lupin sy Kijktips op Netflix (week 2, 2021) senegal

Kijktips op Netflix (week 2, 2021)

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar er gebeuren nu alweer bizarre dingen (lees: o.a. het bestormen van het Amerikaanse Capitool door een groep binnenlandse terroristen). Daarom is het belangrijk dat wij gewoon doorgaan met ons werk, en elke week laten zien wat er allemaal nieuw is op Netflix, zodat je nog een beetje vastigheid hebt. Dus daarom hier ons kijktips op Netflix (week 2, 2021) artikel.

Tony Parker: The Final Shot (Bodin, 2021)

We beginnen met een sportdocumentaire over de legendarische basketballer Tony Parker. In Tony Parker: The Final Shot zien we de carrière van de bekendste Franse basketballer ooit, product van een Afro-Amerikaanse vader en Nederlandse moeder Pamela Firestone. Hijzelf werd geboren in Brugge, maar kreeg de Franse nationaliteit.

Hij speelde maar liefst 17 seizoenen (2001-2018) bij de San Antonio Spurs op het allerhoogste niveau in de NBA. Daar groeide hij uit tot een betrouwbaar boegbeeld die de prijzen aaneenreeg.

Vier keer kampioen van de NBA (2003, 2005, 2007 en 2014), de eerste Europese MVP (2007) en vijf keer in het NBA All-Star team (2006, 2007, 2009, 2012, 2013) zijn zijn belangrijkste prijzen.

Kortom, voer genoeg voor een documentaire dus. En dat zien we in Tony Parker: The Final Shot. We krijgen een beeld van de lange carrière en hoe hard hij altijd heeft moeten werken om het maximale uit zijn sportleven te halen, dit alles aan de hand van o.a. interviews met David Robinson, Kobe Bryant en Thierry Henry.

Lupin (seizoen 1)

De nieuwste hit uit Frankrijk is de serie Lupin met een hoofdrol voor Omar Sy (bekend van o.a. de film Intouchables) in de rol van de charmante en intelligente dief Assane Diop. Hiermee wordt het beroemde karakter en de geniale inbreker met de naam Arsène Lupin, in 1905 verzonnen door schrijver Maurice Leblanc, naar de 21e eeuw gebracht.

Qua bekendheid in eigen land zou je het boekpersonage Arsène Lupin gerust de Franse Sherlock Holmes kunnen noemen: iedereen kent hem en allebei zijn ze ook even intelligent.

Alleen gebruikt de Holmes zijn talent voor iets minder criminele dingen als de ander. Dit verschil in opvatting maakt het natuurlijk gelijk een stuk interessanter.

Assane Diop (Omar Sy) rennend over de daken. Bron: Lupin / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar terug naar Lupin. Arsène Lupin heet nu Assane Diop en is een Fransman met Senegalese roots. Al vroeg in zijn jeugd vluchten hij en zijn vader naar Frankrijk. Papa Diop komt vervolgens al vroeg te overlijden nadat hij veroordeeld werd voor een misdrijf dat hij niet gepleegd heeft.

De serie Lupin speelt zich 25 jaar later af na het overlijden van de vader. Assane is inmiddels een sterke, intelligente, grappige en charmante man én inbreker. En hij is klaar om zijn vader te wreken door een rijke famili man e te bestelen.

Hoe de vork precies in de steel zit, zie je in het vermakelijke en bij vlagen magische Lupin op Netflix. De eerste 5 afleveringen van Lupin staan sinds deze week op Netflix. De trailer bekijk je hieronder. Wij kunnen niet wachten op de rest van de afleveringen.

The Boss Baby (McGrath, 2017)

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 2, 2021) artikel af met de animatiefilm The Boss Baby. Is het een film die in 2017 een Oscar heeft gekregen voor Beste (animatie)Film? Nee, zeker niet, maar wij hebben er ons toen toch aardig mee vermaakt.

Centraal staat een gezin en dan in het bijzonder de broers Miles en baby Boss Baby (heerlijk ingesproken door Alec Baldwin). De baby is een beetje een vreemde snuiter in zijn pak en met zijn akte tas. Hij gedraagt zich alleen bij Miles als een volwassene, inclusief het praten, terwijl hij de rest van de tijd gewoon een normale baby is.

Zijn doel is om baby’s weer geliefder te maken dan puppy’s. En daarvoor zal hij het op moeten nemen tegen Francis Francis (Steve Buscemi) CEO van het bedrijf Puppy Co. Het maakt The Boss Baby een topfilm voor je kind(eren), maar ook een film die ook vermakelijk is voor jezelf.

Kijktips op Netflix (week 2, 2021): tabel

Dit waren onze tips van de week. We hopen dat je weer wat nieuws hebt ontdekt. Als laatste willen we je nog attenderen op onze Facebook, Instagram en nieuwsbrief. Door ons via deze kanalen te volgen, blijf je altijd op hoogte over alles dat met Netflix Nederland te maken heeft

De bovenstaande titels zijn onze kijktips, maar er kwamen natuurlijk nog veel meer nieuwe series, seizoenen en films op de streamingsdienst. Deze vind je in de tabel onder deze alinea. Een goed weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Asphalt Burning Actie, Komedie 2020 5.3
2 Azizler Komedie, Drama 2021 6.2
3 Gabby's Poppenhuis (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2021 -
4 History of Swear Words (1 seizoen) Documentaire, Komedie 2021 6.6
5 Inside the World's Toughest Prisons (5 seizoenen) Documentaire 2021 7.0
6 Kleine Bheem: Vliegerfestival (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2021 -
7 Lupin (1 seizoen) Actie, Misdaad 2021 7.4
8 Nailed It! Mexico (3 seizoenen) Reality 2021 6.3
9 Pieces of a Woman Drama 2020 5.5
10 Pretend It's A City Documentaire, Komedie 2021 7.7
Titel Genre Jaar iMDB