Kijktips op Netflix (week 21, 2020) blood water netflix original africa

Kijktips op Netflix (week 21, 2020)

Een nieuwe zaterdag en dus een nieuw overzicht met alle titels die nieuw zijn op Netflix. We zullen nu weer een paar kijktips behandelen en afsluiten met de tabel waarin alle nieuwe films en series staan die de afgelopen zeven dagen zijn toegevoegd.

History 101 (seizoen 1)

Als je fan bent van de serie Explained, ga je deze nieuwe serie op Netflix genaamd History 101 zeker waarderen. In het eerste seizoen met 10 afleveringen van zo’n 20 minuten word je op interessante en vlotte wijze geïnformeerd over diverse (historische) onderwerpen op politiek, wetenschappelijk, economisch en sociaal gebied.

In aflevering 1 krijgen we bijvoorbeeld een aflevering over fastfood voorgeschoteld. We zien hoe fastfoodketens een prominente plek in de wereld veroverden, voor een kapitalistische boost zorgden, maar natuurlijk ook kritiek kregen (en nog steeds krijgen) van gezondheids- en milieuorganisaties.

Maar pas op, voor je het weet zit je in de volgende aflevering van History 101 op Netflix te kijken naar de Space Race die zich in de jaren ’50 en ’60 ontwikkelde tussen de VS en de USSR. En knipper even met je ogen en je weet alles over de opkomst van China.

Zo’n vlotte gang zit er dus in. Ga er lekker voor zitten en kom alles te weten over grote, belangrijke en relevante zaken in History 101. Kun je straks mooi op feestjes, op 1,5 meter afstand, de blits maken met je feitenkennis.

https://www.youtube.com/watch?v=han4ZONppi8

Blood & Water (seizoen 1)

Voor de volgende titel reizen we af naar Zuid-Afrika, waar de nieuwe serie Blood & Water op ons wacht. En je zou bij het zien van deze serie gelijk kunnen denken aan de populaire Spaanse serie Elite, beide series spelen zich af op elitaire privéscholen waar van alles aan de hand is.

De tiener Puleng treedt toe tot Parkhorst College in Kaapstad. Ze raakt bevriend met de populaire influencer Fikile en belandt daardoor op allerlei feestjes waar de wildste dingen gedaan worden.

Intussen houdt Puleng zich bezig met een hele belangrijke, persoonlijke missie. Ze wil aantonen dat een van de leerlingen op school haar oudere zus is, die als baby uit hun gezin werd ontvoerd. Zal Pulena zich staande houden op deze elitaire school en zal ze in haar missie slagen en haar zus terugvinden?

Blood & Water heeft de typische priveschool-elementen in de serie zitten die we ook herkennen uit andere series, maar kent dus ook een serieuze ondertoon door de verhaallijn rondom mensensmokkel. Iets wat helaas aan de orde van de dag is in Afrika. En het feit dat het weer een nieuwe productie is uit Afrika, maakt het wat ons betreft ook weer net even een tikkie specialer.

Mocht je daarbij ook nog eens fan zijn van series als Elite en een serie als Gossip Girl, dan kun je Blood & Water zeker een kans geven. Kijk in de trailer hieronder alvast maar naar het leven van Puleng op Parkhorst College.

The Last Dance (seizoen 1)

Een paar weken terug schreven we al over The Last Dance, de 10-delige documentaire over basketballer Michael Jordan en dat we er, na twee afleveringen, al verslaafd aan waren. We willen daarom nu toch even snel benoemen dat sinds deze week alle 10 de afleveringen op Netflix staan.

Dus schop je schoenen uit, schenk jezelf iets te drinken, pak wat te knabbelen en geniet van de grootheid van Michael Jordan. Zie nooit eerder vertoonde beelden, krijg anecdotes te horen van insiders en beleef het legendarische basketbalseizoen van de Chicago Bulls in het seizoen 1997-1998.

Kijktips op Netflix (week 21, 2020)

Tot zo ver onze kijktips op Netflix (week 21, 2020). Hopelijk zit er weer iets voor je tussen. Benieuwd naar onze kijktips van de afgelopen weken? Check deze dan hier.

Volg ons ook zeker eventjes via InstagramFacebook en/of abonneer je op onze nieuwsbrief. We sluiten af met de tabel met alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Bad Neighbours Komedie 2014 6.3
2 Bean: The Movie Komedie 1997 6.4
3 Ben Platt: Live from Radio City Music Hall Muziek 2020 8.2
4 Blood & Water (1 seizoen) Drama 2020 -
5 Contraband Actie, Misdaad 2012 6.5
6 Control Z (1 seizoen) Drama 2020 6.7
7 Craig Ross Jr’s Monogamy (2 seizoenen) Drama 2019 6.5
8 Crazy Rich Asians Komedie, Romantiek 2018 6.9
9 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 13 afleveringen seizoen 5) Actie 2020 7.0
10 Dynasty (3 seizoenen) Drama 2020 6.4
Titel Genre Jaar iMDB