Binsenjo (a.k.a. Vincenzo) Kijktips op Netflix (week 20, 2021)

Kijktips op Netflix (week 20, 2021)

Elke week zetten we alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod voor je op een rijtje. Deze vind je allemaal in de tabel onderaan dit artikel. In de rest van dit bericht staan onze weektips. Hopelijk zit er iets voor je tussen! Laat het ons dan zeker even weten via Instagram en/of Facebook.

Unrest (Brea, 2017)

We starten dit ‘kijktips op Netflix (week 20, 2021)’ artikel met een heftige – maar tegelijkertijd inspirerende en ontroerende – documentaire. Unrest gaat over Jennifer Brea, een 28-jarige Harvard-studente die in de bloei van haar leven de diagnose ME (Myalgic Encephalomyelitis) krijgt.

Het is een syndroom waarbij je chronisch vermoeid bent. Het begon met een simpele koorts. Maar vervolgens heeft ze wekenlang infecties die niet overgaan. Ze bezoekt veel doktoren en niemand weet precies wat het is. Er wordt zelfs subtiel aangekaart dat het waarschijnlijk tussen de oren zit.

Het wordt steeds erger. Ze is continu moe, het wordt steeds lastiger om te praten, haar evenwicht bewaren is moeilijk, ze is gevoelig voor licht en ze krijgt nog meer klachten. Uiteindelijk hoort ze – na zelf grondig online onderzoek gedaan te hebben en te horen over mensen met hetzelfde klachten – dat ze ME heeft.

unrest Kijktips op Netflix (week 20, 2021)

Unrest is haar documentaire waarin ze laat zien dat ME serieus genomen dient te worden en wat voor invloed het heeft op het leven van de patiënt en op die van hun omgeving, in dit geval op haar man Omar.

Het is een bij vlagen heftige en belangrijke documentaire over een ziekte waar relatief weinig over bekend is. Het feit dat hij echt gemaakt is door mevrouw Brea zelf – die ook een TED-talk maakte over het onderwerp – maakt de impact nog net een tikkeltje groter. De trailer van Unrest check je hieronder.

Binsenjo (a.k.a. Vincenzo) (1 seizoen)

Onze tweede tip in ons ‘kijktips op Netflix (week 20, 2021)’ overzicht is de serie Binsenjo (a.k.a. Vincenzo). Het eerste seizoen van deze bijzondere serie staat sinds deze week op Netlix en wij vinden het een aanrader.

Even in het kort waar de Zuid-Koreaanse serie Vincenzo – of dus Binsenjo – over gaat. Centraal staat het personage Vincenzo Casano. Een jongeman die is opgegroeid in Italie nadat hij als 8-jarig jochie uit Zuid-Korea is geadopteerd. Zijn adoptienaam was Park Joo-Hyeong, maar inmiddels gaat hij dus door het leven als Vincenzo.

Hij werkt als advocaat en klust er ook wat bij als vertrouwenspersoon en raadgever – ook wel een consigliere genoemd – van maffiabaas Don Fabio. Hij heeft hierdoor financieel gezien een goed leven. Als Don Fabio komt te overlijden – en zijn zoon Paolo het overneemt – moet Vincenzo vluchten omdat zoonlief hem niet vertrouwt. Hij besluit te vluchten naar zijn vaderland Zuid-Korea.

Binsenjo (a.k.a. Vincenzo) Kijktips op Netflix (week 20, 2021) jail lawyer
Onze twee hoofdrolspelers. Bron: Binsenjo / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In Seoul moet hij op zoek naar een hele grote berg goud die hij ooit in een kelder heeft laten verstoppen voor een inmiddels overleden Chinese zakenman. Het enige probleem: vastgoedbedrijf Babel Group heeft het gebouw inmiddels overgenomen.

Als hij ook daar ook nog eens verliefd wordt op de slimme, aantrekkelijke en harde advocate Hong Cha-Young (Yeo-bin Jeon) zijn de poppen helemaal aan het dansen.

In Binsenjo (a.k.a. Vincenzo) zien we wat hij allemaal moet uithalen om het goud weer in handen te krijgen. Het is een lekkere mix van actievolle gevechten, donkere Zuid-Koreaanse komedie en spanning. Prima kijkvoer.

Ferry (Verheyden, 2021)

Onze derde kijktip is de film Ferry, de prequel van de populaire Nederlands-Belgische Netflix serie Undercover. In deze film staat het leven van drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers) centraal voor de gebeurtenissen uit Undercover.

Hoe is hij ooit aan de macht gekomen? Wat deed hij vroeger? Hoe heeft hij ooit Daniëlle ontmoet? Het zijn maar een paar vragen die in de film Ferry beantwoord zullen worden.

De jonge(re) Ferry. Bron: Ferry / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ferry begint in het jaar 2006 in Amsterdam. Ferry Bouman werkt voor topcrimineel Brink (een lekkere rol van Huub Stapel). Tijdens een overval op de bende raakt de zoon van Brink gewond en komt hij bijna te overlijden.

Ferry krijgt de taak om de daders op te sporen. En wat blijkt? Het spoor leidt naar een groep kampers in Brabant. En laat dat nu net de omgeving zijn die hij een aantal jaar terug bewust achter zich heeft gelaten.  

Kijktips op Netflix (week 20, 2021) // tabel

Met Ferry komen we aan het eind van ons weekoverzicht. We hopen dat je er weer iets aan hebt gehad. Wil je onze vorige weekoverzichten doorlezen? Dat kan hier. Dan sluiten we nu dan echt af met onze tabel. Hierin staan dus ALLE nieuwe dingen op Netflix van de afgelopen zeven dagen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Ace Ventura Pet Detective Komedie 1994 6.9
2 Alma Matters (1 seizoen) Documentaire 2021 9.1
3 Angeli del mare: Sea Angels Documentaire 2018 -
4 Arianna Drama 2015 6.2
5 Binsenjo (a.k.a. Vincenzo) (1 seizoen) Komedie, Misdaad 2021 8.7
6 Bob Wilson's The Life and Death of Marina Abramović Documentaire 2012 7.0
7 Castlevania (4 seizoenen) Anime, Avontuur 2021 8.1
8 Cose Nostre Documentaire, Short 2013 -
9 Das Schaurige Haus Horror 2020 7.3
10 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 2 afleveringen van seizoen 6) Actie 2021 7.0
Titel Genre Jaar iMDB