Kijktips op Netflix (week 20, 2020) fire in the blood

Kijktips op Netflix (week 20, 2020)

We zijn er weer. Met een gloednieuw artikel waarin we even door het nieuwe Netflix aanbod snuffelen, op zoek naar de pareltjes. Op deze manier hoef je dat zelf niet te doen en alleen nog maar te beslissen of je iets een kans geeft, of toch niet. Onderaan dit artikel staat trouwens de tabel met ALLE nieuwe titels van de afgelopen 7 dagen.

Fire in the Blood

We trappen dit kijktips op Netflix (week 20, 2020) af met een documentaire, namelijk met Fire in the Blood. In deze docu zien we het schrijnende verhaal over westerse farmaceutische bedrijven die in 1996, samen met regeringen over de hele wereld, een goedkoop medicijn tegen AIDS in bepaalde delen bewust niet op de markt brachten.

Waarom ze dit tegenhielden kan je misschien wel raden, maar je ziet het allemaal in Fire in the Blood. Het is echt een schrijnend verhaal over hebzucht dat vertelt dient te worden en bekend hoort te zijn en dus zijn we blij met Fire in the Blood op Netflix.

White Lines (seizoen 1)

Een aantal weken terug schreven we al over de serie White Lines, de nieuwste serie van een van de makers van La Casa de Papel. Toen was er alleen een datum, een trailer en wat plot info bekend. Nu staat het gehele eerste seizoen, bestaande uit 10 afleveringen, op Netflix. Het is geen hoogstaande serie geworden, maar het heeft toch wel een lekker sfeertje.

White Lines op Netflix draait om de zoektocht van een vrouw naar het verhaal achter de verdwijning en uiteindelijk de dood van haar broer. Hij was 20 jaar voor zijn verdwijning een bekende en gevierde DJ op het feesteiland Ibiza.

Zijn zus wil achterhalen wat er nu precies gebeurd is en gaat daarom in gesprek met mensen die 20 jaar geleden een rol speelden in het leven van haar broer. Al snel komt ze terecht in een jungle vol leugens, geld, drugs en andere ongein.

Langzaam krijgt ze een beeld van het leven dat haar broer toentertijd leefde en dit zal uiteindelijk ook zijn invloed hebben op haar huidige, eigen leven.

Chichipatos (seizoen 1)

We sluiten af met de serie Chichipatos, een beetje een vreemde eend in bijt. Wat krijg je als je een vrij middelmatige goochelaar in de wereld van de drugsbazen in Colombia plaats? Het komische resultaat zie je in Chichipatos.

De Colombiaanse drugswereld kennen we inmiddels wel. Eerst was er het fantastische Narcos, zeker de eerste twee seizoenen, en daarna kwamen er heel veel series, documentaires en films die hier op waren geïnspireerd.

Met Chichipatos krijgen we wel iets anders. Het is namelijk een komedieserie over een goochelaar op leeftijd die, met gevoel voor understatement, niet al te best is in het gene dat hij doet.

Als hij vervolgens in een van zijn trucs per ongeluk een gezochte drugsbaas laat verdwijnen, net op het moment dat de politie een inval had gepland, zijn de poppen natuurlijk aan het dansen. Hoe dit komische avontuur afloopt, zie je in Chichipatos.

Kijktips op Netflix (week 20, 2020)

Zo, dat waren ze weer, onze kijktips. We hebben weer gekeken naar alle nieuwe toevoegingen op Netflix van de afgelopen week en daar hebben we een selectie uit gemaakt. Op deze manier kan je, dat hopen we althans, weer wat nieuwe dingen aan je kijklijstje toevoegen.

Natuurlijk zijn dit niet alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Voor de overige titels moet je maar even in de onderstaande tabel koekeloeren. Daar staan ze allemaal.

En wil je nou nooit meer iets missen, dat zouden we namelijk goed begrijpen, dan willen we je graag aanraden ons te volgen, bijvoorbeeld via Facebook, Instagram of via de  nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arthur Christmas Animatie, Avontuur 2011 7.1
2 Chichipatos (1 seizoen) Komedie 2020 -
3 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 12 afleveringen seizoen 5) Actie 2020 7.0
4 Dérapages (1 seizoen) Drama, Thriller 2020 7.0
5 Elizabeth: The Golden Age Drama 2007 6.9
6 Fire in the Blood Documentaire, Historie 2012 7.7
7 Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics Documentaire 2020 7.1
8 Human Nature Documentaire 2019 7.4
9 Let's Go To Prison Komedie 2006 6.0
10 Magic for Humans (3 seizoenen) Reality, Komedie 2020 6.9
Titel Genre Jaar iMDB