Kijktips op Netflix (week 16, 2020) once upon a time in hollywood brad pitt

Kijktips op Netflix (week 16, 2020)

Lees dit artikel even door als je ook zo benieuwd bent naar alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Onderaan vind je de tabel met alle nieuwe dingen en in het bericht zelf lees je over onze tips. Welkom bij ons kijktips op Netflix (week 15, 2020) artikel!

Once Upon a Time in Hollywood

Kijk, dit begint er op te lijken. Al vrij snel na de première in de bioscopen van Once Upon a Time in Hollywood komt de nieuwste film van Quentin Tarantino al op Netflix. Hopelijk is dit een trend die ons aller Netflix doortrekt, want dat is toch beter dan eerst een jaar te moeten wachten.

Hoe dan ook, Once Upon a Time in Hollywood dus. Een film van Tarantino met hoofdrollen voor Brad Pitt en Leonardo DiCaprio. Pitt speelt de stuntdubbel (Cliff Booth) van tv-ster DiCaprio (Rick Dalton). De film speelt zich in het Hollywood van eind jaren ’60.

Dalton, ooit een grote ster van de Amerikaanse western, worstelt met het ouder worden en de daarbij horende op de loer liggende vergetelheid. Zijn beste vriend Booth, en dus tevens zijn stuntdubbel, probeert hem positief te houden. We zien de twee zich een weg banen door de filmindustrie van eind jaren ’60.

Tegelijkertijd is de opkomende regisseur Roman Polanski naast Rick Dalton komen wonen, samen met zijn bloedmooie vrouw en actrice Sharon Tate (Margot Robbie). En iedereen die iets van de Amerikaanse geschiedenis weet, snapt dat sekteleider en muziekliefhebber Charles Manson dan nooit ver weg is …

Once Upon a Time in Hollywood is wederom een heerlijke film van Quentin Tarantino. Misschien niet helemaal wat we van hem gewend zijn (lees: weinig geweld en een wat langzamer tempo), maar desalniettemin merk je af toe toch echt dat je weer met een typische Tarantino te maken hebt (lees: snelle en spitsvondige dialogen etc.). Aanrader dus!

De twaalf (seizoen 1)

Dan een bijzondere serie van Belgische bodem, namelijk De twaalf (2020). Hierin volgen we de twaalf (aha!) mensen in een volksjury in de rechtbank. De zaak: een vrouw, schooldirectrice Frie Palmers (Maaike Cafmeyer), zou haar beste vriendin én haar eigen dochter hebben vermoord.

We krijgen een inkijkje in het strafproces met een volksjury, zoals dat bij zware misdrijven altijd gaat in België, maar tegelijkertijd zien we dat de juryleden zelf ook geheimen hebben. Welke rol spelen deze in hun besluitvorming?

de-twaalf-Kijktips-op-Netflix-week-16-2020
Frie Palmers (Maaike Cafmeyer), de pineut. Bron: De twaalf / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dit alles wordt razendknap en bloed spannend in een mix gegooid waardoor je blijft kijken. Het is allemaal erg knap gedaan. De serie kreeg dan ook geheel terecht de prijs voor beste scenario op het Cannes Series Festival, het kleinere en minder bekende broertje van het bijna gelijknamige filmfestival.

Wij moesten bij De twaalf qua sfeer een beetje aan The Bridge denken. Combineer dit met klassieker der klassiekers onder de films over rechtbankjury’s 12 Angry Men (Lumet, 1957) en je krijgt een idee van De twaalf. Gewoon kijken, je krijgt geen spijt.

Despicable Me en Despicable Me 2 (Verschrikkelijke Ikke)

Goed nieuws! De kleine, gele knakkers genaamd Minions van Despicable Me zijn weer te vinden op Netflix en zullen het hele gezin een glimlach op het gezicht toveren.

De inmiddels legendarische, gele hulpjes van slechterik Gru zullen deze bijstaan in een poging om grootste schurk ooit te worden. Of dat lukt is maar de vraag, maar een heerlijk avontuur is in ieder geval gegarandeerd.

In Despicable Me, die we in Nederland ook wel Verschrikkelijke Ikke noemen, wil de markante Gru dus de grootste schurk aller tijden worden. Waar simpele schurken een schilderij of wat diamanten willen stelen, wil de ambitieuze Gru gelijk maar de maan stelen want ja, je bent de allergrootste of niet!

Gru en zijn gele ‘smurfen’. Bron: Despicable Me 2 / Netflix – tekst loopt door onder de afbeelding

Hij heeft echter wel een goed plan hiervoor nodig. En wanneer drie schattige meisjes plotseling ten tonele verschijnen, zal dat veel invloed hebben op de jacht naar crimineel succes.

Wanneer je aan Despicable Me niet genoeg hebt, kun je daarna meteen verder met het vervolg Despicable Me 2, waarin iedereen weer klaar is voor een supergrappig avontuur. Met natuurlijk heel veel grappige Minions, de toffe schurk Gru (met de stem van held Steve Carell) en de wereldwijde hit Happy van Pharrell Williams!

Check hieronder even het voorproefje van Despicable Me en zet de film(s) daarna snel aan op Netflix:

Snel en furieus (films)

We willen ook even aanstippen dat Netflix even de snelheidstrommel heeft opengetrokken, want sinds deze week zijn er zeven films uit de Fast & Furious filmreeks aan het aanbod toegevoegd. Het gaat om de films:

  • Fast & Furious 5 (2011)
  • Fast & Furious (2009)
  • 2 Fast 2 Furious (2003)
  • Fast & Furious 7 (2015)
  • Fast & Furious 6 (2013)
  • The Fast and the Furious (2001)
  • The Fast and the Furious: Tokyip Drift (2006)

Persoonlijk zijn we geen fan van deze filmreeks, maar wie zijn wij nou 🙋‍♀️ Dus als jij wel kan genieten van de Fast & Furious films, dan kan je deze sinds deze week dus allemaal gaan kijken op Netflix.

Kijktips op Netflix (week 16, 2020)

Tot zover onze kijktips op Netflix (week 16, 2020). Benieuwd naar onze tips van de afgelopen weken? Check dan DEZE pagina.

Dor je trouwens te abonneren op de nieuwsbrief, ons te volgen op Instagram en/of onze Facebookpagina te liken, blijf je trouwens helemaal op de hoogte als we weer eens iets nieuws schrijven.

Maar zoals we in de openingsalinea al zeiden: we hebben ook nog de tabel met alle nieuwe toevoegingen voor je. Dus check deze hieronder even, want misschien zit er wel iets voor je tussen. Stay home en tot snel!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 #blackAF (seizoen 1) Komedie 2020 5.5
2 2 Fast 2 Furious Actie, Misdaad 2003 5.9
3 Barbie Dreamhouse Adventures: Go Team Roberts) Animatie, Short 2018 6.7
4 Betonrausch Komedie, Drama 2020 6.0
5 Better Call Saul (4 seizoenen + 9 afleveringen seizoen 5) Misdaad, Drama 2020 8.7
6 Central Intelligence Actie, Komedie 2016 6.3
7 Chris D’Elia: No Pain Cabaret 2020 6.2
8 De Twaalf (1 seizoen) Drama, Thriller 2019 7.8
9 Despicable Me Animatie, Avontuur 2010 7.7
10 Despicable Me 2 Animatie, Avontuur 2013 7.4
Titel Genre Jaar iMDB