Borgen seizoen 4 Borgen power & glory KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022)borgen-seizoen-4-1654260428

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022)

Dit weekend is het tijd om weer een ouderwets potje te Netflixen. Er zijn namelijk weer een paar leuke nieuwe dingen toegevoegd. Wat allemaal lees je in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022) overzicht.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022) // tabel

Allereerst de tabel met alle nieuwe toevoegingen en daarna volgen ons tips hieruit! Dus lees snel verder.

wpDataTable met het verstrekte ID niet gevonden!

Borgen: Power & Glory (2022)

Onze eerste tip is Borgen: Power & Glory. Op IMDb vind je de serie onder seizoen 4 van de bekende Deense serie Borgen, maar op Netflix staat hij apart in het aanbod. Negen jaar na seizoen 3 is er nu nieuw materiaal!

In Borgen draaide het allemaal op de Deense politica Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen). Totaal tegen alle verwachtingen in – ook die van haar – wordt ze verkozen tot eerste vrouwelijke premier van Denemarken.

Borgen seizoen 4 Borgen power & glory KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022)borgen-seizoen-4-nu-op-netflix
Lekker lopen, hè Birgitte. Bron: Borgen: Power & Glory / Netflix

Wat dat met een mens doet, zowel op werkgebied als privé, en hoe het is om zoveel macht te hebben 0 inclusief alle vieze politieke spelletjes – zag je in Borgen.

En nu is er Borgen: Power & Glory. De idealistische Birgitte Nyborg is inmiddels minister van Buitenlandse Zaken. En ook nu is het lastig om de politiek te combineren met een normaal leven daarbuiten.

Borgen seizoen 4 Borgen power & glory KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022)
Nyborg wordt lastiggevallen door de pers. Bron: Borgen: Power & Glory / Netflix

En hoe houd je je idealen als er van alle kanten aan je getrokken wordt? Dat er olie op de ex-kolonie Groenland wordt gevonden – en grootmachten als Rusland, de VS en China hierdoor strategische invloed proberen te krijgen – maakt het er niet makkelijker op.

Borgen: Power & Glory is weer ouderwets genieten en houdt de kwaliteitsstandaard hoog. En dat is knap. Check de trailer hieronder en zet de serie daarna zeker aan op Netflix!

Akira (1998)

Onze volgende tip moet de film Akira zijn. Wij zijn zo blij dat deze fantastische Japanse animatiefilm nu op Netflix staat. Gun de film zeker een kans.

In deze cyberpunk animatie staat Shotaro Kaneda centraal, de stoere leider van een motorbende met de naam de Capsules. De rivaliserende bende heet de Clowns.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022) Akira
Leider Shotaro Kaneda en zijn vette motor. Bron: Akira / Netflix

Op het moment dat Tetsuo Shima – het jongste lid van de Capsules – wordt opgepakt door de politie, weet niemand wat er te wachten staat.

Zij besluiten hem als proefkonijn te gebruiken bij een militair experiment, maar dat pakt niet helemaal lekker uit. Sterker nog, Tetsuo verandert in een wilde psychopaat met ongelooflijke krachten.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 22, 2022) AkiraAkira-02
Lekker scheuren op de motor door een futuristisch Neo-Tokyo. Bron: Akira / Netflix

Dit verhaal speelt zich af in een adembenemend decor, namelijk het fictieve Neo-Tokyo. Een soort Tokio uit de toekomst vol geweld, psychopaten, neon-lichten en buitenaardse krachten. Wie moet hem stoppen en vooral, hoe?

Hieronder zie je de trailer van Akira, jammer genoeg Engels gesproken. Dus even een kleine afsluitende tip als je besluit de film op Netflix te kijken: zet de audio op Japans.

Fury (2014)

De volgende tip die wij voor je hebben, is de oorlogsfilm Fury uit 2014. De regisseur is David Ayer. Hem zou je kunnen kennen van de film End of Watch.

Brad Pitt speelt in Fury de rol van de stoere Amerikaanse sergeant Don ‘Wardaddy’ Collier. Hij heeft de leiding over vijf soldaten en één zogeheten Sherman-tank om het op te nemen tegen de nazi’s in WOII.

Het verhaal speelt zich af in Duitsland in 1945. De laatste fase van de verschrikkelijke, verwoestende oorlog is aangebroken. Maar dit wilt niet zeggen dat ze het rustig aan kunnen doen. Totaal niet, zelfs.

Zo hebben ze veel te weinig mankrachten en in hun midden ook nog eens de onervaren, jonge soldaat Norman Ellison (gespeeld door Logan Lerman, en echt bestaan).

De groep moet alles op alles zetten om levend uit het oorlogsgebied te geraken. Hoe dit verloopt, zie je in de spannende, rauwe oorlogsfilm Fury die sinds deze week nieuw is op Netflix.