Kijktips op Netflix (week 18, 2019)

Hallo daar! We zijn er weer met een kakelvers overzichtje met nieuwe films en series in het Netflix aanbod. En met deze keer een Netflix Original van Nederlands/Vlaamse bodem waarin we een spannende infiltratie-missie volgen in Brabant. Maar natuurlijk kwam er nog meer bij. Om erachter te komen welke dat zijn, moet je natuurlijk snel verder lezen en de tabel onderaan checken. Vergeet ook niet de Facebookpagina te liken en je te abonneren op de nieuwsbrief om nooit meer iets te missen!

Undercover

Jawel, dames en heren. We hebben deze week een primeur met Undercover, want met de komst van deze serie hebben we nu de eerste Nederlandse (en vooruit, Belgische) Netflix Original in het aanbod zitten. En voor deze spannende serie word je meegenomen naar Brabant, waar nogal wat Narcos-achtige praktijken blijken plaats te vinden. 

Ferry Bouman (Frank Lammers) woont met zijn vrouw Danielle (Elise Schaap) in een riante villa in de buurt van Valkenswaard. Die villa heeft hij niet afbetaald door een nette baan, maar omdat Ferry aan het hoofd van een grote XTC productieketen staat. Geen propere zaakjes dus. 

Het belooft een spannend kat-en-muisspel te worden wanneer het duo Peter en Anouk (resp. Tom Waes en Anna Drijver) naast Ferry komt te wonen. Peter en Anouk zijn geen toevallige buren, maar werken als undercoveragenten bij de Nederlandse en Belgische politie en ze zijn Ferry op het spoor. Maar dat is nog zo eenvoudig niet, met zo’n gladde jongen als Bouman.

Ferry Bouman, dames en heren! Bron: Undercover/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hoewel het verhaal en de trailer al genoeg aanleiding geven om Undercover zeker een kans te geven, wilde Netflix er nog extra aandacht aan geven door tijdelijk in het Brabants te twitteren. Maar dit bleek geen bijzonder groot succes te zijn, afgaande op de reacties die het Netflix-Brabants opriep. 

Ach ja, we laten het maar aan de experts over. Kijk anders alvast naar deze keitoffe trailer. Wij gaan de serie vanavond in ieder geval een kans geven. Doe je mee?

Hollands cabaret

Toen Netflix voor het eerst in Nederland kwam, stonden er veel Nederlandse cabaretvoorstellingen op de streamingsdienst. Een jaar later was daar weinig meer van over. Daarna kwamen er zo nu en dan nieuwe voorstellingen, maar niet echt veel tegelijk. Tot nu.

Want deze week zijn er heel veel voorstellingen van Nederlandse grappenmakers op Netflix Nederland gekomen. En er zitten, wat ons betreft, toch wel een paar flinke aanraders tussen.

Persoonlijk vinden wij de voorstellingen Blessuretijd, Carte Blanche en De zachte heelmeester van Daniël Arends en De R van Ronald van Ronald Goedemondt het leukst.

Check de tabel onderaan dit artikel voor alle nieuwe toevoegingen deze week. Als je wilt weten welke cabaretvoorstellingen er bij zijn gekomen, filter de genre-kolom dan op ‘cabaret’.

Searching

Dan een titel die niet uit Nederland komt, in tegenstelling tot Undercover en de hierboven genoemde Nederlandse cabaretiers: Searching. Het is een spannende thriller die vorig jaar door de recensenten en het publiek goed werd beoordeeld.

Heel in het kort gaat Searching over de vader David Kim (een rol van John Cho) die zijn vermiste 16-jarige dochter Margot probeert te zoeken door haar online voetsporen te achterhalen. Na 37 uur van verwoede pogingen van de lokale autoriteiten om het meisje te vinden, gaat David zelf aan de slag.

Hij doet dit via de laptop van zijn tienerdochter. Via haar geschiedenis, contacten en andere (online) zaken probeert hij te achterhalen wat er met zijn dochter is gebeurd om haar terug te vinden.

In Searching wordt alles superspannend in beeld gebracht, alsof je zelf achter de computer zit. De serie Modern Family maakte ooit eens een zelfde soort aflevering met de titel ‘Connection Lost‘ die volledig geschoten was met iPhones en die op dezelfde manier in beeld werd gebracht.

Hoe dan ook, Searching is een erg spannende thriller geworden met een sterke cast. Een film die je geregeld op het puntje van je stoel laat zitten en het uitgangspunt heeft dat je als hedendaagse ouder geen idee hebt hoe de onlinewereld van je kinderen er vandaag de dag uitziet. De trailer zie je als je deze zin afleest.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Deze week kwam ook de film met de angstaanjagende titel Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile online. Er was nogal wat te doen over deze film, omdat het gaat over een van Amerika’s bekendste en beruchtste seriemoordenaars Ted Bundy.

Zac Efron vertolkt de rol van Bundy en lijkt hierdoor in niets meer op zijn zoete High School Musical karakter. Want brrr, wat laat Efron de psychopaat Bundy zo weer tot leven komen.

We volgen het zieke verhaal vanuit de ogen van zijn vriendin Elizabeth (Lily Collins), die maar moeilijk kan geloven wat er achter Bundy schuilgaat, maar toch de waarheid onder ogen moet zien. En de waarheid is dat haar vriend een moordende psychopaat blijkt en waarschijnlijk verantwoordelijk is voor de dood en verdwijning van tientallen mensen.

Geen gezellige film dus, maar het is wel erg boeiend. Helemaal als je ook de Netflix documentaire Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes hebt gezien. Kijk hieronder alvast naar de trailer van Extremely Wicked en zie hoe eng Zal Efron is geworden als de gewetenloze Bundy.

Kijktips op Netflix (week 18, 2019)

Ziezo, dit waren weer onze tips. Wij vonden het een goeie week met een aantal fijne nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. De rest vind je dus in de tabel onderaan dit artikeltje. Filter en sorteer even op genre, IMDb-cijfer of op een andere kolom en je vindt precies wat je wilt vinden.

Een fijn weekend iedereen en veel plezier met het kijken naar Netflix!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 42 Drama 2013 7.5
2 A Pesar de Todo Komedie 2019 6.8
3 All in my Family Documentaire, Short 2019 7.2
4 Alpha Avontuur, Drama 2018 6.7
5 American Experience: The Circus (1 seizoen) Documentaire, Biografie 2018 7.8
6 American Experience: The Island Murder Documentaire, Short 2018 7.1
7 Anthony Jeselnik: Fire in the Maternity Ward Cabaret 2019 -
8 Arrow (6 seizoenen + 19 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2019 7.7
9 Baki (2 seizoenen) Anime, Actie 2019 6.7
10 Bankier van het Verzet Drama, Oorlog 2018 6.9
Titel Genre Jaar iMDB