the-club-Kulüp-KIJKTIPS-OP-NETFLIX-(WEEK-2,-2022)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 2, 2022)

In 2022 gaan we gewoon door waar we al jaren mee bezig zijn: het jou makkelijk maken om te kiezen wat je moet kijken op Netflix. Elke week zetten we alle nieuwe toevoegingen voor je op een rij. En ook maken we hier een selectie voor je uit met de dingen die je écht moet kijken.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 2, 2022) // tabel

We starten dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 2, 2022) artikel met een overzicht met alle nieuwe films en series (en seizoenen van series) op Netflix Nederland. Check de tabel hieronder maar. In de rest van dit artikel pikken we hier een paar dingen uit!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2012 Actie, Sci-Fi 2009 5.8
2 4 Metà (a.k.a. Four To Dinner) Komedie, Romantiek 2022 6.5
3 47 Ronin Actie 2013 6.3
4 Action Pack (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2022 7.2
5 American Assassin Actie 2017 6.2
6 American Gangster Biografie, Misdaad 2007 7.8
7 Babe Drama, Familiefilm 1995 6.8
8 Blue Period (12 afleveringen) Anime, Drama 2021 7.8
9 Buurman & Buurman: Bakken en Grillen Kinderen 2021 8.2
10 Changeling Misdaad, Drama 2008 7.7
Titel Genre Jaar iMDB

Spider-man: Homecoming (2017)

Onze eerst aanrader in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 2, 2022) artikel is de actiefilm Spider-man: Homecoming (2017). In deze film spelen ook andere Marvel-personages zoals Iron Man (Robert Downey Jr.) een rol. Deze cross-overs zijn altijd leuk om te zien.

Maar terug naar Spider-man: Homecoming. De 15-jarige Spiderman a.k.a. Peter Parker (Tom Holland) krijgt met Tony Stark a.k.a. Iron Man een nieuwe mentor. Hij heeft hem ontmoet in de film Captain America: Civil War.

Peter wilt erg graag de Avengers – onder leiding van Stark – helpen, maar Stark vindt dat hij nog te jong is. Hij moet zich eerst maar focussen op school en op kleine misdaadjes in de buurt. Zijn tijd komt nog wel, vindt hij.

Alleen weet Stark a.k.a. Iron Man niet dat er in deze buurt een crimineel aan de gang is om, met de hulp van buitenaardse wapens, een bedreiging te vormen voor de veiligheid van de wereld.

Buurman & Buurman: Bakken en Grillen (2021)

Vorige week schreven we al dat het vierde seizoen van de klassieke en grappige animatieserie Buurman & Buurman op Netflix was gekomen. Goed nieuws, wat ons betreft, want de serie is leuk voor jong en oud.

Deze week is er nog meer goed nieuws. De nieuwste bioscoopfilm van de twee (on)handige buurmannen – die de titel Buurman & Buurman: Bakken en Grillen heeft – staat sinds deze week ook op Netflix!

In dit 55 minuten durende avontuur draait het allemaal om het maken van eten. De twee verzinnen allerlei ingenieuze en minder ingenieuze manieren om bijvoorbeeld te BBQ-en, en om brood en ijsblokjes te maken.

En na het geklus raken ze ook nog eens opgesloten in hun eigen garage … Hoe de twee hieruit weten te ontspannen – want ga er maar vanuit dat het ze weer lukt – zie je in Buurman & Buurman: Bakken en Grillen.

Check ook zeker even onderstaand filmpje achter de schermen, waarbij Kees Prins en Siem van Leeuwen – de twee personen die de Nederlandse stemmen inspreken – praten over hoe dit is om te doen. Erg leuk om te zien.

The Club a.k.a. Kulüp (seizoen 2)

Twee maanden geleden schreven we al over het eerste seizoen van de Turkse dramaserie The Club (a.k.a. Kulüp). En sinds deze week staat het tweede seizoen van deze serie ook op Netflix.

Het verhaal van The Club zich af in de charmante wereldstad Istanboel. Het zijn de jaren 50 en de sfeer is los te noemen. In deze stad staat de nachtclub ‘The Club’ waar alle karakters wel een band mee hebben.

Een van die personages is Matilda Aseo (Gökçe Bahadir), een Turkse en joodse vrouw die in het begin van de serie vrijkomt na een gevangenisstraf van 17 jaar. Zij werkt in deze club.

The-Club-2-seizoen-2
Dochter met rood hoofddeksel. Bron: The Club / Netflix

Haar gevangenisstraf is de reden dat ze haar buitenechtelijke dochter (zie foto hierboven) – opgegroeid in een weeshuis – nooit heeft kunnen zien. En dat vindt ze eigenlijk wel prima zo, omdat ze ze zich schaamt voor het feit dat ze haar in haar ogen heeft verlaten.

Ze wilt Istanboel verlaten en zich vestigen in het nieuwe land Israël. Maar het loopt allemaal toch iets anders … Dat zien we allemaal in de interessante, romantische en bij vlagen tragische serie The Club.

Undercover (seizoen 3)

We eindigen ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 2, 2022)overzicht met een korte mededeling, namelijk dat het volledige derde seizoen van Undercover vanaf nu te zien is op Netflix.

De afgelopen weken kwamen er steeds losse afleveringen op de streamingsdienst. Niet ideaal, als je het ons vraagt. Daarom zijn we blij dat alles van seizoen drie inmiddels op Netflix staat. Dus ga zeker even kijken.

KIJKTIPS-OP-NETFLIX-(WEEK-2,-2022)-Undercover-seizoen-3
Bob en Ferry, in vrede. Bron: Undercover / Netflix

Wil je weten waar dit derde seizoen over gaat? Lees dan ons uitgebreide artikel over Undercover (seizoen 3).

Maar heel in het kort komt drugskoning erry Bouman (Frank Lammers) vrij uit de bak. Alleen komt hij erachter dat zijn plek bovenaan de drugspiramide inmiddels is overgenomen door het Turkse echtpaar Serkan Bulut (Murat Seven) en zijn vrouw Leyla Bulut (Nazmiye Oral).

Hij doet er uiteraard alles aan om weer de koning te worden die hij was. En misschien kan zijn oude vijand – a.k.a. ex-undercoveragent Bob (Tom Waes) – hem daar wel bij helpen ….