Kijktips op Netflix (week 17, 2019) the notebook

Kijktips op Netflix (week 17, 2019)

Morgen is het Koningsdag en dan zullen niet veel mensen Netflix gaan kijken, vandaar dat we ons ‘kijktips op Netflix (week 17, 2019)’ artikel een dag naar voren hebben gehaald, naar de vrijdag. Wat er zoal nieuw is op Netflix Nederland, en wat onze tips hieruit zijn, lees je nu.

The Notebook

We trappen af met een inmiddels hedendaagse romantische dramafilm klassieker. We hebben het hier over The Notebook met hoofdrollen voor Ryan Gosling (toen hij nog iets dikker was) en Rachel McAdams in de rollen van respectievelijk Noah Calhoun en Allie Hamilton.

The Notebook is een groots liefdesverhaal tussen deze twee mensen. In de jaren ’40 ontmoet Allie Hamilton de jongen Noah Calhoun tijdens een familievakantie in Seabrook, North Carolina. Al snel slaat de vonk tussen de twee over en beleven ze een hete zomer boordevol passie samen.

Maar, zoals bij alle goede dingen, komt het vervelende dagelijkse leven daarna op bezoek en worden ze uit elkaar gerukt. Allie omdat ze moet verhuizen en Noah omdat hij het leger in moet. Zal hun liefde overwinnen?

Je ziet het in The Notebook op Netflix waarvan je de trailer hieronder kan zien. Waarom de film trouwens The Notebook heet, moet je zelf maar even achterhalen 😉

Street Food

Als je gek bent van eten en ook graag naar Netflix kijkt, is deze week weer een perfecte serie voor je online gekomen. Het gaat om Street Food, een 9-delige serie over de heerlijkste culinaire hoogstandjes van Azie. En van de hand van de makers van Chef’s Table

De titel is dus vrij straightforward. Elke aflevering staat een land centraal waarin dieper wordt ingegaan op de streedfoodcultuur en het betreft elke keer een land uit Azië. En zoals je wellicht weet, draait het bij streetfood om de heerlijke, vers in de kraampjes gemaakt voedsel waarbij je het lekker meteen kunt verorberen.

Het is allemaal erg laagdrempelig, in tegenstelling tot de poepchique restaurants die je ook vaak voorbij ziet flitsen. En bij die kraampjes horen natuurlijk chefs met een karrenvracht aan ervaringen en verhalen.

Street food begint het avontuur in het Thaise Bangkok, en voert je dan onder andere via Japan, Indonesie en Zuid-Korea mee naar de smakelijkste kraampjes met eten. En oef, wat ziet het er allemaal weer lekker uit.

We kunnen alleen maar hopen dat deze Koningsdag ook van die lekkere streetfoodkraampjes te vinden zijn, of zal Holland voor de klassieke poffertjes gaan? Check je de trailer van Street Food hieronder?

Possessed a.k.a. Bing-ui (seizoen 1)

We sluiten ons ‘kijktips op Netflix (week 17, 2019)’ artikel af met een Zuid-Koreaanse serie met de titel Possessed, of zoals de serie in het Zuid-Koreaans heeft: Bing-ui. We bleven dus in Azië, net als bij het hierboven behandelde Street Food. Wij kunnen altijd wel genieten van Aziatische series, dus we waren benieuwd naar deze.

Centraal staat Kang Pil Sung, een detective met een bijzonder karakter. Enerzijds is heeft hij een neusje wat betreft zaken oplossen als rechercheur, maar anderzijds heeft hij vaak een grote mond doch een klein hartje. Wel een typetje dus, deze Kang.

Tijdens een zaak ontmoet hij Hong Seo Jung, een bijzonder meisje met paranormale krachten. Samen vormen ze uiteindelijk een vreemd, maar interessant duo die besluiten om samen te gaan werken om vreemde zaken op te lossen.

Verwacht een combinatie van humor, paranomale activiteiten en een fijne chemie tussen de twee hoofdrolspelers. Laat ons vooral weten via bijvoorbeeld Facebook wat je van de serie vond. De trailer check je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=TJueJfw_VMM

Kijktips op Netflix (week 17, 2019)

Hierboven kan je onze tips lezen uit ons ‘kijktips op Netflix (week 17, 2019)’ artikel. Er kwamen niet superveel dingen bij, maar we hebben toch weer geprobeerd om een selectie te maken met de leukste nieuwe titels. Iets dat we nu al 3,5 jaar doen. Alle nieuwe titels van de afgelopen week vind je in de tabel onderaan deze alinea.

Alle titels die snel op Netflix komen, vind je op de Binnenkort op Netflix pagina en het gehele aanbod op de pagina aanbod Netflix Nederland. Wil je nooit meer iets missen? Like dan de Facebookpagina en/of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een fijne Koningsdag gewenst iedereen en bovenal een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Protector (2 seizoenen) Actie, Fantasie 2019 5.1
2 She-Ra en de power-prinsessen (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2019 -
3 Remastered: Devil at the Crossroads Documentaire, Muziek 2019 6.2
4 Street Food (1 seizoen) Documentaire 2019 -
5 Chambers (1 seizoen) Fantasie, Horror 2019 7.9
6 Riverdale (2 seizoenen + 19 afleveringen seizoen 3) Misdaad, Mysterie 2019 7.8
7 The Flash (4 seizoenen + 19 afleveringen seizoen 5) Actie, Avontuur 2019 8.0
8 A Mission in an Old Movie Komedie 2012 -
9 An Hour and a Half Drama 2012 7.2
10 Love Station Komedie 2011 5.6
Titel Genre Jaar iMDB