KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) ozark 4

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022)

Zit je al klaar voor het KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) overzicht? Wat er allemaal nieuw is op Netflix, zie je in onderstaande tabel. En daaronder lichten we hier een paar kijktips voor je uit! Daar gaan we.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) // tabel

Maar voordat we onze weektips geven, is het dus eerst tijd voor de tabel. In deze tabel staan echt alle nieuwe dingen op de streamingsdienst. Sorteer en filter de tabel en misschien vind je direct weer wat dingen voor in je kijklijstje.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 365 Days: This Day Drama, Romantiek 2022 2.8
2 Amor de Madre Romance 2022 6.5
3 Berend Botje: Het Mysterie van het Ei Avontuur, Familiefilm 2021 8.1
4 Better Call Saul (5 seizoenen + 3 afleveringen van seizoen 6) Misdaad, Drama 2022 8.8
5 Bubble Anime, Actie 2022 6.8
6 Bullsh*t the Gameshow (1 seizoen) Game-show, Reality 2022 6.3
7 Cançó per a Tu Drama 2018 6.7
8 David Spade: Nothing Personal Cabaret 2022 5.9
9 De Schippers van de Kameleon Avontuur, Familiefilm 2003 6.1
10 Gasoline Alley Actie, Thriller 2022 3.6
Titel Genre Jaar

Ozark (seizoen 4)

En hier is het dan: het einde van de spannende serie Ozark! Met de toevoeging van het vierde en dus laatste seizoen, is het nu echt klaar met de familie Byrde. Hoe het afloopt, bekijk je nu op Netflix.

Maar eerst even een paar stapjes terug. In Ozark belandt een doodnormaal Amerikaans gezin midden in de (drugs)criminaliteit, omdat vader Marty (Jason Bateman, bekend van voornamelijk Arrested Development) een witwasklusje aanneemt voor een Mexicaanse drugskoning.

Hij werkt als financieel adviseur en krijgt de taak om over een periode van 5 jaar een bedrag van maar liefst 500 miljoen dollar wit te wassen. Als iemand het kan, is hij het.

Maar als het kartel erachter komt dat de zakenpartner van Marty centjes wegsluist, moet het gezin vluchten om het werk ergens anders te voltooien.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) ozark seizoen 4
Marty en zijn wifey Wendy. Bron: Ozark / Netflix

In het bergachtige gebied van Ozark in Missouri denken ze veilig te zijn, maar dat blijkt een misverstand. Het gezin raakt steeds meer verstrikt in een web van drugsgeweld, altijd over je schouder moeten kijken, moreel verderf en andere nare zaken.

Vervolgens ontspint zich een spannend kat-en-muisspel tussen de familie Byrde, de drugsbaron, lokale drugsbendes en de FBI. Hoe komen ze hier ooit uit? Of willen ze dit wel?

Hoe het eindigt met de familie, zien we in seizoen vier van Ozark, uiteraard inclusief de verstikkende grijsblauwe cinematografie! De trailer zie je alvast hieronder.

Grace and Frankie (seizoen 7)

En met het zevende seizoen – het seizoen dat sinds deze week op Netflix te zien is – komt de succesvolle Netflix Original Grace and Frankie tot een einde.

In deze serie komen twee vrouwen erachter dat hun mannen – zakenpartners van elkaar – stiekem verliefd op elkaar zijn en dus homoseksueel. En dat schept, op z’n zachtst gezegd, toch een band tussen de twee 60+’ers.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) 2022-04-29 at 23.09.53@2x-1Grace-and-Frankie-seizoen-7
De dames in een auto. Bron: Grace and Frankie / Netflix

Ze zagen het totaal niet aankomen. Maar het spreekwoord ‘gedeelde smart is halve smart’ blijkt toch te kloppen, want de vrouwen worden hartsvriendinnen.

Tegen alle verwachtingen in, mogen we wel stellen. Want de ene is een chique madame en zakenvrouw Grace Hanson (Jane Fonda) de andere de artistieke oude hippie Frankie Bergstein (Lily Tomlin). Ze kwamen simpelweg niet in elkaar sociale kringen voor.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) 2022-04-29 at 23.08.40@2x-1Grace-and-Frankie-seizoen-7
Lekker saampjes op het strand. Bron: Grace and Frankie / Netflix

Hoe deze vriendschap zich ontwikkeld, zie je in Grace and Frankie. De serie was over de hele lijn niet altijd even sterk – voornamelijk door een aantal zwakke en onbegrijpelijke sub-plots – maar kunnen wij toch aanraden.

Zeker vanwege acteergrootheden als Tomlin, Fonda, Martin Sheen en Sam Waterston. Check de trailer van het zevende en dus laatste seizoen hieronder.

The Cuba Libre Story (seizoen 1)

We sluiten dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 17, 2022) overzicht af met een mini-serie documentaire, namelijk The Cuba Libre Story.

We krijgen als kijker een inkijkje in de – toch wel erg bewogen – geschiedenis van het land Cuba. Een land dat door haar strategische ligging altijd in de belangstelling stond van grote wereldleiders.

Aan de hand van een hoop interviews, van zowel voorstanders als tegenstanders van grote politieke namen als bijv. Fulgencio Batista en Fidel Castro, krijg je een compleet beeld van het land.

Fidel Castro and Nikita Khrushchev in The Cuba Libre Story (2016)
Rus Nikita Khrushchev en Fidel Castro met baardje. Bron: The Cuba Libre Story / Netflix

Maar naast alle politieke spelletjes – en het feit dat het land vaak als speelbal diende voor grote landen als de VS en het toenmalige Sovjet Unie – is Cuba bovenal een land vol revolutionairen als Che Guevara, inspirerende dichters, charmante muzikanten en kritische denkers.

Tel hier de unieke en rauwe beelden bij op van bijvoorbeeld het bruisende Havana van de jaren 60 of van een jonge Che Guevara, en je krijgt met The Cuba Libre Story een bijzondere documentaireserie.