the-hurt-locker KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022)

Door het drukke paasweekend krijg je ons overzicht met de nieuwste artikelen op Netflix pas vandaag. Dus hier is ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022) artikel. Hopelijk staan er weer een aantal tips voor je in 😉🍿🎬.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022) // tabel

We starten zoals wel vaker met de tabel. Alles wat de afgelopen 7 dagen aan het aanbod is toegevoegd, vind je hier. In de rest van het artikel pikken we hier een paar tips voor je uit. Zo heb je altijd iets te kijken!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Fistful of Lead Drama, Western 2018 3.7
2 A Sogra Que Te Pariu (1 seizoen) Komedie 2022 4.0
3 Adormidera Actie, Fantasie 2013 3.8
4 Alcatraz Actie, Misdaad 2018 3.1
5 Almost There Documentaire, Biografie 2016 7.3
6 Anatomy of a Scandal (1 seizoen) Drama, Thriller 2022 7.1
7 Casi Feliz (2 seizoenen) Komedie 2021 6.8
8 Choose or Die Horror, Thriller 2022 4.9
9 Eine Stadt ohne Wasser: Warnung aus Südafrika Documentaire, Short 2018 -
10 Endless Horizon Documentaire, Short 2012 -
Titel Genre Jaar iMDB

The Hurt Locker (2008)

Laten we maar eens met een ‘gezellige’ titel beginnen: de oorlogsfilm The Hurt Locker van regisseuse Kathryn Bigelow. De film won 6 Oscars waaronder die van Beste Regisseur. Daarmee werd Bigelow de eerste vrouw die deze prijs won.

In The Hurt Locker krijgen we een inkijkje in het Amerikaanse leger tijdens de Irakoorlog. Een zeer bloedige en onoverzichtelijke strijd.

En om het nog specifieker te maken: we volgen de onverschrokken sergeant William James (Jeremy Renner) en zijn ontmijningsteam op hun missie om bommen en mijnen onschadelijk te maken.

hurt-locker KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022)
James aan het sleutelen met sigaret tussen de lipjes. Bron: The Hurt Locker / Netflix

James is een van de beste in zijn vak, maar dus ook vrij baldadig en niet bang voor de dood. Ideaal voor zijn werk, maar niet zo fijn voor het team onder hem.

Het resulteert in een verhaal tussen enerzijds de sergeant en zijn teamleden en anderzijds tussen hen en de Irakese vijand. De trailer van het fijn gemonteerde en dus zeer spannende The Hurt Locker zie je hieronder.

Een volk zonder eigen land (2007)

De Nederlandse documentaire Een volk zonder eigen land is gemaakt door documentairemaker Bob Entrop en was in 2007 op de VPRO te zien. Het gaat over de Sinti en Roma zigeuners in Nederland.

Een groep waar een hoop vooroordelen over bestaan en waarvan er naar schatting een half miljoen van zijn vermoord tijdens de WOII. Het is daarom fijn dat er eindelijk een serieuze documentaire over gemaakt is.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022) Een volk zonder eigen land

Een groep met een hoop familiecodes, een speciale manier van doen en laten, een sterke religie en met eigen taboes (vooral over geboorte en de dood). Maar de Sinti en Roma zijn ook een groep die niet graag het achterste van de tong laten zien.

Een ander interessant gegeven is de tweedeling die lijkt te ontstaan. Enerzijds tussen de oudere generatie die zich alleen op de eigen groep richt en anderzijds de jongeren die soms wel ‘normaal’ proberen mee te draaien in de maatschappij.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 15, 2022) Een volk zonder eigen land tussen twee culturen
Meisje dat ervaart hoe verschillend haar eigen cultuur is en de Nederlandse maatschappij. Bron: Volk zonder eigen land / Netflix

Het geeft Een volk zonder eigen land genoeg dynamiek en is daarom zeer de moeite waard. Ondanks het feit dat je na afloop nog steeds met een hoop vragen zit.

Onderstaande trailer komt uit een andere documentaire van Bob Entrop, ditmaal over zigeunermuziek. Bij gebrek aan een trailer van Een volk zonder eigen land.