The-last-dance-jordan Kijktips op Netflix (week 17, 2020) bulls

Kijktips op Netflix (week 17, 2020)

Deze week kwamen er weer een aantal nieuwe dingen op Netflix. In de tabel onderaan dit bericht vind je ze allemaal handig op een rijtje. En in de rest van dit kijktips op Netflix (week 17, 2020) artikel lees je ons tips uit deze nieuwe toevoegingen, maar waarschijnlijk ken je ons concept inmiddels al!

After Life (seizoen 2)

We trappen dit overzicht, met nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod, af met het tweede seizoen van After Life. Dat waren we onszelf wel verplicht, want we hebben ontzettend genoeten van seizoen 1.

In deze serie van de hand van, en met een hoofdrol voor, Ricky Gervais. Hem kan je kennen als maker en hoofdrolspeler van bijvoorbeeld The Office (UK), van het aandoenlijke Derek,  van de serie Life’s Too Short of van z’n laatste film Life on the Road.

In zijn nieuwste serie After Life volgen we Tony (Gervais), een man die er niet zoveel zin meer in heeft. Zijn vrouw Lisa is kort geleden overleden aan kanker en het leven heeft voor hem nu weinig zin meer.

Omdat alles toch geen zin meer lijkt te hebben, en hij geen zelfmoord kan plegen omdat hij zijn hoofd moet verzorgen, besluit hij te gaan leven zoals hij dat zelf wilt. Dus geen remmingen meer, alles zeggen wat je wil, doen wat je wilt. Maar langzaamaan, heel langzaam, begint hij in te zien dat hij zo niet kan, en misschien zelfs wil, leven.

Tony (Gervais) met zijn doggo. Bron: After Life / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De humor is weer heerlijk, zoals we van Gervais gewend zijn. Dat betekent dus soms hard, eerlijk, met geweldige oneliners en met een buitengewoon oog voor het kleine leed.

Tel daar een fantastische soundtrack bij op (Bowie, Cave o.a.) en je krijgt After Life. En vanaf deze week staat het tweede seizoen dus ook op Netflix.

Gevoel voor tumor (seizoen 1)

En dan onze volgende tip: Gevoel voor tumor (seizoen 1). Ook hierin speelt de rot ziekte kanker een hoofdrol. Ditmaal is het Tristan Devriendt die hoort dat hij een tumor in zijn hoofd heeft.

Tristan is een knappe, 25-jarige, Belgische student Geneeskunde. Hij probeert een stage te bemachtigen bij een bekende neurochirurg, hij valt in de smaak bij de vrouwen en alles gaat eigenlijk wel over rolletjes. Tot hij dus te horen krijgt dat hij, uiteraard geheel onverwachts een tumor in de hersenen heeft.

In Gevoel voor tumor zien we hoe hij met dit heftige nieuws om gaat en hoe hij het een plek probeert te geven. En dat is lastig, zeker als je gewend bent om altijd hard te werken en hard plezier te hebben.

Tristan, onze hoofdpersoon. Bron: Gevoel voor tumor / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De serie is gebaseerd op de ervaringen van Leander Verdievel, de scenarioschrijver van de serie. Ook hij kreeg zeer jong te horen dat hij kanker had.

Verdievel heeft een fantastisch script geschreven waarin drama en komedie perfect in balans zijn. Tel daar de prachtige en slimme cinematografie bij op en je hebt met Gevoel voor tumor een pareltje te pakken dat sinds deze week dus op Netflix te zien is.

The Last Dance

Momenteel lijkt de hele wereld stil te liggen en dit geldt zeker ook voor de sportwereld. Gelukkig is daar Netflix dus met een nieuwe documentaireserie, om ons toch nog wat heerlijke sport te geven.

The Last Dance is een documentaireserie van ESPN die oorspronkelijk in juni uitgebracht zou worden, maar waarvan de release naar voren is gehaald omdat we allemaal binnen zitten. Hoofdpersoon is basketballer Michael Jordan.

The-last-dance-jordan Kijktips op Netflix (week 17, 2020)
Jordan met tong uit de mond en bal aan de hand. Bron: The Last Dance / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De serie vertelt in 10 afleveringen het legendarische basketbalseizoen van de Chicago Bulls in het seizoen 1997-1998. De eyecatcher is natuurlijk de Amerikaanse grootheid Michael Jordan, die naast puike basketbalprestaties ook nog eens de jeugd van velen heeft gedefinieerd in Space Jam.

We krijgen een karrenvracht aan nooit vertoonde beelden, anekdotes en nog meer interviews van voormalig teamgenoten, coaches etc. Het is prachtig om te zien hoe groot Jordan was en eigenlijk nog steeds is en wat hij teweeg bracht binnen het team, binnen de sportwereld en binnen heel de VS.

Ook ‘former Chicago resident’ Barack Obama komt in The Last Dance nog aan het woord. President Trump verklaarde onlangs die eindeloze herhalingen van sportwedstrijden beu te zijn. Natuurlijk hopen wij ook dat het sportseizoen ook snel hervat kan worden, maar van zulke trips down memory lane, krijgen wij echt geen genoeg.

Je kan sinds deze week naar de eerste twee afleveringen van The Last Dance kijken. De komende weken komen er steeds 2 nieuwe afleveringen bij. Wij kunnen niet wachten om alles achter elkaar te kijken.

Kijktips op Netflix (week 17, 2020)

Tot zover onze weektips van de week. Benieuwd naar de tips van de afgelopen weken? Dan is onze Netflix Tips pagina een goede optie om eens te checken. Meer benieuwd naar de nabije toekomst? Dan is de Binnenkort op Netflix pagina meer iets voor je. 

Volg ons ook zeker op InstagramFacebook  en abonneer je op de nieuwsbrief. We sluiten af met de tabel met alle nieuwe toevoegingen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Absurd Planet (1 seizoen) Documentaire, Natuur 2020 3.4
2 After Life (2 seizoenen) Komedie 2020 8.4
3 Ask 101 (1 seizoen) Komedie, Drama 2020 7.3
4 Better Call Saul (5 seizoenen) Misdaad, Drama 2020 8.7
5 Circus of Books Documentaire, Biografie 2019 7.1
6 Cooked with Cannabis (1 seizoen) Reality 2020 7.3
7 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 9 afleveringen seizoen 5) Actie 2020 7.0
8 Domino Actie, Misdaad 2019 4.4
9 El Silencio del Pantano Misdaad, Thriller 2019 5.0
10 Extraction Actie 2020 7.0
Titel Genre Jaar