Black Mirror seizoen 5 Kijktips op Netflix (week 23, 2019)

Kijktips op Netflix (week 23, 2019)

Goedemiddag dames en heren. Daar zijn we weer. Begint je Netflix kijklijst een beetje leeg te lopen? Dan ben je hier weer aan het goede adres, want we bespreken de nieuwste films en series die deze week op Netflix zijn verschenen. Wat zijn deze week de krenten uit de pap? Lees lekker met ons mee en laat het natuurlijk weten als je zelf ook een mooie kijktip hebt!

Black Mirror (seizoen 5)

De klapper van de is zonder twijfel Black Mirror (seizoen 5). Als je ons al langer volgt, weet je dat we een grote fan zijn van deze sciencefictionserie. We schreven er al vaak stukjes over en dus zijn we zeer blij dat het vijfde seizoen nu op Netflix staat.

We schreven meer dan een jaar geleden al over het feit dat Netflix een vijfde seizoen van Black Mirror had aangekocht en nu is het dan eindelijk zo ver: we kunnen ons weer gaan vermaken met een van de slimste televisieseries van de afgelopen jaren.

Alhoewel, de film Bandersnatch, die eind vorig jaar op Netflix kwam en jou liet bepalen hoe het verhaal zich ontwikkelde, kan stiekem ook wel als de eerste aflevering van dit vijfde seizoen gezien worden.

Voor wie de serie nog niet kent, Black Mirror is een serie die bestaat uit losse afleveringen die tussen de 45 minuten en 1,5 uur duren. De afleveringen duren net zo lang tot de makers hun verhaal hebben verteld en dat is een goed iets.

De afleveringen van Black Mirror hebben wel allemaal een gemeenschappelijk thema, namelijk de rol van de technologie op onze levens. De serie speelt zich af in het nu, of in een nabije toekomst, en laat zien wat voor een ambigue rol dit bij ons speelt. En dat het dus heel snel van een leuk iets naar een eng iets kan omslaan.

https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws

Happy! (seizoen 2)

Deze week was er happy en minder happy nieuws voor de gelijknamige serie, want hoewel het tweede seizoen deze week verscheen op Netflix, werd er ook bekend gemaakt de kabelzender Syfy de serie heeft gecancelled. Het is daarmee niet gezegd dat er nooit meer nieuwe seizoenen komen, want wellicht dat er een ander platform komt waarop de show verder vertoond wordt.

Wellicht is dat ons aller Netflix wel. Om te beginnen heeft Netflix dus het tweede seizoen online gezet. Van Happy! dus. Waar ging deze vrolijk klinkende serie ook al weer over? Het is in ieder geval een serie vol knotsgekke actie waarin niets te gek is en waar het ‘wtf-gehalte’ aardig groot is.

Happy! seizoen 2 op Netflix Nederland

Happy! is gebaseerd op het gelijknamige stripalbum van Grant Morrison en Darick Robertson. We maken kennis met Nick Sax, een voormalig politieagent die uiteindelijk een huurmoordenaar is geworden. Hij leeft nogal een ongeregeld leven en komt soms in behoorlijk hachelijke situaties terecht.

Nick legt op een dag zelfs bijna het loodje, maar zijn leven wordt nog net op tijd gered door de artsen. Vlak nadat hij weer bijkomt, ziet hij ineens een gevleugeld paars beestje voor zijn neus vliegen…

Dit grappige beestje blijkt Happy te zijn, een denkbeeldig vriendje van een klein meisje dat in gevaar blijkt te zijn. Ze is namelijk ontvoerd door Very Bad Santa, een gemene man die zijn naam wel eer aan doet. Het heeft meisje heeft Happy naar de buitenwereld gestuurd om hulp te halen en haar te bevrijden.

Sinds dat moment vormen Happy en Nick een bijzonder duo en dat gaat in seizoen 2 niet anders zijn. Bekijk hieronder alvast de trailer en zie alvast wat voor een knotsgek avontuur je te wachten staat! En zet de serie dan lekker zelf even op, want het weer is toch waardeloos, dus je kan beter binnen blijven zitten.

Designated Survivor (seizoen 3)

Over gecancellede series die gered worden door Netflix gesproken: Designated Survivor. Deze serie weet hoe het is als de stekker eruit wordt getrokken, want dat was bij deze show na twee seizoenen het geval. Gelukkig was Netflix daar om de serie een vervolg te geven, want er is toch een derde seizoen gekomen. En daar zijn we heel blij mee!

Maar waar ging de serie ook al weer over? Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) wordt president van de VS wanneer tijdens de State of the Union bijna iedereen omkomt bij een aanslag.

Omdat Kirkman de ‘aangewezen overlevende’ is en op een andere plek in Washington moet verblijven, overleeft hij alles en moet hij president van het land worden. En dat is lastig wanneer het hele land in een chaos verkeert.

Gedurende zijn presidentschap, krijgt Kirkman ook nog te maken met binnen- en buitenlandse bedreigingen waar hij maar moet mee dealen. In seizoen 2 bleek dan ook nog eens dat zijn privéleven een schokkende wending krijgt en dat er wellicht ergens een verrader in zijn nabije omgeving verkeert.

Hoe zal Kirkman hier mee omgaan, op weg naar de presidentsverkiezingen, waarin hij nu echt tot president verkozen hoopt te worden? Tom Kirkman’s spannende tijden in het Witte Huis zijn dus vanaf nu weer te volgen op Netflix. Bekijk hier de trailer om alvast een sneak peak van Designated Survivor seizoen 3 te krijgen:

Kijktips op Netflix (week 23, 2019)

Terwijl het buiten regent en waait, en het dus lijkt alsof de zomer zoiets heeft van ‘weet je wat, ik blijf lekker thuis, laat de herfst het maar opknappen’, gaan wij vrolijk verder met het droppen van tips.

Dit doen we dus al 3,5 jaar, dus waarom zouden we daar nu mee stoppen? Heb je weer iets aan je lijstje toe kunnen voegen? Wij hopen van wel. En anders moet je maar even in de tabel hieronder kijken, want daar staan alle nieuwe titels op Netflix van de vorige 7 dagen in.

Vergeet je ook niet onze Facebookpagina een like te geven en je te abonneren op onze nieuwsbrief? Dat vinden zowel wij als zij leuk en op deze manier blijf je op de hoogte met betrekking tot het allerlaatste Netflix nieuws.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 3% (3 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2019 7.5
2 Abyss (8 afleveringen) Komedie, Romantiek 2019 7.1
3 Alles ist Gut Drama 2018 6.8
4 An Inconvenient Sequel: Truth to Power Documentaire 2017 6.3
5 Best Neighbors Komedie 2014 -
6 Black Mirror (5 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2019 8.9
7 Designated Survivor (3 seizoenen) Drama, Thriller 2019 7.9
8 Dolphin Kick Avontuur, Drama 2019 5.6
9 Elisa and Marcela Biografie, Drama 2019 5.8
10 Farce Komedie 2017 -
Titel Genre Jaar iMDB