Kijktips op Netflix (week 24, 2020) da 5 bloods spike lee

Kijktips op Netflix (week 24, 2020)

We hebben weer even het Netflix aanbod onder de loep genomen en de beste titels van de afgelopen week uitgelicht. Deze vind je in onderstaand ‘kijktips op Netflix (week 24, 2020)’ artikel. We sluiten het bericht af met onze tabel. Deze ken je waarschijnlijk al. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week.

Lenox Hill (seizoen 1)

We starten dit overzicht met de toevoeging Lenox Hill, een documentaireserie over vier doktoren in het Lenox Hill ziekenhuis in New York, USA. We krijgen hiermee een zeer bijzonder inkijkje in hun leven.

Als kijker volgen we twee hersenchirurgen, iemand op de spoedeisende hulp en een gynaecoloog. De documentaire is gemaakt in fly on the wall stijl, dus we zien als kijker alles gebeuren. We zien de medische specialisten hun werk doen.

Dat werk en privé daarbij vaak door elkaar lopen, is een understatement. Het is bijzonder om te zien hoe het er écht in een ziekenhuis aan toe gaat. Allemaal hebben ze een ontzettend passie voor hun werk en een blijven ze maar door gaan, omdat ze vinden dat dat nu eenmaal hun roeping is.

Het bijzondere van Lenox Hill is dat we alles zien zoals het echt. Ook als het een keertje niet helemaal volgens plan verloopt. Of je nu arm, rijk, zwart, wit, dakloos of iets anders bent, de doktoren proberen je zo goed mogelijk te helpen.

Het resultaat is een bijzondere serie waarvan de medemenselijkheid afdruipt. Kijken, dus, het eerste en tot nu toe enige seizoen van de reality-serie Lenox Hill op Netflix.

Da 5 Bloods

Dan gelijk door naar de volgende titel, namelijk de film Da 5 Bloods van de bekende zwarte regisseur Spike Lee. Hem kan je kennen van een filmklassiekers als Do the Right Thing (1989), Malcolm X (1992) en het bijzonder grappige BlacKkKlansman (2018).

In Da 5 Bloods, zijn nieuwste film, volgen we een paar zwarte, inmiddels op leeftijd geraakte, Vietnam veteranen én vrienden die besluiten om jaren later weer terug te keren naar het Aziatische land waar ze ooit hard hebben moeten vechten.

Dit doen ze enerzijds om het stoffelijk overschot van hun voormalige leider Norman op te graven om hem een goede begrafenis in de VS te kunnen geven, maar ook omdat er geld te verdienen valt.

De hoofdpersonen met regisseur Spike Lee. Bron: Da 5 Bloods / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het resultaat is een typische Spike Lee film, vol humor, zonder om de zaken heen te draaien, met lekkere psychedelische funk en soul muziek, vol filmverwijzingen en waar het plezier vanaf spat.

Uiteraard is het kritiek op Donald Trump a.k.a Agent Orange, maar ook op de hele situatie die vandaag de dag nog steeds speelt met betrekking tot politiegeweld, instutioneel racisme en andere bizarre zaken die nog steeds spelen. En daarnaast is Da 5 Bloods ook gewoon een hele lekkere en harde avonturen film.

Rick and Morty (4 seizoenen)

De afgelopen weken kwamen er steeds nieuwe afleveringen van het vierde seizoen van Rick and Morty op Netflix, maar vanaf deze week kunnen we genieten van het hele seizoen.

Als je ons een beetje gevolgd hebt de laatste paar jaar, dan weet je dat we grote fans zijn van deze komische animatieserie vol absurdisme. We zijn dus erg blij dat we nu eindelijk in zijn geheel naar Rick and Morty (seizoen 4) kunnen kijken.

In Rick and Morty draait het om Morty en Rick. Morty is een jongetje van een jaar of 8, Rick is zijn vreemde opa die toevallig ook een wetenschapper, uitvinder, zelfverklaard genie en continu kotsende alcoholist is. Kortom, een kleurrijk duo, to say the least.

Bijna net zo kleurrijk zijn de settings waarin hun avonturen zich afspelen. Deze vreemde, inter-dimensionale avonturen zijn van een krankzinnig hoog absurdistisch niveau. Tel daar de talrijke populaire cultuur referenties bij op en je hebt met Rick and Morty zonder twijfel de beste en meest grappige animatieserie ooit gemaakt te pakken.

Dus lekker gaan kijken allemaal, zeker als je van een serie als Family Guy kan genieten. De trailer van dit vierde seizoen van Rick and Morty kan je hieronder bekijken.

Kijktips op Netflix (week 24, 2020)

Zo, dat waren onze tips van deze week. Misschien heb je nu weer wat ieuwe dingen voor op je kijklijstje. En mochten de bovenstaande titels niet je smaakt zijn, dan raden we je aan onderstaande tabel te checken. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de vorige 7 dagen.

Like ons ook zeker op Facebook, volg ons op Instagram en abonneer je op nieuwsbrief. Zo lees je o.a. elke week over alle nieuwe dingen op Netflix, de laatste nieuwtjes, wanneer bepaalde titels op Netflix komen en nog veel meer!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 365 Dni Drama 2020 3.6
2 Addicted to Life Documentaire 2014 7.0
3 Alexa & Katie (4 seizoenen) Komedie 2018 7.2
4 Assassin’s Creed Actie, Avontuur 2016 5.7
5 Axone Komedie, Drama 2019 8.0
6 Bridget Jones’s Baby Komedie, Romantiek 2016 6.5
7 Curon (1 seizoen) Fantasie, Mysterie 2020 5.5
8 Da 5 Bloods Drama, Oorlog 2020 6.6
9 Dating Around (2 seizoenen) Reality 2020 6.3
10 Don’t Crack Under Pressure Documentaire, Avontuur 2015 6.9
Titel Genre Jaar iMDB