Kijktips op Netflix (week 20, 2019) spartacus kirk douglas kubrick netflix nederland

Kijktips op Netflix (week 20, 2019)

Goedendag iedereen. Het is alweer weekend en dus is het de hoogste tijd om te checken of er nog toffe Netflix films en series aan het aanbod zijn toegevoegd. Zoals je van ons gewend bent, nemen we deze even met je door en zoeken we naar de krenten in de Netflix-pap. Zoek gerust mee en als je een vette tip hebt, speel deze dan zeker even aan ons door.

See You Yesterday

Deze week kwam de avontuurlijke sciencefiction-film See You Yesterday op Netflix die door niemand minder dan Spike Lee geproduceerd. Sciencefiction zei je? Jazeker, maar je mag ook een flinke laag van Lee’s kenmerkende kritiek op de maatschappij verwachten. 

See You Yesterday gaat namelijk over twee jonge Afro-Amerikaanse studenten uit Brooklyn, CJ en Sebastian. Ze zijn behoorlijk goed met hun exacte vakken en experimenteren graag met wetenschappelijke foefjes. Dit wonderduo is in staat geweest om een tijdmachine te ontwikkelen om zo terug naar het verleden te kunnen reizen, een beetje a la Back to the Future

Helaas is er een vreselijke aanleiding om terug te moeten naar het verleden, wanneer CJ’s broer door een (witte) politieman dodelijk wordt neergeschoten. Ze besluiten 24 uur terug in het verleden te gaan, in de hoop deze moord te kunnen voorkomen. En dat is uiteraard allerminst eenvoudig.

Dit plot doet natuurlijk meteen denken aan de vermoorde Afro-Amerikanen, die (zomaar) door politiegeweld om het leven kwamen. De machteloosheid die zulke gebeurtenissen met zich meebrengen, wordt weer onderstreept in de film. CJ heeft de kans om deze moord te voorkomen, maar families van wie ook een geliefde is vermoord, hebben dit uiteraard niet.

Het geeft, zoals wel vaker in films van Spike Lee, in ieder geval weer stof tot nadenken. Bekijk hier alvast de trailer van See You Yesterday

Spartacus

Wij zijn altijd maar wat blij als er weer een filmklassieker op Netflix komt en dus zijn we dat nu ook met Spartacus, van de cinematografische regisseur/grootmeester Stanley Kubrick. Laat je ook niet afschrikken door het verschijningsjaar van 1960, want dit is een hele fijne film.

In Spartacus zien we als kijker het verhaal van Spartacus (een rol van Kirk Douglas), een man die als slaaf wordt verkocht aan Lentulus Batiatus, baas van een school voor gladiatoren. Iedere vechter krijgt een avond een vrouw als goedmakertje en Spartacus krijgt Varinia (Jean Simmons). Maar als hij daarna hoort dat zij verkocht is, trommelt hij een grote groep op de been om een opstand te beginnen.

De film won 4 Oscars en dat is voor ons volkomen terecht. De film Spartacus zit boordevol spanning, de actie is om van te smullen en de acteerprestatie van voornamelijk Kirk Douglas is meesterlijk. Het maakt Spartacus een echte Hollywood-klassieker die je een keer in je leven gezien moet hebben.

Nailed It! (seizoen 3)

Voor de lekkere trek, is er deze week een nieuw seizoen van Nailed It! aan het aanbod toegevoegd. In Nailed It! (seizoen 3) gaan de bakkandidaten weer de strijd aan om zo goed mogelijk de heerlijkste taarten voor te schotelen.

Het concept is wederom heel simpel. Drie amateurbakkers (die nog niet van het niveau Heel Holland Bakt zijn) krijgen de uitdaging om de taart die ze voorgeschoteld krijgen, zo goed mogelijk na te maken. En wie dat als beste kan, krijgt zomaar even 10.000 dollar. Een behoorlijk hoog bedrag voor gebakjes die er niet altijd even mooi uitzien.

Hoe dan ook, het gebeurt allemaal onder leiding van de flamboyante Nicole Byer en gastjuryleden. De trailer check je trouwens onderaan deze alinea, om je alvast voor te bereiden op wat je kan verwachten.

Dit seizoen maken ze onder andere Marvel-taarten, prehistorische gebakjes en halen ze hun inspiratie uit de Renaissance. Zoals altijd is de vraag weer: Wordt het baksel een ‘nailed it’ of een ‘failed it’? Je ziet het in Nailed It! (seizoen 3).

Kijktips op Netflix (week 20, 2019)

Vond je dit artikel met onze tips nou leuk? Like dan zeker onze Facebookpagina en vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief. We schrijven namelijk sowieso elke week dit soort artikelen en tussendoor ook nog over allerlei ander Netflix nieuws.

Een goed weekend iedereen en veel plezier met het kijken naar Netflix, of met iets anders doen natuurlijk!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 12 Monkeys Mysterie, Sci-Fi 1995 8.0
2 1994 (1 seizoen) Documentaire, Politiek 2019 -
3 A Stranger in Town Actie 1998 4.7
4 Abyss (2 afleveringen) Drama 2019 -
5 Arrow (6 seizoenen + 21 afleveringen seizoen 7) Actie, Avontuur 2019 7.7
6 Battleship Actie 2012 5.8
7 Chip en Pieper (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2018 -
8 DC Legends of Tomorrow (3 seizoenen + 15 afleveringen seizoen 4) Actie, Avontuur 2019 6.9
9 De Partizanen: Welkom in Partizanië Cabaret 2016 -
10 Dynasty (1 seizoen + 21 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
Titel Genre Jaar iMDB