinea alvast de trailer, die haast langer duurt dan een aflevering zelf 😉


Kijktips op Netflix (week 15, 2019)

Misschien kende je nog geen enkele van de hierboven genoemde tips. Dat zou goed kunnen want 2 van de 3 titels zijn net nieuw. Hoe dan ook, daar zijn wij voor, om als gids voor je te dingen in de jungle der Netflix. In de tabel onderaan dit artikel vind je trouwens alle nieuwe films en series op Netflix van de vorige 7 dagen.

Vergeet je ook zeker niet eventjes te abonneren op onze nieuwsbrief en like onze pagina op Facebook zodat je nooit meer iets mist en zodat je altijd iets te melden hebt bij het koffiezetapparaat op je werk. Een goede zaterdag en zondag iedereen en hopelijk tot heel snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Hateful Eight Misdaad, Mysterie 2015 7.8
2 Persona (1 seizoen) Drama 2019 7.5
3 Star Trek: Discovery (seizoen 1 + 13 afleveringen seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2019 7.4
4 Special (1 seizoen) Komedie 2019 7.8
5 Francesco de Carlo: Cose di questo mondo Cabaret 2019 -
6 The Perfect Date Komedie, Romantiek 2019 6.3
7 Huge In France (1 seizoen) Komedie 2019 6.0
8 Demolition Komedie, Drama 2015 7.0
9 ¿A quién te llevarías a una isla desierta? Drama 2019 6.1
10 Mighty Little Bheem (a.k.a. Kleine Bheem) (seizoen 1) Animatie, Kinderserie 2019 -
Titel Genre Jaar iMDB