baraki KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022)-1

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022)

Romtomtom, hier is ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022) artikel! Dus als je wilt weten, wat je zeker moet kijken qua nieuwe titels op Netlix, dan moet je zeker doorlezen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022) // tabel

Voordat we je onze weektips geven, hebben we eerst een tabel voor je. Eentje waarin je – heel makkelijk – alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen 7 dagen aan het Netflix aanbod op een rijtje ziet.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Perfect Pairing Komedie, Romantiek 2022 6.0
2 Baraki (1 seizoen) Komedie 2021 7.5
3 Better Call Saul (5 seizoenen + 6 afleveringen van seizoen 6) Misdaad, Drama 2022 8.8
4 Conversaciones con Renzo Piano Documentaire, Short 2019 -
5 Cyber Hell: Exposing an Internet Horror Documentaire, Misdaad 2022 6.5
6 Entrevías (1 seizoen) Actie, Avontuur 2022 6.3
7 F*ck de Liefde 2 Komedie, Romantiek 2022 -
8 Hans Teeuwen - Real Rancour Cabaret 2016 -
9 Insiders (2 seizoenen) Reality 2022 4.3
10 Jackass 4.5 Documentaire, Actie 2022 6.7
Titel Genre Jaar iMDB

Love on the Spectrum U.S. (seizoen 1)

Onze eerste tip is de realityserie Love on the Spectrum U.S. Als je The Undateables – later hernoemd tot The Dateables – leuk vindt, moet je deze serie zeker een kans geven.

Waar het allemaal om draait zijn een aantal autistische mensen die – net als wel meer mensen in deze wereld – op zoek zijn naar de liefde. We zien hun voorbereidingen en de dates zelf.

james-love-on-the-spectrum KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022)
Kandidaat James. Bron: Love on the Spectrum U.S. / Netflix

Maar het is voor niet-autisten al lastig genoeg, kan je nagaan hoe het is als je wel autistische trekjes hebt. Trekjes waardoor het vaak lastig is om met mensen om te gaan.

Uiteraard wordt alles wel op een Amerikaanse, smeuïge manier verteld – met hier en daar een extra traan van geluk en verdriet – maar dat mag de pret wat ons betreft niet drukken.

Are-Kaelynn-and-Peter-From-Love-On-the-Spectrum-US-KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022)
Kandidaat Kaelynn en het achterhoofd van haar date Peter. Bron: Love on the Spectrum U.S. / Netflix

Gelukkig zie je aan alles dat de kandidaten respectvol worden gevolgd en dat het dus geen aapjes kijken wordt. Toch wel een vereiste bij een serie met een toch wel kwetsbare groep in de hoofdrol.

Check de trailer en ga daarna zeker naar Love on the Spectrum U.S. op Netflix kijken! En vergeet ons niet te liken en te volgen via Facebook en/of Instagram 😉.

Baraki (seizoen 1)

Dan tijd voor een Belgische serie, namelijk Baraki. We volgen de familie Berthet, een beetje een asociale bende die veel op straat leeft. De omgeving vindt hen maar een zooitje ‘zigeuners’ en ‘vrijbuiters’.

Lid Yves – ooit als klein weesje door de familie onder de vleugels genomen – wordt binnenkort vader. Hij besluit daarom dat het tijd is om een meer aangepaste, in de maatschappij meedraaiende, man te worden.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022) graffiti baraki komedie zigeuners
Lekker aan de graffiti! Bron: Baraki / Netflix

Maar al snel blijkt dat het stempel dat je hebt – gesymboliseerd door de achternaam Berthet – het je toch wel erg lastig kan maken.

Wat volgt in Baraki is een fijne Waalse komedieserie over je eigen milieu ontstijgen, sociale mobiliteit en familiebanden.

Quién Mató a Sara? (a.k.a. Who Killed Sara?) (seizoen 3)

Even kort willen we nog even melden dat het derde en laatste seizoen van Quién Mató a Sara? (a.k.a. Who Killed Sara?) sinds deze week op Netflix staat.

In deze Spaanstalige serie draait het allemaal – en hoe kan het ook anders met zo’n titel – om de jonge Sara Guzman (Ximena Lamadrid). Zij komt om het leven tijdens een onschuldig boottochtje.

Quien-Mato-a-Sara-seizoen-3-Netflix KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 20, 2022)-1
Het persoontje waar het allemaal om draait. Bron: Quién Mató a Sara? / Netflix

Hamvraag: ongelukje of heeft iemand haar wie bewust vermoordt? Haar broer Alex neemt trouwens de schuld op zich, terwijl hij er niks aan kon doen.

Aan het begin van de spannende serie Quién Mató a Sara? komt hij vrij na een gevangenisstraf van 18 jaar uitgezeten te hebben. En nu is hij uit op wraak. Want volgens hem is er maar één familie verantwoordelijk…