Kijktips op Netflix (week 23, 2021) blow johnny depp drugs escobar

Kijktips op Netflix (week 23, 2021)

Het miezerige weer nodigt uit om lekker binnen te blijven. Met Netflix, iets te drinken en wat te knabbelen. Maar wat moet je dan kijken? Wat is er nieuw op Netflix? We zetten het hier voor je op een rijtje.

Kijktips op Netflix (week 23, 2021): tabel

Laten we voor de verandering eens beginnen met de tabel. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen week. In de rest van het artikel staan onze kijktips van deze week, geselecteerd uit deze nieuwe titels.

Je kunt de kolommen sorteren en filteren. Let op: de tabel bestaat uit meerdere pagina’s! Neem eerst zelf maar even een kijkje. Dan pikken we er daarna onze tips uit.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 After Earth Actie 2013 4.9
2 Alan Saldana: Encarcelado Cabaret 2021 -
3 Alvinnn!!! And the Chipmunks (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2016 5.0
4 Anastasia Avontuur, Fantasie 2020 2.9
5 Barbie & Chelsea: The Lost Birthday Animatie, Kinderfilm 2021 6.5
6 Black Holes: The Edge of All We Know Documentaire 2020 6.5
7 Blood and Bone Actie 2009 6.7
8 Blow Misdaad, Drama 2001 7.6
9 Bo Burnham: Inside Cabaret 2021 -
10 Breaking Boundaries: The Science of Our Planet Documentaire 2021 -
Titel Genre Jaar iMDB

Letters from Iwo Jima (Eastwood, 2006)

We starten ons kijktips op Netflix (week 23, 2021) artikel met de titel Letters from Iwo Jima. De film uit 2006 is geregisseerd door Clint Eastwood. De film vertelt het verhaal over de slag bij het Japanse eiland Iwo Jima in de Tweede Wereldoorlog. Een strijd die 40 dagen duurde.

Het bijzondere is dat het verteld wordt vanuit het perspectief van de Japanse soldaten. Generaal Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe) moet er voor zorgen dat het eiland niet in Amerikaanse geallieerde handen valt.

Hij past hier moderne gevechtstechnieken bij toe, maar veel van zijn soldaten zijn dit niet gewend en vinden het hierdoor maar prutswerk. Het wordt iedereen al snel duidelijk dat de missie kansloos is.

Ben je benieuwd hoe de Amerikanen de slag hebben meegemaakt? Bekijk dan de film Flags of our Fathers, eveneens uit 2006 en ook geregisseerd door Clint Eastwoord.

Blow (Demme, 2001)

Onze tweede wekelijkse kijktip is de film Blow uit 2001. Hoofdrollen zijn er voor Johnny Depp als George Jung en Penélope Cruz als Mirtha. George komt uit een arm gezien en dat is de reden waarom hij voor zichzelf al snel het besluit neemt om nooit in dezelfde situatie terecht te komen.

Eenmaal in Californië begint hij in wiet te handelen, wordt hij opgepakt en belandt hij in de bak. Maar het is daar waar hij door een Colombiaanse celgenoot meer leert over de hedendaagse cocaïnemarkt. Als hij eenmaal vrij is – inmiddels is het de jaren ’70 in de VS – besluit hij zich volledig op deze lucratieve markt te storten.

Mirtha en George, genietend van een drankje en een sigaret. Bron: Blow / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En niet zonder succes. Hij doet zelfs zaken met ene Pablo Escobar. Maar uiteraard heeft dit leven ook een keerzijde en dat is bij George Jung – die trouwens echt bestaan heeft – goed te zien.

Bijzonder feitje: de 37-jarige regisseur Ted Demme kwam een jaar later om het leven door een hartstilstand tijdens een potje basketbal. Hij bleek cocaïne te hebben gebruikt.

De film Blow laat zien dat hij wist hoe hij een spannende, grappige en snelle dramafilm in elkaar moest zetten en dus is het extra jammer dat hij zo vroeg is heengegaan.

Joker (Philips, 2019)

De derde kijktip die we voor je hebben is de film Joker met de fantastische Joaquin Phoenix in de rol van de aartsrivaal van Batman. Maar let op: wie een superheldenfilm verwacht, komt bedrogen uit. Regisseur Tod Philips toont ons de persoon achter het geschminkte gezicht.

In de fictieve stad Gotham City volgen we de getroebleerde Arthur Fleck (Phoenix), in zijn vrije tijd een comedian waar niemand om lacht en werkzaam als clown. We zien hem alleen in zijn appartement, we zien zijn bezoekjes aan een psychiater en we krijgen al snel een idee hoe hij is.

Arthur a.k.a. De Joker wachtend in de kleedkamer. Bron: The Joker / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Een loner, iemand waar de maatschappij op neerkijkt. Als hij vervolgens op nationale televisie belachelijk wordt gemaakt door een talkshowhost Murray Franklin (Robert de Niro), knapt er definitief iets. Een mooie hommage trouwens aan de film The King of Comedy met dezelfde De Niro.

Wat volgt is een zeer donkere film waarin we Arthur langzaam zien transformeren in zijn geweldadige alter-ego ‘The Joker’. Dit alles culmineert in een vreselijk einde. Maar niet voor The Joker. Dit is pas zijn begin.

The Walking Dead (seizoen 10)

Als laatste willen we nog even aanstippen dat het tweede deel van het tiende seizoen van de zombie-serie The Walking Dead vanaf deze week ook op Netflix Nederland te zien is.

Gek genoeg zien we wel dat aflevering 20 (“Splinter“) en aflevering 21 (“Diverged“), op het moment van schrijven, nog niet te zien zijn, terwijl aflevering 22 – de laatste van het seizoen – wel op Netflix staat … Het opvallende is ook dat de twee missende afleveringen beduidend slechte scores hebben op iMDB.

Waarschijnlijk is het slechtst een upload foutje van Netflix – zoals dat weleens eerder is gebeurd – maar misschien zit er wel een heel idee achter en proberen de makers op deze manier twee slechte afleveringen achter te houden 🤭