lior raz en avi issacharoff fouda Kijktips op Netflix (week 21, 2018)

Kijktips op Netflix (week 21, 2018)

Ha, beste vrienden. In dit tropisch aanvoelende weekend zijn we er weer met een nieuw overzichtje met kijktips op Netflix (week 21, 2018). Want warm weer of niet, Netflix gaat gewoon lekker door met het toevoegen van films en series aan het aanbod. We nemen ze als vanouds met je door en bespreken welke titels ons deze week zijn opgevallen. Pak er een drankje en een waaier bij en lees dus verder. Oh, en onderaan het artikel vind je natuurlijk ALLE nieuwe titels van de afgelopen week.

Fauda (seizoen 2)

De spannende serie Fauda komt deze week met het tweede seizoen. Fans van Homeland gaan dit sowieso waarderen, let maar op. En deze Israëlische serie is in het land van herkomst ook uitgegroeid tot een van de grootste series en vond een wereldwijd publiek via Netflix.

Fauda, wat chaos in het Arabisch betekent, laat een keihard beeld zien van het oorlogsconflict dat zich voordoet tussen Israel en het Palestijnse gebied. Een belangrijke rol is hierin weggelegd voor de militairen die in speciale Israelische eenheden werken en zich in het geheim onder de Arabische bevolking begeven.

Ze spreken Arabisch en passen zich aan aan de cultuur, maar proberen intussen cruciale informatie te vergaren en gaan intussen op klopjacht naar gezochte Hamas-terroristen. Een van die terroristen is Taufiq “The Panther” Hammed, de verantwoordelijke voor aanslagen in Israel.

Via verschillende verhaallijnen maken we een bloedstollende operatie mee, maar krijgen we ook inzichten aan beide kanten. Daarin werd Fauda tevens veelvuldig om geprezen; er is een balans tussen verschillende perspectieven en nuanceringen. En dat kunnen we best goed gebruiken in zo’n ingewikkeld conflict.

Fauda kwam tot stand dankzij de makers Lior Raz en Avi Issacharoff, die dankzij hun persoonlijke ervaringen en kennis hun ei kwijt konden in deze uitermate boeiende serie. Sinds deze week gaat het Fauda-avontuur dus verder in seizoen 2.

De trailer van het eerste seizoen van Fauda zie je hieronder. En gelukkig kunnen we vanaf 2019 ook genieten van Fauda seizoen 3!

Terrace House: Opening New Doors (deel 2)

Fans van Japanse realityseries kennen Terrace House waarschijnlijk al een tijdje. Nou, voor hen hebben we goed nieuws, want Terrace House: Opening New Doors deel 2 is vanaf deze week te zien op Netflix Nederland.

In deze realityserie stoppen ze een zestal jonge Japanners in een prachtig huis in het bos van Karuizawa, in Nagano, bekend om zijn schitterende bergen om te wintersporten en zijn warmwaterbronnen, om met elkaar samen te leven.

En dit wordt, in de traditie die begon met het Nederlandse Big Brother, allemaal gefilmd. Het is vooral leuk dat je zo duidelijk een verschil ziet tussen mensen uit het Westen en deze Japanners, qua hoe ze zich presenteren en hoe ze omgaan met grote levensonderwerpen als de dood, de liefde, relaties en ambitie.

De groep is fijn divers, met o.a. een snowboarder, een chef-kok en een ijshockeyer. Dat maakt het allemaal ook erg leuk om naar te kijken. En dan vergeten we nog het panel dat af en toe, kijkend naar de beelden die wij ook zien, hun ongezouten mening geeft, wat vaak zorgt voor een komische noot. En daar houden wij wel van, komische noten.

De trailer van Terrace House: Opening New Doors op Netflix kan je hieronder zien.

The Traffickers (seizoen 1)

Er is een grote kans dat je nog nooit van de documentaireserie The Traffickers hebt gehoord. Dat hadden wij ook nog niet, tot deze week. En dat geeft ook niks. Wij zijn hier juist om je af en toe op dingen te wijzen die je misschien nog niet kent.

In The Traffickers worden we bij de hand genomen door documentairemaakster  en journaliste Nelufar Hedayat. We reizen haar achterna over de hele wereld van Hong Kong, Indonesië, Afrika tot aan Oost-Europa. We krijgen hierbij een kijkje in de keuken van allerlei illegale zwarte markten, variërend in de handel van organen, wapens tot aan mensen.

Het is altijd leuk om iets te zien waar je normaalgesproken nooit iets van te zien krijgt. Dat de bedreven journalistiek dan misschien niet van het niveau Paul Theroux is, dat is dan maar zo. De trailer van The Traffickers, die sinds deze week dus op Netflix te zien is, kan je hieronder even bekoekeloeren.

Kijktips op Netflix (week 21, 2018)

Dit waren weer onze kijktips op Netflix (week 21, 2018). Hopelijk zit er iets voor je tussen. Zo ja, mooi. Zo niet, laat die oogjes dan even over de tabel hieronder glijden. Hierin staan namelijk alle nieuw titels die de vorige zeven dagen op Netflix zijn gekomen. Of lees onze aanbod artikelen van o.a. week 20, week 19 of week 18.

En check ook onze pagina’s Netflix aanbod en binnenkort op Netflix. Trouwens, onze nieuwsbrief en Facebookpagina vinden het ook altijd leuk als ze een beetje aandacht krijgen.

Een fijne zondag nog iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Break with Michelle Wolf Talkshow, Komedie 2018 -
2 El Cuaderno de Sara (aka Sarah’s Notebook) Drama, Thriller 2018 6.2
3 Busted (8 afl.) Reality 2018 -
4 The Toys That Made Us (2 seizoenen) Documentaire, Historie 2018 8.0
5 Trollhunters (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 8.5
6 Steve Martin & Martin Short: An Evening You Will Never Forget for the Res Cabaret 2018 7.1
7 Ibiza Komedie, Romantiek 2018 5.1
8 Fauda (2 seizoenen) Actie, Thriller 2018 8.4
9 Explained (3 afleveringen) Documentaire 2018 7.1
10 Making Fun: The Story of Funko Documentaire 2018 7.1
Titel Genre Jaar iMDB