Kijktips op Netflix (week 17, 2021) minions orlando liften

Kijktips op Netflix (week 17, 2021)

Het is vrijdag en dus hebben we alle nieuwe titels op Netflix doorgespit. Wat is er de afgelopen zeven dagen allemaal bijgekomen en wat zijn hieruit de leukste, grappigste, meest interessante films of series? Je leest het allemaal in ons nieuwste artikel, het artikel dat we voor het gemak maar even ‘kijktips op Netflix (week 17, 2021)’ hebben genoemd!

Io La Conoscevo Bene (a.k.a. I Knew Her Well) (Pietrangeli, 1965)

Onze eerste tip van de week is een Italiaanse film, namelijk Io La Conoscevo Bene, in het Engels uitgekomen onder de titel I Knew Here Well. Centraal staat het plattelandsmeisje Adriana Astarelli – een fijne rol van de charmante Stefania Sandrelli – die besluit om naar Rome te verhuizen om door te breken als filmster.

Maar de ietwat naïeve Adriana – in haar dorpje werkzaam als kapster – krijgt al snel te maken met de keerzijde van de showbizz-wereld. Een wereld vol mensen die over lijken gaan om er zelf beter van te worden .

Als ze dan ook nog eens gedesillusioneerd raakt in de liefde, is het hek van de dam. Wat volgt is een prachtig geschoten zwart-witfilm in de straten van een bruisend Rome in de jaren 60. Een film die qua sfeer doet denken aan het veel bekendere La Dolce Vita uit 1960 van regisseur Federico Fellini.

Minions (Balda & Coffin, 2015)

Hopelijk ben je geen hater op de hele Despicable Me franchise, want anders zal je onze volgende tip niet zo kunnen waarderen. Ben je dat wel, een hater dus, dan raden we je aan deze kijktip even over te slaan!

We hebben het over de animatiefilm Minions uit 2015, een spin-off van de Despicable Me films. Ditmaal zijn de gele hulpjes van Gru zelf de hoofdpersonen in de film. In de grappige openingsscène zien we dat ze al heel erg lang bestaan en dat ze steeds de hulpjes zijn van gemene mensen, van de Farao’s tot aan Dracula.

Maar omdat het steeds fout gaat, besluiten ze zich terug te trekken op Antartica, waar ze niemand lastig kunnen vallen. Totdat de drie minions Bob, Stuart en Kevin toch besluiten om erop uit te trekken om een nieuw iemand te vinden die ze kunnen dienen.

Wat volgt is een groots avontuur en grappige reis die de minions langs verschillende plekken op de wereld brengt, van Londen, Orlando tot aan New York. Prima kijkvoer voor de jongsten onder ons. En stiekem ook voor hun ouders.

Life in Colour with David Attenborough (seizoen 1)

En dan zijn we alweer aangekomen bij onze laatste wekelijkse kijktip, Life in Colour with David Attenborough (seizoen 1). De nieuwe serie van David “living legend / dierenvriend / man-met-prachtige-stem” Attenborough.

In het uit drie delen bestaande Life in Colour reist sir David weer de hele wereld over op zoek naar de meest bijzondere dieren. Ditmaal staat het thema kleur centraal. De beelden zijn – zoals we dat mogen verwachten – schitterend en ideaal om heerlijke mee te ontspannen.

Maar er is meer, want door een speciaal voor deze serie ontwikkelde cameratechnologie is het opeens mogelijk om kleuren te tonen die voor ons oog niet te zien zijn, maar die voor bepaalde dieren van cruciaal belang zijn in hun communicatie en interactie.

Een kleur is in de natuur en bij de dieren namelijk vrijwel nooit alleen een kleur. Dat wordt prachtig in beeld gebracht in de drie delen – van elk rond de 50 minuten – van Life in Colour. De kleurrijke trailer bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 17, 2021): tabel

De bovenstaande titels hebben we niet voor niets in dit ‘kijktips op Netflix (week 17, 2021)’ artikel uitgelicht, het zijn namelijk – volgens ons – de titels die het meest de moeite waard zijn. Wat er nog meer is bijgekomen in het Netflix aanbod lees je in de tabel hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Aile Arasinda Komedie 2017 7.7
2 Bar Giuseppe Drama 2019 5.0
3 Chadwick Boseman: Portrait of an Artist Documentaire, Short 2021 6.4
4 Come Perdere Una Moglie Komedie 1978 5.0
5 Dedemin Fisi Komedie, Familiefilm 2016 5.5
6 Deliha Komedie 2014 4.5
7 Dime Cuándo Tú Komedie 2020 6.3
8 Düğün Dernek Komedie 2013 7.1
9 Dügün Dernek 2: Sünnet Komedie 2015 6.4
10 Ferdinando I Re di Napoli Komedie 1959 6.8
Titel Genre Jaar iMDB

Als afsluiting willen we nog even zeggen dat je je – als je dat nog niet gedaan had – zeker even moet abonneren op de nieuwsbrief en dat je ons kunt volgen via Facebook en Instagram. Groetjes! En tot snel.