Kijktips op Netflix (week 22, 2021) lucifer seizoen 5 netflix

Kijktips op Netflix (week 22, 2021)

Deze week wordt het weer heerlijk weer. En de terrassen gaan waarschijnlijk weer wat langer open. Fijn. Maar na een lange dag met (alcoholische) drankjes en versnaperingen, is er niets fijner om in de avond nog iets op Netflix te kijken. Daarom is er dit artikel met alle nieuwe toevoegingen en onze tips!

Master of None (seizoen 3)

We trappen het ‘kijktips op Netflix (week 22, 2021)’ artikel af met Master of None (seizoen 3). Vier jaar na het tweede seizoen is er nu dan eindelijk een derde seizoen. Wij weten nu al wat we dit weekend gaan bingewatchen!

Maar even terug naar Master of None, want waar gaat de komedie/dramaserie precies over? De serie draait in de eerste plaats om Dev (komediant Aziz Ansari) – een dertiger in New Yorker met Indiaanse ouders. Centraal staan alle problemen en zaken waar dertigers in de stad vandaag de dag mee te maken krijgen.

Hij is acteur. We zien hoe hij zijn leven heeft ingericht, hoe hij zoekt naar liefde, hoe hij verder probeert te komen in zijn vak, hoe zijn relatie met zijn ouders is, hoe het is om als migrantenzoon op te groeien en hoe hij met zijn vrienden omgaat.

Masters of None heeft geen hoge grapdichtheid. De serie geeft ons lange, natuurlijke en soms een tikkeltje onhandige dialogen – zoals ze vaak ook in het echte leven voorkomen – en toont ons vooral de absurditeit in het alledaagse.

De hoofdrolspelers van het derde seizoen: Bron: Cian Oba-Smith. – tekst loopt door onder afbeelding

Desalniettemin zit de serie razendknap in elkaar, zowel qua relaxte stijl, bijzondere shots en vertelvormen. Wij zijn benieuwd hoe het derde seizoen zal zijn, aangezien maker en hoofdrolspeler Aziz ooit zei dat hij na twee seizoenen niks meer te vertellen had over de single New Yorker die de hele tijd in tentjes eet.

En een kleine spoiler: de rol van Dev (Aziz Ansari) zal kleiner – en misschien wel vrijwel nihil zijn – dan in de voorgaande seizoenen, omdat de focus meer ligt op Denise (Lena Waithe), een jeugdvriendin. Zij is een romanschrijfster met een kinderwens, samenwonend met een vrouw.

The Kominsky Method (seizoen 3)

Met The Kominsky Method (seizoen 3) komen we aan bij onze tweede kijktip van de week. Het is een mooie tegenhanger van Master of None, aangezien het hier gaat om twee oudere mannen en hun leven. Uiteraard loop je dan weer tegen hele andere dingen aan dan een Dev uit Masters of None.

De hoofdrollen zijn voor Norman Newlander (Alan Arkin) en Sandy Kominsky (Michael Douglas). Ze zijn al jaren bevriend en hebben ook veel samengwerkt. Sandy is namelijk acteur en zijn vriend Norman is al jarenlang zijn agent / zaakwaarnemer.

Hoe is het om altijd in het middelpunt van de belangstelling te staan, in het geval van Sandy als beroemd acteur, terwijl je nu ouder bent? Het fijne aan de The Kominsky Method is dat dit verhaal verteld wordt tegen de achtergrond van de stad Los Angeles – een stad die toch bekendstaat als een plek waar het allemaal draait om mooi en jong zijn.

In The Kominsky Method (seizoen 3) zien we de angsten en problemen waar sommige ouderen tegenaan lopen, maar net zo goed de mooie dingen van het ouder worden. Wij vinden het in ieder geval een heerlijke serie en een fijne mix tussen komedie en drama.

Lucifer (seizoen 5, deel 2)

Onze derde titel in ons ‘kijktips op Netflix (week 22, 2021)’ artikel is Lucifer, en meer specifiek de toevoeging van het tweede deel van seizoen 5. Hiermee wordt het vijfde seizoen dus voltooid.

Centraal staat niemand minder dan de duivel. In deze serie heeft hij de gedaante van Lucifer Morningstar (Tom Ellis) aangenomen, een knappe, lange en charmante man. In het begin van de serie Lucifer besluit hij af te dalen uit de hel om in Los Angeles te werken.

En waarom dan niet als politieagent? Maar dan krijgt hij gevoelens voor collega Chloe en proberen vrienden hem over te halen om weer naar de hel te komen. Het maakt het allemaal maar verwarrend voor Lucifer.

In het vijfde seizoen – en in dit geval het tweede deel van seizoen 5 – keert Lucifer terug naar aarde. Hij wil het namelijk goed maken met Chloe. En om het allemaal nog net wat pikanter te maken, besluit ook God een bezoekje aan Moeder Aarde te brengen en zelfs met pensioen te gaan!

Kijktips op Netflix (week 22, 2021) // tabel

De bovenstaande titels vonden wij de leukste nieuwe toevoegingen. Hopelijk heb ook jij iets gehad aan deze kijktips op Netflix (week 22, 2021). Geef ons zeker even een seintje via Insta of Facebook wat je van de tips vond.

De overige nieuwe dingen op Netflix Nederland vind je in de tabel onder deze alinea. Door de kolommen te sorteren op bijvoorbeeld iMDB-cijfer of genre vind je precies wat je zoekt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Kitchen Drama 2019 5.5
2 The Kominsky Method (3 seizoenen) Komedie 2021 8.2
3 The Least Expected Day In The Movistar Team (a.k.a. El día menos pensado) Documentaire, Sport 2021 7.3
4 Lucifer (seizoen 5, deel 2) Drama 2021 8.1
5 The Flash (6 seizoenen + 11 afleveringen van seizoen 7) Actie, Avontuur 2021 7.7
6 Ragnarok (2 seizoenen) Drama, Fantasie 2021 7.5
7 Blue Miracle Avontuur, Drama 2021 6.6
8 Soy Rada: Serendipity Cabaret 2021 -
9 Eden (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2021 6.6
10 S.W.A.T: Under Siege Actie 2017 -
Titel Genre Jaar iMDB