Kijktips op Netflix (week 18, 2021) fatma turkisch serie netflix

Kijktips op Netflix (week 18, 2021)

Vroeger keken we altijd verwachtingsvol – met een pen in de aanslag – in de tv-gids. Kwamen er nog leuke series en films op televisie? Zo ja, dan moesten we die omcirkelen. Nu zijn er streamingsdiensten als Netflix, maar nog steeds moet je zelf een keuze maken. Wij helpen je hierbij door elke week alle nieuwe titels op een rijtje te zetten en hier een aantal kijktips uit te halen.

El inocente (seizoen 1)

Onze eerste weektip in dit ‘kijktips op Netflix (week 18, 2021)’ artikel is de mysterieuze Spaanse misdaadserie El inocente. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Innocent van de Amerikaanse thriller-schrijver Harlan Coben.

Centraal staat het personage Mateo Vidal (Maria Casas). Hij heeft een aantal jaar in de bajes gezeten omdat hij ooit een ruzie – waar hij verder niks mee te maken had – probeerde te stoppen na een nachtje stappen. Er kwam een man om het leven en hij werd gezien als de verdachte.

Kijktips op Netflix (week 18, 2021) el inocente spanje
Mateo (rechts) in betere tijden. Bron: El Inocente / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Nu is hij uit de gevangenis, heeft hij een goede baan als advocaat en met Olivia (Aura Garrido) een knappe vrouw die zwanger blijkt te zijn. Het leven lacht hem dus weer toe. Maar als hij op een dag een video ontvangt van zijn vrouw waarop zijzelf liggend op een bed in lingerie te zien is – met een onbekende man in dezelfde kamer die hem toespreekt – breekt de hel los.

Als er even later ook nog eens een non om het leven komt – en de jonge en ambitieuze politie-inspecteur Lorena (Alexandra Jiménez) Mateo verdenkt van moord – zijn de poppen helemaal aan het dansen en zet Mateo alles op alles om de waarheid te achterhalen en zijn onschuld te bewijzen.

Volg je het nog? We moeten bekennen dat we El Inocente soms wat verwarrend vonden. Een beetje zoals die Russische houten matroesjka-poppetjes die perfect in elkaar passen. Elke keer dat je denkt dat je het begrijpt, komt er weer een nieuw poppetje tevoorschijn.

En toch vonden we El Inocente op Netflix de moeite waard. Zeker als je je gewoon laat meeslepen door het verhaal, de actie en de spanning. Check de trailer hieronder anders maar even om een beetje een idee te krijgen van de sfeer en het verhaal.

The Mitchells vs. the Machines (2021)

En dan is het tijd voor een wat luchtigere kijktip, namelijk de animatiefilm The Mitchells vs. the Machines op Netflix. In het Nederlands is de film uitgekomen als De Mitchells tegen de machines.

Centraal staat het Mitchell gezin, bestaande uit vader Rick (Danny McBride), moeder Linda (Maya Rudolph), zoon Aaron (Michael Rianda) en dochter Katie (Abbi Jacobson). Het is een gezellige en – op zijn zachtst gezegd – vrij eigenzinnige bende bij elkaar.

Het verhaal begint als vader Rick beslist om – nadat dochter Katie toegelaten wordt tot een filmacademie – bij wijze van viering een gezellige roadtrip te maken met het hele gezin. Maar dat is nog best lastig, als je gezinsleden verslaafd zijn aan hun telefoon, tablet en/of laptop.

Het gezin zonder aandacht voor elkaar. Bron: The Mitchells vs. the Machines / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En dan belanden ze ook nog eens midden in een robot-apocalypse-inval, waarbij de robots eindelijk de macht lijken te grijpen. En wat blijkt: de Mitchells zijn de enige personen die de aarde kunnen redden …

Wat volgt is een knotsgek, kleurrijk avontuur vol humor, snelheid en toffe animaties. Wij vonden het een super vermakelijke film en heerlijk om even – om in het onderwerp van The Mitchells vs. the Machines te blijven – te deconnecteren van onze smartphones.

Fatma (seizoen 1)

We sluiten ons ‘kijktips op Netflix (week 18, 2021)’ artikel af met de Turkse serie Fatma. En laat je vooral niet afschrikken door het gegeven dat de serie dus een Turkse productie is, want anders zou je weleens een hele toffe, nieuwe serie kunnen mislopen.

Maar even terug naar Fatma dus waarin een onopvallende schoonmaakster met de naam Fatma (Burcu Biricik) van de ene op de andere dag een moordenares wordt en daarna zelfs een seriemoordenares. Dit alles om te kunnen overleven.

Kijktips op Netflix (week 18, 2021) fatma
Fatma aan het denken wie ze nu weer moet vermoorden. Bron: Fatma / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar eerst een stapje terug. Zafer, de man van Fatma, is al een aantal maanden uit de gevangenis vrijgelaten, maar hij is nergens te bekennen. Sterker nog, hij weet niet eens dat zijn zoon met het syndroom van down inmiddels gestorven is.

Alleen lijkt de politie totaal geen werk te maken van de vermissing, ook omdat Fatma zelf een verlopen ID heeft en daarom geen vermissing kan opgeven en voor een nieuw identiteitsbewijs heeft ze haar man weer nodig …. En dus besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan.

Ze regelt een ontmoeting met een oude vriend van haar man Zafel, maar dat onderonsje eindigt een moord. Fatma schiet de man uit zelfverdediging dood en moet vervolgens vluchten. Langzaamaan verandert ze in een seriemoordenaar om stapje voor stapje dichter bij haar man te komen.

Het verhaal van de bleue, rustige en onopvallende schoonmaakster die verandert in een op wraak beluste seriemoordenaar is er één boordevol suspense en actie. Wij vonden Fatma daarom een dikke aanrader. Hopelijk jij ook.

Kijktips op Netflix (week 18, 2021): tabel

Dit waren onze tips om te kijken. Deze hebben we geselecteerd uit ALLE nieuwe titels op Netflix van de afgelopen zeven dagen. In de onderstaande tabel staan ze allemaal voor je op een rijtje.

Zit er iets voor je tussen? Laat het ons dan zeker even weten via Facebook en/of Instagram. En vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief. Een goed weekend!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 1960 Documentaire 2010 6.2
2 Al Posto Suo Komedie 2020 -
3 Al Posto Suo (a.k.a. In Your Shoes) Komedie 2020 5.7
4 Animali nella Grande Guerra Documentaire, Oorlog 2015 5.8
5 Blinded by the Light Komedie 2019 6.9
6 Blue Kids Drama 2017 5.2
7 Chichipatos (2 seizoenen) Komedie 2021 4.4
8 Chimera Komedie, Romantiek 1968 5.0
9 Cloro Drama 2015 5.8
10 Crazy for Football Documentaire, Sport 2017 7.8
Titel Genre Jaar iMDB