when they see us Kijktips op Netflix (week 22, 2019) Nederland serie

Kijktips op Netflix (week 22, 2019)

Jongens en meisjes, het is weer zaterdag. Als je ons al een tijdje volgt, weet je inmiddels wat je dan kan verwachten: een overzicht met alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen 7 dagen. Dus ga er even lekker voor zitten, lees onze tips en bekijk aan het eind van het artikel de tabel met alle nieuwe dingen op Netflix.

When They See Us

We trappen onze overzicht af met de mini-serie When They See Us. Misschien heb je er deze week al iets over gehoord, bijvoorbeeld bij de talkshow M. Of misschien zegt het je niks. Lees hoe dan ook even verder, want het is een goede en heftige serie geworden, gemaakt door Ava DuVernay, van o.a. 13th en Selma.

In When they see us volgen we het heftige verhaal van de beruchte Central Park Five. Deze groep bestond uit 5 jonge (Afro-Amerikaanse) knullen tussen de 14 en 16 jaar, die eind jaren ’80 beschuldigd werden van een  groepsverkrachting van een jogger in Central Park.

Het is haast niet te bevatten, maar door de intense druk van het onderzoek, geven de jongens toe dat ze het gedaan hebben. De jongens, die elkaar helemaal niet kenden, geven een verklaring af waaruit je al af kunt leiden dat ze het nooit gedaan konden hebben.

In vier afleveringen zie je hoe heftig de ondervragingen waren, hoe ze onschuldig achter tralies gezet worden en hoe uiteindelijk hun namen gezuiverd worden. Ook heftig: De rol die Donald Trump in het verhaal speelde. Hij riep op tot de executie van de Central Park Five, maar trok zijn statements later niet in toen bleek dat de jongens onschuldig waren.

Hoe dan ook, zet je alvast maar schrap voor weer een heftig verhaal dat gebaseerd is op de keiharde werkelijkheid, waarin het recht blijkbaar niet altijd zegeviert. Zeker niet wanneer er donkere jongens zijn betrokken. Bekijk hieronder alvast de trailer en laat ons via Facebook weten wat je van deze mini-serie vond/vindt.

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

Killer Ratings

Nu we toch bezig zijn met ongelooflijke true-crime verhalen, is hier er nog eentje die past in deze categorie: Killer Ratings. Het wederom op de waarheid beruste verhaal van ditmaal een Braziliaanse politicus en tv-host, die opdracht gaf tot moorden om zo de kijkcijfers van zijn crime-programma omhoog te houden.

Het klinkt bizar, maar het is toch echt het verhaal van Wallace Souza. Deze Braziliaan presenteerde de misdaadshow Canal Libre en werd tevens een populaire politicus. In zijn show behandelde hij moorden en andere vormen van misdaad in het gebied rond Manaus, een stad diep in de Amazone. 

Souza was met zo’n reportage altijd snel op de plaats delict en kon beelden schieten die de politie niet eens kon maken. Hij was altijd opvallend snel ter plekke. We moesten gelijk aan Night Crawler denken!

Maar dan komt de waarheid rondom Souza naar boven: Hij is altijd snel ter plaatse omdat hij precies weet dat de moorden daar gaan plaatsvinden, want hij blijkt de opdrachtgever te zijn! In 7 afleveringen ga je het ongelooflijke verhaal van deze aparteling horen. Want killen voor kijkcijfers, dat motto neemt Souza wel heel letterlijk.

Good Girls (seizoen 2)

We sluiten de week af met nog meer misdaad, maar gelukkig zit in deze serie wel een flinke laag komedie. Het gaat om Good Girls (seizoen 2) – de serie waarin ogenschijnlijk brave vrouwen de criminaliteit ingaan om het hoofd boven het water te houden, een beetje zoals Breaking Bad dus ook ooit begon.

Het tweede seizoen van deze leuke serie staat sinds deze week op Netflix en dat is dan ook de reden dat we hem in dit ‘kijktips op Netflix (week 22, 2019)’ artikel noemen. Ken je de serie eigenlijk al? Zo niet, lees dan even verder.

De suburban moeders besluiten – al dan niet op hilarische wijze – de plaatselijke supermarkt te overvallen om de buit te kunnen meenemen. Dat verloopt natuurlijk niet helemaal goed, ze zijn immers geen uit de kluiten gewassen overvallers die precies weten wat ze doen. 

De 3 ‘good girls’. Bron: Good Girls / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het leidt echter wel tot hilarische situaties en je kunt met deze serie even lekker je verstand op 0 zetten. De ladies van Good Girls zijn dus sinds deze week terug met het tweede seizoen, dus pak die bak met popcorn en die fles cola, en sluit je dag lekker onbezorgd af.

De trailer van Good Girls (seizoen 2), die sinds deze week dus in zijn geheel op Netlfix Nederland staat, kan je hieronder op je gemakje bekijken. Wij gaan vanavond dit tweede seizoen in ieder geval even opzetten.

Kijktips op Netflix (week 22, 2019)

Dit waren onze tips met betrekking tot alle nieuwe dingen op Netflix van de afgelopen week. Het was allemaal wel erg veel misdaad, vinden jullie ook niet? 😉 De andere nieuwe titels vind je in de tabel hieronder.

Vergeet je ook zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief. We proberen hem eens in de twee weken te versturen, maar het schiet er soms nog weleens bij in. Een fijn en zonnig weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 How the Grinch Stole Christmas Komedie, Fantasie 2000 6.1
2 Dummie de Mummie Avontuur, Familiefilm 2014 6.0
3 Batman and Harley Quinn Animatie, Avontuur 2017 5.9
4 #Selfie 69 Komedie 2016 6.9
5 LEGO Marvel Super Heroes: Black Panther Animatie, Short 2018 6.3
6 Life in the Doghouse Documentaire 2018 8.3
7 Love is a Story Komedie, Romantiek 2015 6.5
8 Police Academy Actie, Komedie 1984 6.7
9 The Rite Horror 2011 6.0
10 Shut In Drama 2016 4.7
Titel Genre Jaar iMDB