Kijktips op Netflix (week 2, 2019) sex education

Kijktips op Netflix (week 2, 2019)

Ons kijktips op Netflix (week 2, 2019) artikel kan je hier lezen. Zoals elke week zetten we weer alle nieuwe films, series en afleveringen van de afgelopen 7 dagen op Netflix voor je op een rijtje en natuurlijk krijg je ook direct een aantal tips van ons.

Sex Education (seizoen 1)

We starten het overzicht met de nieuwste Netflix Original. Deze luistert naar de naam Sex Education. Het is een komedieserie over een knul van 16 jaar met de naam Otis Milburn, gespeeld door Asa Butterfield a.k.a. Hugo uit de gelijknamige film van Martin Scorsese uit 2011.

Zijn moeder (Gillian Anderson ooit van The X-Files) is seksuologe en dat dat niet altijd even makkelijk is, zeker niet als je zelf net een lastige leeftijd hebt en zelf nog maagd bent, merk je direct in de komische serie Sex Education. 

Samen met een klasgenootje, de rebelse Maeve (Emma Mackey), besluit hij dat hij het beroep van zijn moeder ook kan inzetten om zelf populairder te worden op school…..

Sex Education is bij vlagen enorm grappig, en dan weer heerlijk ongemakkelijk, passend bij de leeftijd van de hoofdpersonen en dan komt er weer een zwart randje om te doen kijken. Maar de serie heeft altijd het hart op de goede plaats, wat ervoor zorgt dat wij dit een van de leukere Netflix Original’s vinden van de afgelopen tijd.

https://www.youtube.com/watch?v=o308rJlWKUc

Grimm (seizoen 6)

Deze week verscheen Grimm seizoen 6 op Netflix en de fans weten natuurlijk dat dit tevens het laatste seizoen is wat er van deze serie is verschenen, omdat er hoe dan ook geen Grimm seizoen 7 op Netflix en op de Amerikaanse televisie zal komen.

Maar wees als Grimm-fan niet getreurd, want er komt een spin-off aan van de serie, waarin een vrouw de hoofdrol krijgt en waarin we ook karakters uit de originele Grimm zien. Spannend!

grimm seizoen 6 op netflix nederland monster
Lelijk monstertje uit de aflevering ‘Where The Wild Things Were – Bron: Grimm / Netflix (tekst loopt door onder afbeelding)

Tot die tijd doen we het met de zes seizoenen van Grimm, waarin we Nick Burkhardt volgen als detective/agent van de Portland Police die erachter komt dat hij nakomeling is van een bloedlijn van Grimms.

Grimms hebben de taak om ons te beschermen tegen duistere, kwade wezens die zo uit de sprookjes van Grimm zijn gekomen. Aan Nick dus de schone taak om zijn taak zo goed mogelijk uit te voeren, dus het komt goed uit dat Nick precies kan zien waar het kwaad zich schuilt.

Dat Grimm seizoen 6 wederom geen sprookje is vol zoetsappige elfjes, maar een seizoen vol ongezellige engerds, blijkt wel uit onderstaande trailer. Bekijk hem hier alvast als voorproefje!

https://www.youtube.com/watch?v=-OnV8DIOKp0

Titans (seizoen 1)

Titans is een nieuwe superhelden-serie op Netflix. En met een gemiddelde van 8,3 op IMDb zijn we toch wel benieuwd geraakt.

Het universum komt in ieder geval uit de DC-hoek, dus ditmaal weer een keertje geen Marvel. Dat betekent dat alles net iets ruiger, harder en minder gelikt is. Dat wil bij DC-titels nog weleens uit de bocht vliegen en minder fijn om naar te kijken, maar daar is bij Titans geen sprake van.

Koriand’r a.k.a. Starfire (Anna Diop). Bron: Titans / Netflix (tekst loopt door onder deze vurige afbeelding)

De serie draait om een nieuwe groep superhelden en dan vooral om Robin, het hulpje dat we kennen van Batman. Hij heeft in Titans niet veel meer met Batman te maken en volgt nu lekker z’n eigen pad.

Hij verhuist van Gotham naar Detroit, verandert zijn naam naar Nightwing, en begint op een gegeven moment met het samenstellen van een nieuw superhelden-team met o.a. Starfire, Raven en Beast Boy. Samen moeten ze de wereld behouden van boefjes, maar natuurlijk hebben ze zelf ook de nodige persoonlijke problemen.

Het maakt Titans op Netflix Nederland een zeer donkere serie, maar toch aangenaam om naar te kijken. Dit komt door de fijne balans tussen enerzijds actie en anderzijds de problemen en verantwoordelijkheden van de helden.

De trailer van Titans, waarvan het eerste seizoen vanaf nu dus op Netflix Nederland staat, kan je hieronder eventjes op je gemakje bekijken.

https://www.youtube.com/watch?v=-PPofXaJ4go

Kijktips op Netflix (week 2, 2019)

Tot zover onze tips. Hopelijk heb je weer wat aan je lijstje kunnen toevoegen. Er kwamen niet veel dingen bij, maar toch wel een aantal leuke nieuwe titels, als je het ons vraagt.

Naast deze tips zijn er nog veel meer dingen op Netflix Nederland gekomen. Welke lees je in de tabel onderaan dit berichtje.

Als je het leuk vindt, kan je ons trouwens een like geven op Facebook (meer dan 19.000 likes! en daar zijn we trots op) of je inschrijven op onze nieuwsbrief. En nu je toch bezig bent; check onze Netflix aanbod en Binnenkort op Netflix pagina’s eventjes.

Hopelijk tot snel en nog een fijne zondag!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 9 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
2 Baazaar Misdaad, Thriller 2018 6.9
3 Kong: Skull Island Actie, Avontuur 2017 6.7
4 The Good Place (2 seizoenen + 10 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
5 RuPaul's Drag Race (seizoen 1 + 4 t/m 10) Game-show, Reality 2018 8.3
6 Friends From College (2 seizoenen) Komedie, Drama 2018 6.6
7 Titans (1 seizoen) Actie, Avontuur 2018 8.3
8 Sex Education (1 seizoen) Komedie, Drama 2019 8.0
9 Back with the Ex (1 seizoen) Reality 2018 -
10 Solo Avontuur, Drama 2018 4.8
Titel Genre Jaar iMDB