netflix nederland Beyonce-Coachella

Kijktips op Netflix (week 16, 2019)

Hallo daar! Daar zijn we weer met een nieuw overzicht met nieuwe titels op Netflix. Want ook in het paasweekend zijn er weer films en series op het platform toegevoegd. Waaronder een veelbesproken documentaire van de koningin van de pop! Dus ben je benieuwd wat de paashaas heeft verstopt in het aanbod? Lees dan snel verder en voeg ze toe aan je ’to-watch’-lijst. En laat het natuurlijk even weten als je een mooi Netflix-ei hebt gevonden, bijvoorbeeld via Facebook. Vrolijk Pasen!

Homecoming: A film by Beyoncé

Je kon er deze week amper omheen: Homecoming, de documentaire van Beyonce, is online gekomen. En in deze documentaire, helemaal in het teken van Queen B, krijgen we een kijkje in het leven van de zangeres en volgen we haar rond haar concert op Coachella in 2018.

En dat concert zou een legendarische worden. Beyonce was de eerste vrouwelijke zwarte headliner en ze pakte daarmee ook meteen groots uit, zoals alleen de koningin van de muziek kan.

Ze bracht een hele rits eigen nummers ten gehore, maar werd ook bijgestaan door haar vriendinnen van Destiny’s Child en haar man Jay-Z. Wat een geweldig spektakel dit concert is geweest, kun je zien in Homecoming. De plaat kan je trouwens ook op bijvoorbeeld Spotify luisteren.

Maar behalve Beyonce de artieste, zien we ook veel van Beyonce als moeder en dat is erg bijzonder, omdat Be normaliter niet veel prijsgeeft over haar privé-leven. Zo toont ze haar kwetsbare kant wanneer ze vertelt hoe de zwangerschap en bevalling van de tweeling Sir en Rumi heel heftig was.

En behalve artieste en moeder, kun je haar in deze documentaire ook classificeren als icoon uit de zwarte cultuur, die je leert om als Afro-Amerikaan trots zijn op je identiteit. Je hoort het al, deze show kun je niet missen. Dus aarzel niet en ga het snel bekijken!

Clash

Voor een spannende, politiek geladen film, kun je deze week terecht bij Clash, van de hand van de Egyptische regisseur Mohamed Diab. Diab neemt de kijker mee naar het chaotische Egypte na de Revolutie van een paar jaar geleden.

Het is nog steeds onrustig in Egypte en er wordt geprobeerd om de huidige president Morsi af te zetten. Allerlei verschillende groepen raken met elkaar in de clash; van Morsi-sympathisanten tot demonstranten die hem weg willen hebben en alles er tussenin.

De politie pakt een aantal van deze personen op en stopt hen in een politiebus. Daarmee is de setting van Clash gelijk bepaald, want het is deze ruimte waarin je als kijker gezogen wordt om een beklemmende ervaring in het chaotische, broeierige Egypte te krijgen.

De karakters in het politiebusje representeren de bevolkingsgroepen die met elkaar botsen en daarmee dus ook de onrust in het land. Zullen ze ooit dichter tot elkaar komen, wanneer ze beseffen dat ze allemaal Egyptenaar zijn, of is de verdeeldheid hiervoor te groot?

Je zal het zien in deze fascinerende film, die tevens de Egyptische inzending was voor de Oscar Beste Buitenlandse Film. De trailer bekijk je hieronder.

Oblivion

We schreven al eens eerder over de avontuurlijke sciencefictionfilm Oblivion, dus we zijn blij dat hij weer op Netflix staat. Als je wilt weten, waar de film over gaat, klik dan HIER. En de trailer check je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 16, 2019)

Dit waren ze weer, onze tips. Alle nieuwe titels zie je in de tabel hieronder. Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief, want dan ben je altijd op de hoogte van het laatste Netflix-nieuws. En check de inleiding van dit artikel voor onze Facebookpagina. Een like wordt zeer gewaardeerd 🙂

Vrolijk Pasen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (1 seizoen + S02E17) Drama 2019 6.4
2 Grass is Greener Documentaire 2019 -
3 Cuckoo (5 seizoenen) Komedie 2014 7.3
4 Samantha! (2 seizoenen) Komedie 2018 6.6
5 Hardcore Henry Actie 2015 6.7
6 Abdo Mota Misdaad 2012 3.0
7 Sheikh Jackson Drama 2017 7.0
8 Rilakkuma en Kaoru (1 seizoen) Anime 2019 -
9 Someone Great Komedie, Romantiek 2019 5.9
10 Lykke-Per Drama 2018 7.4
Titel Genre Jaar iMDB