Trapped Ófærð op Netflix Nederland Kijktips op Netflix (week 2, 2020)

Kijktips op Netflix (week 2, 2020)

Schop je schoenen uit, schenk jezelf een lekker glaasje sangria of sinas en bekijk ons nieuwste ‘kijktips op Netflix (week 2, 2020)’-artikel. We beginnen zoals gebruikelijk met een aantal tips en sluiten het overzicht af met de tabel met hierin alle nieuwe films, series en seizoenen op Netflix van de afgelopen week.

Trapped (a.k.a. Ófærð) (seizoen 1 en 2)

Fans van Scandinavische thrillerseries: opgelet. We trappen dit overzicht met een super spannende serie van IJslandse makelij, namelijk Ófærð. Wat? In het Engels staat deze serie ook wel bekend als Trapped, dat is misschien iets makkelijker om uit te spreken en te onthouden.

In Trapped draait het in het eerste seizoen om een lijk dat gevonden wordt in het water in een afgelegen dorpje in IJsland. Politiechef Andri (Olafur Darri Olafsson) wordt op de zaak gezet. De beste man belandt, voor hij er erg in heeft, in een web van leugens en internationale betrekking, een wereld waar hij nooit eerder mee in aanraking is gekomen als politiechef van een klein dorpje.

Dit verhaal speelt zich allemaal af onder de druk van een dreigende sneeuwstorm die er voor zorgt dat het onderzoekt bemoeilijkt wordt en dat niemand het gebied kan verlaten. Hulp uit hoofdstad Reykjavik laat hierdoor op zich wachten, dus moet Andri zelf aan de slag.

De beste Andri (Olafur Darri Olafsson) met baard en in de sneeuw. Bron: Trapped / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En in seizoen 2 staat er weer aan andere zaak te wachten. Deze eerste en enige twee seizoenen van Trapped a.k.a. Ófærð zijn nu in zijn geheel op Netflix te bekijken. Als je fan bent van een serie als The Bridge of van Fargo, dan ga je deze serie uit IJsland ook zeker waarderen. Laat je eerst stap het bekijken van onderstaande trailer van Trapped zijn.

En laat je daarna meeslepen in een wereld vol met sneeuw, IJslandse accenten, baarden, donkere gebeurtenissen en naar de keel grijpende spanning. We gokken dat als je eenmaal een aflevering op hebt gezet, dat je dan niet meer terug kan en de hele serie in een paar dagen afkijkt. En dan maar hopen op een sneeuwstorm dat je niet naar buiten hoeft.

The Last Kingdom (seizoen 3)

Als je onze site een beetje volgt, zal het je niet ontgaan zijn dat het derde seizoen van The Last Kingdom binnenkort op Netflix zou komen. Welnu, het is zover hoor.

The Last Kingdom (seizoen 3) staat namelijk in zijn geheel op Netflix. In deze serie draait het in het begin om Alfred de Grote. Hij moet zijn koninkrijk verdedigen tegen onder andere die dekselse Noorse Vikings. Tegelijkertijd wil Uhtred, opgevoed door deze Vikings maar eigenlijk een Saksistisch mannetje, een eigen natie stichten. 

Qua stijl en cinematografie is The Last Kingdom zonder twijfel prachtig te noemen. Wijdse landschappen en harde gevechten worden prachtig in beeld gebracht. Tel hier de verschillende intriges en romantische aspecten bij op en je hebt een idee van The Last Kingdom.

Titans (seizoen 2)

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 2, 2020) artikel af met het benoemen van de serie Titans. Het tweede seizoen hiervan staat namelijk sinds deze week op Netflix en is hierdoor in zijn geheel te streamen.

In Titans volgen we Robin, je weet wel, dat hulpje van Batman. In deze serie besluit hij een groep andere, en erg jonge, superhelden van leiding te voorzien. Samen moeten ze niet alleen het kwaad op de straat bestrijden, maar ook de problemen waarmee ze zelf lopen. Alleen samen kunnen ze dit, daar komen ze al snel achter.

Dus fans van een serie als Gotham, Daredevil en alle Batmanfilms, geef Titans anders even een kans. De trailer van de serie kan je in ieder geval hieronder op het gemakje bekijken.

Kijktips op Netflix (week 2, 2020)

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 AJ and the Queen (seizoen 1) Avontuur, Komedie 2020 7.4
2 Cheer (1 seizoen) Documentaire, Reality 2020 7.9
3 Giri/Haji (seizoen 1) Misdaad, Drama 2019 7.9
4 Harvey Girls Forever (4 seizoenen) Animatie, Familieserie 2019 6.6
5 Jamtara – Sabka Number Ayega (seizoen 1) Misdaad, Drama 2020 8.0
6 Medical Police (1 seizoen) Actie 2020 -
7 Scissor Seven (1 seizoen) Anime, Actie 2020 -
8 The Circle (8 afleveringen) Reality 2020 -
9 The Good Place (3 seizoenen + 10 afleveringen seizoen 4) Komedie, Drama 2019 8.1
10 The InBESTigators (2 seizoenen) Familieserie 2020 6.9
Titel Genre Jaar iMDB

In de bovenstaande tabel zie je alle nieuwe dingen op Netflix voor week 2 (2020). Het waren er ditmaal niet veel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vorige week, maar we hebben toch ons best gedaan om er een aantal tips uit te halen. En wat ons betreft is dat zeker gelukt.

Houd ook zeker onze Instagram, nieuwsbrief en Facebook in de gaten om op de hoogte blijven van alles wat met Netflix Nederland te maken heeft. Groetjes!