blood diamond Kijktips op Netflix (week 18, 2020)

Kijktips op Netflix (week 18, 2020)

Ook zo benieuwd welke films, series en seizoenen er de vorige 7 dagen allemaal op Netflix zijn gekomen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In het onderstaand artikel geven we onze tips uit deze nieuwe toevoegingen. En onderaan dit kijktips op Netflix (week 18, 2020) artikel staat de tabel met alle nieuwe dingen.

Blood Diamond

Elke keer als er een film met Leonardo DiCaprio op Netlifx komt, moeten wij hem noemen in ons weekoverzicht met nieuwe titels. Hij behoort namelijk tot onze favoriete, hedendaagse acteurs. Ditmaal is het de beurt aan de spannende film Blood Diamond (2006).

Blood Diamond vertelt het verhaal over bloeddiamanten en de zoektocht naar een speciale diamant, in dit geval in Sierra Leone waar op dat moment een burgeroorlog is en waar vele slachtoffers zijn gevallen.

De bloeddiamanten zijn financiele hulpmiddelen voor de rebellen om het conflict gaande te houden. Deze worden gesmokkeld door mensen als Danny Archer (Leonardo DiCaprio), wiens insteek verandert als hij Solomon ontmoet.

Meneer Leo DiCaprio ontving voor zijn rol in deze film een tweede nominatie voor Oscar voor Beste Acteur, maar helaas voor hem ging Forest Whitaker er met het gouden beeldje vandoor. Hoe dan ook, fantastische en spannende film dat Blood Diamond. Zien dus.

Modern Family (8 seizoenen)

De gekke gezinnen van Modern Family zijn terug van weggeweest. De serie was een tijdje van Netflix verdwenen, maar vanaf nu kunnen we weer genieten van Phil, Claire, Jay, Gloria, Cam, Mitch en alle kinderen.

De serie draait om 3 gezinnen. Hoofd van de familie is Jay Pritchett (Ed O’Neill). Hij heeft met Gloria (Sofia Vergara) een jonge, sexy, Latina aan de haak geslagen. Maar samen met zijn ex-vrouw kreeg hij twee kinderen, namelijk Claire (Julie Bowen) en Mitchell (Jesse Tyler Ferguson)

Ook deze twee kinderen hebben gezinnen en ook Gloria heeft een eigen kind. De komedieserie Modern Family draait dus om hoe ze alemaal met elkaar omgaan. Een kleine ‘spoiler’: dat is vrijwel altijd chaotisch en voor ons als kijker erg humoristisch. Daarnaast zorgen de nogal aparte familiebanden voor bijzondere taferelen

Het leuke aan de serie is dat het is opgenomen als een mockumentary, een neppe documentaire. De stijl die bekend is geworden door een serie als The Office. De personages geven af en toe tekst en uitleg voor de camera.

Alles bij elkaar maakt het Modern Family een fijne knipoog naar het traditionele idee van een familie. De eerste 8 seizoenen van de serie zijn vanaf deze week weer te zien op Netflix Nederland.

Coronavirus, Explained

De serie Explained ken je misschien al. In deze Netflix Original krijg je in afleveringen van rond de 25 minuten elke keer weer een ander onderwerp voorgeschoteld. Zo zijn er afleveringen over tatoeages, monogamie, DNA, diamanten en zelfs een aflevering over, heel toevallig, pandemieën.

Deze aflevering kwam in november 2019 op Netlifx, dus voordat er nog sprake was van Corona. Erg interessant om nu te zien. Maar terug naar waarom we de serie in dit weekoverzicht bespreken. Er is namelijk een speciale aflevering van Explained op Netflix gekomen, namelijk Coronavirus, Explained.

In deze speciale aflevering, die logischerwijs wat overlap heeft met de eerdere aflevering over pandemieën, komen experts aan het woord en krijgen we een goed beeld van het coronavirus. Daarnaast zien we hoe we het virus de kop in proberen te drukken en welke effecten deze maatregelingen hebben, zowel op het virus als op ons, de mens.

Op dit moment kan je een aflevering zien van de Coronavirus, Explained en vanaf de zomer zal de hele serie op Netflix komen. Wij zijn in ieder geval al erg benieuwd geraakt door het voorproefje.

Kijktips op Netflix (week 18, 2020)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 18, 2020). Wij vinden dat er weer genoeg toffe dingen bij zijn gekomen. Ben je nog niet helemaal tevreden of gewoon nieuwsgierig aangelegd? Bekijk dan de tabel hieronder met ALLE nieuwe toevoegingen van de afgelopen week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 12 Rounds 3: Lockdown Actie, Misdaad 2015 5.2
2 2 Guns Actie 2013 6.7
3 A Score to Settle Actie 2019 4.6
4 A Secret Love Documentaire 2020 8.3
5 All Day and a Night Drama 2020 -
6 Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid Horror 2004 4.7
7 Bad Boys Actie 1995 6.8
8 Bad Teacher Komedie 1999 5.6
9 Beverly Hills Ninja Actie 1997 5.5
10 Big Daddy Komedie 1999 6.4
Titel Genre Jaar iMDB

En vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken, ons op Instagram te volgen en je te abonneren op de nieuwsbrief. Zo blijf je heerlijk up to date met betrekking tot alles wat met Netflix te maken heeft.