my love six stories of true love Kijktips op Netflix (week 16, 2021)

Kijktips op Netflix (week 16, 2021)

We hebben all nieuwe titels op Netflix weer voor je op een rijtje gezet – kijk maar naar de tabel onderaan dit artikel – en hebben hier weer onze favoriete titels uit geselecteerd. Hopelijk zit er iets voor je tussen!

My Love: Six Stories of True Love (seizoen 1)

Wij weten niet hoe het met jou zit, maar wij kunnen af en toe wel wat feelgood-momenten gebruiken. Het is dan makkelijk om een leuke film of serie op te zetten waar je een goed gevoel van krijgt. In deze categorie zou je My Love: Six Stories of True Love ook kunnen plaatsen.

Het idee achter deze korte documentaireserie is mooi in al zijn eenvoud. In zes afleveringen zien we zes koppels op leeftijd. De stelletjes komen uit verschillende landen en elke aflevering staat er een duo centraal.

Zo hebben we Ginger en David (VS), Nati en Augusto (Spanje), Haruhei en Kinuko (Japan), Satva en Satyabhama (India), Jurema en Nicinha (Brazilie) en tot slot Saengja en Yeongsam (Korea).

Nati (l) & Augusto (r). Bron: My Love: Six Stories of True Love / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En alhoewel ze dus uit verschillende delen van de wereld komen hebben ze allemaal één ding gemeen – hun al tientallen jaren durende relatie. Wij vonden het prachtig om te zien – zeker in onze tijd waarin scheidingspapieren haast in de supermarkt te koop lijken – hoe het ook kan.

Misschien kunnen veel mensen er zelfs nog iets van opsteken. Hoe dan ook, de trailer van My Love: Six Stories of True Love check je hieronder. En laat ons ook zeker weten wat je ervan vond via Instagram en/of Facebook!

The Circle USA (seizoen 2)

En dan een guilty pleasure van ons. Wij kenden al de Braziliaanse variant van de realityshow The Circle, maar blijkbaar is er ook een Amerikaanse (en zelfs Franse!) variant. Van de Amerikaanse serie staan nu de eerste paar afleveringen van seizoen 2 op Netflix.

The Circle is van origine een productie een Engelse productie van Channel 4 uit 2018. Het idee is telkens hetzelfde: een groep mensen nemen apart van elkaar hun intrek in een luxueus appartementencomplex met ieder een eigen woning. Ze krijgen elkaar niet te zien.

Ze maken allemaal een social media profiel aan die ze van elkaar kunnen zien. Aan hun de taak om te achterhalen wie de van de kandidaten een nepprofiel hebben aangemaakt, inclusief fake foto en nep achtergrondverhaal.

Een van de kandidaten, zittend voor het computerprogramma ‘The Circle’. Bron: The Circle USA / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Iedereen heeft de beschikking over een beeldscherm waarom het computerprogramma ‘The Circle’ draait. Dit programma kan hun gesproken teksten omzetten naar tekstberichtjes die de andere kunnen lezen.

Het is aan de kandidaten – door elkaar vragen te stellen, door bepaalde gedachtes los te laten en door andere slimmigheden – om binnen drie weken te achterhalen wie er allemaal nep is en wie ze dus naar huis moeten sturen. Oh, en de winnaar krijgt 100.000 dollar. Check de trailer anders even!

Snelle: zonder jas naar buiten

Als je de hedendaags muziek een beetje volgt, is de kans vrij groot dat je ‘rapper’ Snelle kent. De jongen met de hazenlip scoort namelijk hit na hit, zowel solo als met bekende artiesten als Maan, Thomas Acda en Ronnie Flex.

Daarnaast trad hij aan de lopende band op en ging het hem dus voor de wind. Reden genoeg om Snelle te volgen in zijn hectische leventje als artiest. Het resultaat zien we in Snelle: zonder jas naar buiten.

Maar enkele weken terug lazen we dat het niet zo lekker meer ging met Snelle. Hij had te lang te veel gedaan en was opgebrand. Een beetje promotie voor de documentaire kon hij zich natuurlijk niet wensen, want hierin zien ze de aanloop hier naartoe.

Tel daar het hele Corona gebeuren bij op en we krijgen als kijker een intiem kijkje in zijn drukke, muzikale leven. De trailer van Snelle: zonder jas naar buiten vind je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 16, 2021): tabel

Met Snelle: zonder jas naar buiten, The Circle USA (seizoen 2) en My Love: Six Stories of True Love (seizoen 1) komen we op het eind van ons ‘kijktips op Netflix (week 16, 2021)’ artikeltje. We hopen van harte dat we je warm hebben kunnen maken met een aantal nieuwe titels die je kunt gaan kijken.

Zo niet, bekijk dan zeker even onderstaande tabel met daarin álle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen zeven dagen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Ajeeb Daastaans Drama, Romantiek 2021 6.3
2 Arlo de Alligatorjongen Animatie, Avontuur 2021 -
3 Atomic Blonde Actie, Thriller 2017 6.7
4 Dad Stop Embarrassing Me (1 seizoen) Komedie, Familieserie 2021 4.2
5 De Kinderen van Truus Documentaire 2020 -
6 Fast & Furious: Spionnenracers (4 seizoenen) Animatie, Actie 2021 5.3
7 Furry Vengeance Komedie 2010 3.8
8 Gantz:O Animatie, Actie 2016 7.1
9 Hart Beat Komedie 2016 6.5
10 Hello, Me! (1 seizoen) Fantasie, Romantiek 2021 7.3
Titel Genre Jaar iMDB