Kijktips op Netflix (week 19, 2019) the mechanism seizoen 2

Kijktips op Netflix (week 19, 2019)

Hoi! Weer een nieuwe week en dus weer een overzichtje met alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen 7 dagen plus onze tips. Alle nieuwe titels vind je, zoals altijd, in de tabel onderaan dit artikel. Daar gaan we weer!

O Mecanismo a.k.a. The Mechanism (seizoen 2)

Iets meer dan een jaar geleden kwam de serie O Mecanismo, in het Engels The Mechanism, op Netflix. Een Braziliaans serie van de hand van José Padilha, de man die we kunnen kennen van films als Tropa de Elite en als executive producer van Narcos en Narcos: Mexico.

Geen kleine naam dus. En dat is te zien in O Mecanismo. De serie werd een wereldwijd succes, zowel onder de critici als de fans.

Het is een spannende misdaadserie die draait om de corruptie in Brazilië, een heel groot probleem. We volgen twee inspecteurs die samen aan een zaak werken en er stapje voor stapje achter komen hoe groot hun corruptiezaak is. Ze komen erachter dat het hele systeem corrupt is, en niet dat systeem alleen last heeft van corruptie.

[the_ad_placement id=”mid-handmatig”]

We schreven er, toen seizoen 1 op Netflix kwam, het volgende over:

Een onderzoeksteam wordt op de zaak gezet om de boel uit te zoeken en al snel raken ze verstrikt in een situatie die veel verder gaat dan ze eigenlijk dachten. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ze tijdens hun onderzoek een paar harde en angstaanjagende figuren tegenkomen. En dat corruptie dieper in de samenleving geworteld is dan je denkt.

Wij zijn benieuwd hoe O Mecanismo seizoen 2 uit zal pakken, maar we gokken dat dit wel goedkomt! De trailer van het eerste seizoen kan je in ieder geval hieronder bekijken.

Jailbirds

Deze week verscheen de Netflix Original documentaireserie Jailbirds online. In deze serie volgen we het leven van vrouwen in de gevangenis van Sacramento. Een beetje Orange is the New Black dus, maar dan ‘in real life’.

In 6 afleveringen van zo’n 40 minuten, krijgen we de ins en outs te zien van het leven van deze dames in de bajes. Ze hebben natuurlijk allemaal een (dramatisch) verhaal te vertellen, want ze zitten hier niet zomaar. Hoewel dit soms met opmerkelijke afstandelijkheid verteld wordt, komen er uiteindelijk natuurlijk de nodige emoties los.

Ook zien we hoe sommige gevangenen het goed met elkaar kunnen vinden, terwijl anderen elkaar de tent uitvechten. En we zien hoe bewakers en andere medewerkers te werk gaan in het gebouw. Het wordt al snel duidelijk dat ze zich goed moeten voorbereiden op de pittige karakters en de vindingrijkheid van hun gevangenen.

Dus als je graag een kijkje zou willen nemen in het leven van vrouwelijke gevangenen en hun bewakers, en wil checken in hoeverre het lijkt op Orange is the New Black, neem dan zeker even een kijkje bij de Jailbirds!

Kijktips op Netflix (week 19, 2019)

Vind je bovenstaande tips nou leuk? Laat het ons weten via Facebook. Dat vinden we altijd leuk om te horen. Wil je nooit meer iets missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief. Deze sturen we vaak elke twee of drie weken, en we zetten hier dan al onze artikelen van die periode in.

Elke week schrijven we trouwens dit soort artikelen zoals deze die je net hebt gelezen en dat alweer 3,5 jaar lang. We proberen hiermee inzichtelijk te maken wat er allemaal nieuw is op Netflix Nederland en wat onze tips zijn. Benieuwd wat er snel op Netflix komt? Check dan zeker even de Binnenkort op Netflix pagina.

Een heel fijn weekend iedereen en hopelijk zitten jullie er volgende week weer klaar voor, voor een nieuw overzichtje met alle nieuwe dingen op Netflix!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (1 seizoen + 20 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
2 Superfly Actie, Misdaad 2018 5.0
3 Phi (1 seizoen) Drama, Romantiek 2017 8.0
4 Harvey Girls Forever (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2018 6.6
5 O Mecanismo (aka The Mechanism) (2 seizoenen) Misdaad, Thriller 2019 8.8
6 Wine Country Komedie 2019 5.4
7 The Society (seizoen 1) Drama, Mysterie 2019 6.0
8 Whitney Documentaire, Muziek 2018 7.2
9 Dry Martina Komedie, Drama 2018 6.7
10 Gente que Viene y Bah Komedie 2019 6.2
Titel Genre Jaar iMDB