changeling Kijktips op Netflix (week 23, 2020)

Kijktips op Netflix (week 23, 2020)

Hoi, allemaal. Daar zijn we weer. Met een nieuw artikel met hierin alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod (zie tabel onderaan) van de afgelopen week en onze tips. Dus ga er even lekker voor zitten en lees alles eventjes door.

The Edge of Seventeen

We beginnen ons overzicht met de film The Edge of Seventeen. Wat ons betreft echt een hele leuke, grappige en herkenbare indie-film. We volgen het personage Nadine (een fijne rol van nieuwkomer Hailee Steinfeld). Een tiener, die nergens echt bij lijkt te horen.

Ze worstelt met haar identiteit, met relaties en met hoe je je moet verhouden tot de wereld. Dingen waar we allemaal wel mee te maken krijgen op die leeftijd en vaak ook daarna nog. Als haar vader ook nog eens komt te overlijden en ze met haar moeder en ‘vervelende’ en populaire broer Darian (Blake Jenner) moet gaan wonen, is het helemaal allemaal vervelend.

Maar als je denkt dat het voor haar niet nog stommer kan worden, wordt haar beste vriendin verliefd op haar ‘stomme’ broer. Ongelooflijk, vindt ze. Hoe kan je iemand zo verraden? Althans, zo ziet zij dat.

hailee-steinfeld-the-edge-of-seventeen-Kijktips op Netflix (week 23, 2020).jpg
Nadine en haar beste vriendin, lekker aan het milkshaken en eten. Bron: The Edge of Seventeen / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het verhaal is aardig, maar waar The Edge of Seventeen zich het meest in onderscheidt is hoe de film de belevingswereld van een 17-jarige meisje laat zien. Het had allemaal namelijk gemakkelijk in de ‘mwah, vermakelijk coming-of-age/high schoolfilmpje, maar morgen ben ik alles alweer vergeten’ filmhoek kunnen belanden, maar dat gebeurt totaal niet. In tegendeel zelfs.

De personages zijn goed uitgewerkt en worden sterk gespeeld door alle acteurs en actrices. Dit is de verdienste van regisseuse Kelly Fremon Craig. Elk personage staat ergens anders in zijn of haar leven, fases waar verschillende, soms tegenstrijdige, emoties en gevoelens bij horen.

En daarnaast zitten er hele sterke, komische delen in de film, vooral als leraar Mr. Bruner (Woody Harrelson) zich er mee gaat bemoeien. Kijken dus.

Changeling

Dan een film die iets meer mainstream Hollywood is en daarmee waarschijnlijk bij een grotere groep mensen in de smaak zal vallen. We hebben het nu over Changeling (2008) van regisseur Clint Eastwood met een hoofdrol voor Angelina Jolie.

Jolie speelt de rol van Christine Collins, een vrouw in LA in het jaar 1928 die op zoek gaat naar haar 9-jarige zoontje Walter (Gattlin Griffith). Hij is namelijk plots verdwenen uit hun huis toen zijn moeder aan het werk was als telefoniste in een telefooncentrale.

Aangezien Christine een alleenstaande moeder is en omdat de politie eerst 24 uur moet wachten, omdat veel kindjes binnen die tijd vanzelf weer verschijnen, voordat ze beginnen met zoeken, besluit ze zelf maar op zoek te gaan. Zeer begrijpelijk natuurlijk.

Vijf maanden lang zoekt ze. Tot dat er opeens een jongetje bij haar wordt bezorgd door de politie. Maar Christine zegt dat dit haar zoontje helemaal niet is. Het probleem: het jongetje zegt van wel. De baas van de politie denkt dat ze in de war is en zet haar onder druk om het jongetje ’te accepteren’.

Al snel blijkt het echt iemand anders te zijn. Maar de politie wil er niks van weten. Voor hen is de zaak op deze manier op een goede manier volbracht. Alleen wordt de zoektocht naar haar echte zoontje op deze manier gestaakt. En de tijd tikt.

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

En dan nog even een klassiekertje. Alsof het allemaal niets is. Want Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (Spielberg, 1981) staat sinds deze week dus op Netflix Nederland. Dit is sowieso de leukste Indiana Jones film, maar misschien zelfs de leukste avonturenfilm. Ooit.

In deze film moet Indiana Jones (Harrison Ford) op zoek naar een belangrijk en waardevol artefact, namelijk de Ark des Verbonds. En de nazi’s onder leiding van A. Hitler, willen deze ook hebben. Aan Jones de taak om hem als eerste te vinden. Hoe en waarom gaan we niet verklappen. En dan moet hij ook nog eens afrekenen met de gemene Franse archeoloog én nazi Belloq.

Settings, grappen, avontuur en een goed verhaal: het komt allemaal samen in Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. De film kwam komt uit 1981, maar voelt nog steeds fris en klaar om elke kijker in te pakken.

Queer Eye (seizoen 5)

Eventjes kort ook nog even aanstippen dat het vijfde seizoen van het leuke Queer Eye inmiddels op Netflix staat. Wil je hier meer over weten, lees dan één van onze artikelen over deze serie. Dan ben je weer helemaal bij en kan je lekker naar Queer Eye (seizoen 5) gaan kijken!

13 Reasons Why (seizoen 4)

En nu we toch series aan het aanstippen zijn, waar we al eerder iets over hebben geschreven, mag het vierde seizoen van 13 Reasons Why ook niet ontbreken. Seizoen 4 staat sinds deze week op Netflix en het zal het laatste seizoen zijn.

Wil je weten waar dit laatste seizoen over zal gaan? Lees dan eventjes snel ons 13 Reasons Why (seizoen 4) artikeltje door. Dan kan je daarna gelijk beginnen met kijken!

Kijktips op Netflix (week 23, 2020)

Dit waren ze weer, onze kijktips op Netflix (week 23, 2020). We hopen dat je weer wat aan je kijklijst hebt kunnen toevoegen. We sluiten, zoals beloofd, af met de tabel waarin we alle nieuwe toevoegingen voor je op een rij hebben gezet. Dus alle nieuwe films en series van de vorige 7 dagen.

En volg ons natuurlijk ook eventjes via Facebook, Instagram en/of de nieuwsbrief. Daar ga je geen spijt van krijgen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 13 Reasons Why (4 seizoenen) Drama, Mysterie 2020 8.3
2 44Cats (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2019 6.4
3 Babe: Pig in the City Avontuur, Komedie 1998 5.7
4 Baki (3 seizoenen) Anime, Actie 2020 6.7
5 Below Deck (2 seizoenen) Reality 2014 7.1
6 Brooklyn Nine-Nine (6 seizoenen) Komedie, Misdaad 2019 8.3
7 Changeling Biografie, Misdaad 2008 7.7
8 Choked: Paisa Bolta Hai Drama 2020 -
9 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 15 afleveringen seizoen 5) Actie 2020 7.0
10 Dead Silence Horror 2007 6.2
Titel Genre Jaar iMDB