elizabeth cate blanchett Kijktips op Netflix (week 15, 2020)

Kijktips op Netflix (week 15, 2020)

Houden we het allemaal nog een beetje vol? Een pluspunt is toch wel dat de zon inmiddels is gaan schijnen. Dat maakt alles altijd net iets minder somber. Als je vervolgens nog iets op Netflix wilt gaan kijken, om de dag goed af te sluiten, is ons artikel met alle nieuwe toevoegingen echt iets voor jou.

The Breakfast Club

In tijden zoals deze heb je misschien wel een beetje heimwee naar ‘vroegah’, waarin de wereld nog gewoon leek. Gelukkig heeft Netflix weer een klassieker in het aanbod gezet, waarin de nostalgie vanaf druipt: The Breakfast Club. De film uit 1985, onder regie van John Hughes, neemt je mee naar een typische jaren ’80 middelbare school in de VS.

Vijf leerlingen moeten op een zaterdagochtend naar school omdat hun straf uit te zitten. Ze vertegenwoordigen in eerste instantie allemaal een bepaald ‘high school’ stereotype: de sportman, de prinses, de weirdo, de nerd en de onruststoker.

Ze hebben allemaal wat uitgespookt en zijn nu dus verplicht om op hun vrije zaterdagochtend een opstel over zichzelf te schrijven. Gedurende de ochtend ontstaat de chemie tussen de leerlingen en hoewel ze ogenschijnlijk erg van elkaar verschillen, blijken er toch veel overeenkomsten te zijn.

De film The Breakfast Club en de acteurs werden later gezien als onderdeel van de Brat Pack, een periode in de jaren ’80 waarin jonge acteurs vaak in dezelfde films te zien waren, vaak met een onderliggend coming-of-age thema. De film staat ook bekend om het nog altijd nog lekkere en nostalgische nummer Don’t you forget about me van de Simple Minds.

Dus gun je zelf even een trip down memory lane en zet lekker The Breakfast Club op. De trailer van de film check je onderaan deze alinea.

LA Originals

Dan een documentaire titel voor de hiphop/graffiti/street art liefhebbers onder ons: LA Originals. Heel in het kort is dit het verhaal van Mister Cartoon, een legendarische tatoeage-artiest die veel grote namen heeft getatoeëerd, en Estevan Oriol, een beroemde fotograaf.

Ze ontmoeten elkaar op een feestje in 1992 en blijken al snel een hoop overeenkomsten te hebben: hiphop, custom lowrider auto’s, allebei Amerikaanse Mexicanen en meer. Ze besluiten al snel dat ze vrienden moeten worden.

De ene heeft al zijn hele leven getekend, van op papier, muren tot uiteindelijk op lichamen en de ander begon ooit met fotograferen, samen met zijn werkzaamheden als tourmanager van grote hiphopartiesten als Cypress Hill.

De documentaire LA Originals is hun verhaal. Hun werk. Hun manier om de hiphopcultuur van Los Angeles te documenteren en dat al 25 jaar lang. En het resultaat mag er wezen.

Elizabeth

Dan een film voor waarschijnlijk een andere doelgroep, namelijk het biografische drama Elizabeth over, je raadt het al, koningin Elizabeth. Dit is de verfilming van regisseur Shekhar Kapur en met de hoofdrol voor Cate Blanchett.

We zien hoe de eerste jaren, vanaf 1558, van koningin Elizabeth I waren en alle obstakels waar ze tegenaan liep. Want dat waren er nogal wat. Ze werd in 1533 geboren als dochter van koning Henry VIII en Anne Boleyn. Voordat ze vrij koningin werd in 1558, op 25-jarige leeftijd, had ze al een hoop meegemaakt.

Maar als jong meisje krijgt ze nu gelijk nog meer voor haar kiezen. Zo is de strijd gaan tussen het steeds groter wordende protestantisme en het katholicisme, spelen er zaken in de kerk, op oorlogsgebied en binnen haar eigen hof.

Kijktips op Netflix (week 15, 2020)

Met Elizabeth komen we aan het eind van ons kijktips op Netflix (week 15, 2020) artikel. De hierboven genoemde titels zijn onze tips. De rest van de nieuwe toevoegingen vind je in de tabel onderaan dit artikel. Speur deze dus zeker even door.

En nu we toch je aandacht hebben: we hebben ook Facebook, Instagram en een nieuwsbrief. Kijk maar even wat je met die informatie doet! Een fijn weekend nog en blijf zoveel mogelijk binnen en kijk bijvoorbeeld naar Netflix.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Accepted Komedie 2006 6.5
2 American Pie: American Wedding Komedie 2003 6.3
3 American Pie: Reunion Komedie 2012 6.7
4 Babe Komedie, Familiefilm 1995 6.7
5 Better Call Saul (4 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 5) Misdaad, Drama 2020 8.7
6 Brews Brothers (1 seizoen) Komedie 2020 4.3
7 Bring It On Again Komedie 2014 4.5
8 Bring It On: All or Nothing Komedie, Sport 2006 5.6
9 Bring It On: Fight to the Finish Komedie 2009 5.4
10 Bring It On: In It To Win It Komedie 2007 5.4
Titel Genre Jaar iMDB