Zombieland op Netflix

Kijktips op Netflix (week 21, 2019)

Hallo, het is weer weekend en dus is het de hoogste tijd voor wat ontspanning. Dit doen we natuurlijk graag met ons aller Netflix, vandaar dat we altijd in de gaten houden wat er zoal in het aanbod is toegevoegd. Welke films en series kunnen we echt niet overslaan? Waarmee kunnen we deze week onze kijklijst aanvullen? Enne… als je zelf nog wat dikke tips hebt, geef ze gerust door, bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina. Fijn weekend!

Alta Mar

De Spanjaarden zijn lekker bezig, want er is sinds deze week weer een nieuwe Spaanse serie op Netflix gearriveerd. De serie heet Alta Mar en lijkt een Spaanse mix te zijn tussen Titanic en The Murder on the Orient Express te zijn. Het is van de makers van Gran Hotel.

We volgen de avonturen en intriges op het grote schip Barbara de Braganza in de jaren ’40. Deze voert de passagiers van Spanje naar Rio de Janeiro, maar het zal niet van een leien dakje gaan. Er vindt namelijk een geheimzinnige moord plaats op een passagier die eigenlijk niet eens op de passagierslijst staat.

Zodra iedereen dit doorheeft en ziet dat er geen ongeluk of zelfmoord in het spel was, gaan alle alarmbellen af en wordt er een spannende zoektocht naar de moordenaar in gang gezet. Wat is de waarheid die achter deze vreemde situatie schuilgaat?

Alta Mar is een spannende zoektocht naar een moordenaar op een schip, midden in de oceaan. De Spanjaarden zijn ook niet vies van wat drama en intriges, dus dit zal je ook tegenkomen wanneer je de serie opzet. Dat klinkt veelbelovend! Bekijk alvast de trailer van Alta Mar en zet hm daarna op je ‘to-watch’-lijst.

Joy

We willen Joy er ook graag uitpikken, een art-house film van de Oostenrijkse-Iraneese regisseuse Sudabeh Mortezai. Het is namelijk een zeer aangrjipende film, vol drama en met een sterke hoofdrolspeelster in de vorm van Joy Anwulika Alphonsus.

Zij speelt in Joy het personage van Joy, maar weel ‘joy’ (vertaling: vreugde, plezier) valt er voor haar niet te beleven. Ze is een jonge Nigeriaanse vrouw die zich begeeft in de wereld van het seksverkeer en mensenhandel. Enerzijds om haar familie in Nigeria te onderhouden en anderzijds om haar dochtertje in Wenen een beter leven dan van haar te geven.

Op een dag moet ze van haar uitbater Madame letten op de jonge Precious (nee, niet Precious, maar een andere), een Nigeriaans tienermeisje dat nog niet klaar is voor het werk en nog niet kan accepteren wat de situatie is.

Joy voelt bijna aan als een documentaire waarin op efficiënte wijze de drama en grimmigheid worden laten zien met betrekking tot de uitbuiting van vrouwen immigranten. We krijgen een verwoestend inkijkje in de keuken.

Door alle beelden in de media lijkt het alsof er alleen maar mannen van de bootjes stappen, op zoek naar veiligheid en geluk in Europa, en dat ze hun vrouwen en dochters thuislaten, veilig wachtend op de terugkeer van hun mannen. Maar Joy laat zien dat dat onzin is. We zien hierin de verborgen kanten van immigratie, de vrouwen die onzichtbaar op straat leven, vechtend voor een betere toekomst.

Hoe dan ook, check de trailer hieronder maar en zet de film daarna zeker aan op Netflix. Je zal niet teleurgesteld raken, zeker als je af en toe ook iets van buiten Hollywood kijkt.

Zombieland

Als je in de stemming bent voor een zombie-komedie (en wie is dat nou niet?), dan moet je zeker even Zombieland opzetten. In deze roadmovie waarin zombies uiteraard centraal staan, volgen we het hachelijke avontuur van Columbus (Jesse Eisenberg), in een post-apocalyptisch Amerika.

In het land is net een grote uitbraak geweest van zombies. Hierbij veranderden veel mensen in zombies, nadat een gemuteerd virus uit was gebroken. Columbus lijkt de enige persoon te zijn die niet in een zombie veranderde. Toch blijkt hij niet de enige, want hij komt na enige tijd Tallahassee (Woody Harrelson) tegen.

Aangezien Tallahassee een auto heeft, besluit Columbus maar met hem mee te gaan, in de hoop om de zombies te ontlopen. Wanneer ze later twee zusjes ontmoeten (gespeeld door Emma Stone en Abigail Breslin), besluiten ze naar een attactiepark in Los Angeles te gaan omdat het daar volledig zombievrij zou zijn. Je moet toch wat, als verder het hele land vol met die figuren zit.

Eenmaal in Hollywood komen ze de immer hilarische acteur Bill Murray tegen, die zichzelf speelt en doet alsof hij een zombie is om andere zombies af te houden. Het leidt uiteindelijk tot een bijzondere ontmoeting met de groep. Maar het huis van Bill Murray is niet het einddoel van de groep, dat blijft het attractiepark waar ze nu snel naar toe moeten, want de zombies zitten overal!

Kijktips op Netflix (week 21, 2019)

Dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 21, 2019). Misschien iets minder grote titels deze week, maar dat mag de pret niet drukken. Probeer een beetje open te staan voor nieuwe, en misschien kleinere dingen, en laat je verrassen.

En vergeet je zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief. We’re out.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Dynasty (2 seizoenen) Drama 2019 6.4
2 Hotel Artemis Actie, Drama 2018 6.1
3 The Dark Crystal Avontuur, Fantasie 1982 7.2
4 Javier Guzman - Ga-Bie-Jer Cabaret 2019 -
5 She's Gotta Have It (2 seizoenen) Komedie, Drama 2019 6.7
6 The Unauthorized Bash Brothers Experience Short, Komedie 2019 7.8
7 Hyper HardBoiled Gourmet Report (1 seizoen) Documentaire 2017 -
8 The Perfection Horror 2018 6.5
9 Alta Mar (1 seizoen) Misdaad, Mysterie 2019 -
10 Thackeray (1 seizoen) Biografie, Drama 2018 -
Titel Genre Jaar iMDB