KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) peaky blinders (seizoen 6)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022)

Het weekend is weer lekker begonnen en dus tijd om te ontspannen. En hoe kan dat beter dan met een fijne serie of film op Netflix? We zetten hier alle nieuwe dingen voor je op een rijtje plus onze tips.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) // tabel

We starten met de tabel. In deze tabel – die je hieronder kunt bekijken – zie je alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 #AnneFrank – Parallel Stories Drama, Historie 2019 6.5
2 Action Pack (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2022 7.2
3 Amy Schumer’s Parental Advisory Cabaret 2022 -
4 Bill Burr Presents: Friends who Kill Cabaret 2022 -
5 Dirty Daddy: The Bob Saget Tribute Komedie 2022 6.4
6 First Kill (1 seizoen) Drama, Horror 2022 5.4
7 Gladbeck: Das Geiseldrama Documentaire, Misdaad 2022 7.5
8 Hustle Komedie, Sport 2022 7.4
9 Intimidad (1 seizoen) Misdaad, Drama 2022 6.7
10 Keep Sweet: Pray and Obey (1 seizoen) Documentaire 2022 -
Titel Genre Jaar iMDB

Peaky Blinders (seizoen 6)

Alle zes de seizoenen van Peaky Blinders staan sinds deze week op Netflix. Wij kunnen het daarom niet hard genoeg schreeuwen: KIJKEN, KIJKEN en nog eens KIJKEN.

Voor wie de serie niet kent (wij zouden dit verdacht vinden): in Peaky Blinders zien we een van de bendes met de meeste macht ter wereld: the Peaky Blinders.

Dit zooitje criminelen wordt geleid door de ambitieuze en charismatische leider Thomas Selby (een carrière-veranderende rol van Cillian Murphy). 

Stijlicoon Thomas Selby (Cillian Murphy). Bron: Peaky Blinders / Netflix

De bende bestaat uit verschillende mensen met voornamelijk Iers en Roma bloed. Ze beginnen nog relatief klein, maar al snel groeien ze uit tot een groep die het steeds groter aanpakt, waarbij geweld, (politieke)afpersing en meer van dit niet geschuwd wordt.

In Peaky Blinders krijgen we een mooi tijdsbeeld van de periode tussen 1919 en 1933 in het Britse Birmingham. Wij genieten altijd zeer van de serie, dus hopelijk ben jij net zo blij met de toevoeging van het zesde seizoen.

Hustle (2022)

In de film Hustle (2022) speelt Adam Sandler (niet gelijk skippen nu!) Stanley Sugerman, een Amerikaanse basketbal scout van de Philadelphia 76ers .

Hij zit al lang in het wereld, maar heeft het gevoel dat hij een flop is. Daarbij wil hij ooit coach worden. De hele wereld over reizen op zoek naar talent, heeft uiteraard ook invloed op zijn gezinssituatie.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) hustle adam sandler basketbal spain spanje
Bo en Stanley sittin’ on the stairs. Bron: Hustle / Netflix

Op een tripje naar Spanje ziet hij straatbasketballer Bo Cruz (gespeeld door NBA-basketballer Juancho Hernangómez van Utah Jazz) spelen. Hij weet het gelijk: dit is een kans.

Maar Bo heeft ook een lastige thuissituatie met zijn vriendin en dochtertje. Hij kan dus niet zomaar naar de VS verhuizen om zijn droom achterna te jagen, maar uiteindelijk besluit hij het toch te doen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) hustle adam sandler basketbal spain spanje nba
Spanning tijdens de draft. Bron: Hustle / Netflix

Wat volgt is een weg vol hobbels tussen twee mannen met een immense passie voor basketbal. Daarnaast willen ze vooral ook goed doen voor hun kindjes en dus een gevoel van ‘slagen in het leven’ ervaren.

Het maakt Hustle een heerlijk, rauw sportdrama waar je geen poespas bij hoeft te verwachten. Gewoon een sterk verhaal over blijven dromen en hard werken om je doelen te behalen.

Gladbeck: Das Geiseldrama (2022)

We sluiten dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) artikel af met een aangrijpende documentaire: Gladbeck: Das Geiseldrama (2022).

Het draait allemaal om de gewapende overal van een bankkantoor in het Duitse Gladback. De overval – en de daaruit volgende gijzeling – zal 54 uur duren en het leven kosten aan een aantal mensen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 23, 2022) Gladbeck Das Geiseldrama gijzeling
Hans-Jürgen Rösner met pistool en sigaret. Bron: Gladbeck: Das Geiseldrama / Netflix

Het was echt een bizarre gebeurtenissen. Eentje waarbij de politie soms ook niet wist wat ze moesten doen en waar de live media bovenop zaten.

De criminelen Dieter Degowski en Hans-Jürgen Rösner weten deze media ook goed te bespelen. Het lijken soms wel meer popsterren dan boeven, inclusief nonchalante sigaretten in de mondhoek en tatoeages.

Aan de hand van bijzonder archiefmateriaal zien we in Gladbeck: Das Geiseldrama een spannende film die zich kan meter met de betere fictie series waarin gijzelingen centraal staan.