KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022) servant of the people Vladimir Zelensky

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022)

Twee dagen later dan normaal is hier dan eindelijk ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022) overzicht. Met hierin alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod en onze tips hieruit. Dus ga lekker zitten, pak er iets te eten bij en lees snel verder.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022) // tabel

In de tabel hieronder vind je alle 39 nieuwe series en films op Netflix. Pluis deze eerst zelf even door, dan pikken wij er in de rest van dit artikel een paar tips voor je tussenuit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 42 días en la oscuridad (1 seizoen) Misdaad, Drama 2022 6.5
2 All My Loving Documentaire, Short 1968 7.4
3 Ana de Día Drama 2018 5.4
4 Better Call Saul (5 seizoenen + 5 afleveringen van seizoen 6) Misdaad, Drama 2022 8.8
5 Bittersweet Days Komedie, Drama 2016 5.5
6 Blame Game Documentaire, Short 2018 7.0
7 Bling Empire (2 seizoenen) Reality 2022 -
8 Christina P: Mom Genes Cabaret 2022 -
9 Cool Abdoul Drama 2021 7.1
10 Curse of the Witching Tree Horror 2015 4.0
Titel Genre Jaar iMDB

Servant of the People (3 seizoenen)

We beginnen dit overzicht met de spraakmakende Oekraïense komedieserie Servant of the People (a.k.a. Sluga naroda) met een hoofdrol voor de inmiddels heldhaftige president van Oekraïne Volodymyr Zelensky.

Want ja, hij was voor zijn carrière als president gewoon een komedieacteur. Het kan gek lopen. Helemaal als je je beseft dat hij in Servant of the People een geschiedenisleraar speelt die per toeval president van het land wordt! Bizar.

servant of the people op netflix Oekraïne president komedie
Vasily Petrovych Goloborodko (Zelensky) praat tegen de pers. Bron: Servant of the People / Netflix

Maar goed, Servant of the People is los hiervan ook gewoon een super leuke serie. Hoofdpersoon is leraar Vasily Petrovych Goloborodko (Zelensky). Hij heeft genoeg van de corruptie in het land en zijn tirade hierover wordt stiekem opgenomen

Dit fragment gaat viral en voordat hij er erg in heeft, zit hij in een auto met drie overheidsmedewerkers die hem vertellen dat het volk hem gekozen heeft als president van het land.

Eerst denkt hij dat het een grap is, maar al snel merkt hij dat het niet zo is. Wat volgt is een hilarische serie waarin de corruptie en politieke spelletjes heerlijke op de hak wordt genomen.

Daarnaast is het natuurlijk bizar om te zien hoe een prachtige stad als Kiev was voordat het in puin werd geschoten door de Russische bezetters. Kortom, een belangrijke en hilarische serie om te kijken.

Halloween (2007)

Onze tweede tip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022) overzicht is de spannende horror/thriller Halloween. Het is het vervolg op de filmklassieker uit 1978.

De originele film Halloween speelt zich af tijdens de nationale feestdag Halloween in het jaar 1962. De 6-jarige Michael Myers vermoordt dan zijn oudere zus met een keukenmes. Reden genoeg om hem op te nemen in een psychiatrische instelling.

In het vervolg Halloween uit 2007 – die nu op Netflix staat – is Michael Myers inmiddels een volwassen man. En nog steeds knettergek.

Hij ontsnapt uit de gevangenis en gaat op zoek naar zijn jongere zusje Laurie. Wat volgt is weer een zeer spannende film. Natuurlijk niet zo goed als het origineel, maar toch de moeite waard.

Hotel Beau Séjour (seizoen 1)

Het eerste seizoen van Hotel Beau Séjour staat sinds deze week op Netflix en dat is goed nieuws. Voor wie deze spannende, mysterieuze Belgische serie niet kent, hier even een introductie.

In Hotel Beau Séjour komt de jonge Kato Hoeven te overlijden in een badkuip in het hotel Beau Séjour in het Belgische grensdorpje Lanklaar.

Ze wordt wakker en ziet haar eigen lichaam liggen. Kato heeft alleen geen idee hoe en waarom ze is komen te overlijden. Ze gaat op onderzoek uit om het mysterie te ontrafelen.

Hotel Beau Séjour (seizoen 1) KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 19, 2022)
Kato kijkt naar haar eigen lichaam. Bron: Hotel Beau Séjour / Netflix

Al snel komt ze erachter dat er vijf andere mensen zijn die haar gewoon nog steeds kunnen zien. Langzaam ontrafelt zich een heerlijk, donker en mysterieus verhaal. Het maakt Hotel Beau Séjour een dikke aanrader.

Hopelijk komt het tweede seizoen ook snel op Netflix! Daarin staat weer een nieuwe moord centraal en ook deze moet weer door de vermoorde persoon zelf worden opgelost.