Kijktips op Netflix (week 24, 2019) Rolling Thunder Revue

Kijktips op Netflix (week 24, 2019)

In een week waarin we schreven over Stranger Things (seizoen 3), DARK (seizoen 2), Jessica Jones (seizoen 3), Russian Doll (seizoen 2) en Love, Death + Robots (seizoen 2) zou je bijna vergeten dat er ook nog gewoon andere nieuwe titels op Netflix zijn gekomen. Dus sit back, relax en spit ons ‘kijktips op Netflix (week 24, 2019)’ artikel even rustig door.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story

Sorry muziekhaters, maar we moeten gewoon beginnen met de documentaire Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story. Dit is een muziekdocumentaire over Bob Dylan, gemaakt door Martin Scorsese, dus dat moet toch wel de moeite waard zijn? Ja, dat is het.

In Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story zien we tour die folkzanger Bob Dylan in 1975 en 1976 deed in de VS. Dit deed hij samen met een grote groep muzikanten en kunstenaars, van Patti Smitch, Joni Mitchell, Joan Baez tot aan poëet Allen Ginsberg. Het was een bont gezelschap en ze traden, tijdens deze Rolling Thunder Revue tour, voornamelijk op in kleine zaaltjes.

Het leuke is dat we zien dat Dylan vrij theatraal was tijdens deze tour. Zo schminkte hij zijn gezicht wit, zoals de Japanse Kabuki-voorstelling uit de Edo-periode waarin maskers en make-up werden gedragen. Het idee was dat Dylan zijn gezicht op deze manier neutraal maakte, als een leeg canvas, waar het publiek hun eigen gezicht en ideeën op konden projecteren.

De documentaire is een mix van een normale muziekdocumentaire, gemixt met concertbeelden en archiefbeelden waarop te zien is hoe de VS toentertijd was, vlak na het einde van de bizarre Vietnamoorlog.

Maar bovenal is het een mooi verhaal over Dylan, de haast mythische muzikant die nu nog steeds ontzettend tot de verbeelding spreekt. De documentaire kan soms misschien ietwat vervreemdend overkomen, maar dat is alleen maar fijn. Laat je gewoon onderdompelen in de muziek en de sfeer en zet daarna op het gemakje de plaat Blood on the Tracks (1975) of Desire (1976) op.

Lees onze hele recensie van Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story HIER en bekijk hieronder de trailer van de muziekdocumentaire die vanaf deze week dus op Netflix te zien is.

Trinkets (seizoen 1)

Ben je een fan van Young Adult series op Netflix als Riverdale, Vampire Diaries en The Society? Dan ga je de nieuwe serie Trinkets ook zeker waarderen. Sinds deze week staat deze nieuwe serie op Netflix en kunnen we er dus met z’n allen naar kijken. Het is een verfilming van het gelijknamige boek van Kirsten Smith.

Heel in het kort gaat de serie Trinkets op Netflix over drie middelbare scholieren die, tegen alle verwachtingen in, vrienden worden. Het zijn alle drie fervent winkel shoplifters, of te wel winkeldieven, en ze ontmoeten elkaar bij een praatgroep hierover.

Zo heb je bijvoorbeeld Moe Truax (Kiana Madeira), het mysterieuze meisje, Elodie Davis (Brianna Hildebrand, die je misschien kent als Negasonic Teenage Warhead in de Deadpool films), het meisje in de rouw en als laatste Quintessa Swindell (gespeeld door Tabitha Foster), het ‘perfecte’ meisje.

Het stelen uit winkels doen ze allemaal om een andere redenen en niet omdat ze bijvoorbeeld simpelweg verveeld zijn. Nee, er zit bij allemaal iets achter en dat wordt in de serie goed uitgewerkt.

De karakters zijn verrassend goed uitwerkt, zeker voor een Young Adult titel, en het is gewoon een leuke serie om op te zetten zonder dat je al te diep hoeft na te denken. Dat is af en toe best lekker, toch? Check de trailer van Trinkets hieronder maar even om een beter beeld te krijgen van de serie.

https://www.youtube.com/watch?v=xz1IkeXs6yI

Jessica Jones (seizoen 3)

We willen graag afsluiten met de mededeling dat Jessica Jones (seizoen 3) sinds deze week ook op Netflix staat. Dit is tevens het laatste seizoen van de serie. Een paar dagen geleden schreven we hier trouwens al een stukje over, dus als je naar geïnteresseerd in bent, dan moet je dat maar even teruglezen.

Voor nu is het genoeg om te melden dat het hier gaat om een serie met in de hoofdrol een superheldin luisterend naar de naam Jessica Jones, die gespeeld wordt door de actrice Krysten Ritter die je misschien kan kennen in de rol van Jane Margolis in Breaking Bad.

In Jessica Jones speelt ze dus een vrouw met superhelden krachten, maar tevens eentje met een posttraumatisch-stressstoornis.Op een dag vindt ze het genoeg en besluit ze een detectivebureau te beginnen, maar uit het superheldenwereldje stappen is zo makkelijk nog niet.

Kijktips op Netflix (week 24, 2019)

Joe, dit waren ze weer hoor onze kijktips op Netflix (week 24, 2019). Zoals elke week, en dat al 3,5 jaar lang, serveren je alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix van de afgelopen week en halen we daar gelijk een paar tips uit. Zo heb je, als het goed is, altijd iets om te kijken, als je moe uit je werk of van school komt.

Als laatste willen we je graag nog even attenderen op het feit dat we een Facebookpagina hebben, met inmiddels 20.334 likes, iets waar we ontzettend trots op zijn en een nieuwsbrief hebben. Door een van beide of natuurlijk allebei te volgen/liken mis je nooit meer iets met betrekking tot Netflix Nederland.

Tot slot hebben we nog de tabel voor je met alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen 7 dagen. Je kan de kolommen sorteren en onderaan filteren op de waarden die jij van belang vindt. Zo kan je gelijk zien of er nog pareltjes voor je Mijn Lijst zijn.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Aggretsuko (2 seizoenen) Animatie, Actie 2019 8.0
2 Annabelle: Creation Horror, Mysterie 2017 6.5
3 Arthdal Chronicles (2 afleveringen) Drama 2019 7.7
4 Awake: The Million Dollar Game (1 seizoen) Reality 2019 -
5 Charité at War (1 seizoen) Drama 2019 -
6 Convict Actie, Misdaad 2014 5.4
7 Dummie de Mummie 2 Avontuur, Komedie 2015 5.9
8 El Caso Alcàsser (1 seizoen) Documentaire 2019 -
9 Flimflam Komedie 2016 -
10 Jessica Jones (3 seizoenen) Actie, Misdaad 2019 8.1
Titel Genre Jaar iMDB