lupin seizoen 2 Kijktips op Netflix (week 24, 2021) close-up omar sy

Kijktips op Netflix (week 24, 2021)

Elke week komen er veel nieuwe dingen op Netflix. Soms raak je daardoor het overzicht kwijt. Wij helpen je hierbij. Elke weekend schrijven wij een overzicht met alle nieuwe toevoegingen. En om je nog meer te helpen, pikken we hier gelijk een paar kijktips voor je uit.

Kijktips op Netflix (week 24, 2021) // tabel

Net als vorige week beginnen we ditmaal met de tabel. Hierin staan alle nieuwe dingen op Netflix van de afgelopen zeven dagen. Bekijk deze even rustig. Sorteer en/of filter de kolommen op waarden die voor jou interessant zijn, en lees daarna de rest van het artikel voor onze tips geselecteerd uit deze nieuwe toevoegingen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 18 ans après Komedie, Romantiek 2003 4.6
2 All in Good Time Komedie 2012 5.7
3 Awake Actie, Sci-Fi 2021 4.8
4 Bruc. La llegenda Drama 2010 5.6
5 Ça ira mieux demain Komedie 2000 6.0
6 Camping à la ferme Komedie 2005 5.5
7 Chaos Komedie 2001 7.1
8 Chic! Komedie 2015 5.4
9 Chouchou Komedie 2003 4.6
10 Coeurs Drama 2006 6.9
Titel Genre Jaar iMDB

Lupin (seizoen 2)

Laten we ons ‘kijktips op Netflix (week 24, 2021)’ overzicht nu maar starten met onze eerste kijktip, namelijk Lupin (seizoen 2). Voor de lezers die onze site al langer volgen, kan deze tip niet als een verrassingen komen. We schreven er namelijk al eerder over.

Het tweede seizoen van de Franse hitserie Lupin staat sinds gisteren op Netflix. Maar eerste even terug naar het begin. Waar ging de serie ook alweer over?

De centrale rol is voor Assane Diop (gespeeld door Omar Sy die je waarschijnlijk wel kent van de film Intouchables). Hij is een charmante dief woonachtig in Frankrijk met Senegalese roots.

Hij kwam als kleine Assane’tje met zijn vader naar Frankrijk. Vader ging werken als chauffeur voor de vermogende familie Pellegrini, maar hij werd er uiteindelijk door hen ingeluisd. Inmiddels leeft hij niet meer.

lupin seizoen 2 Kijktips op Netflix (week 24, 2021)
GEZOCHT! Bron: Lupin / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Assane wil nu wraak op de familie die zijn vader zoveel onrecht heeft aangedaan. Maar hij heeft inmiddels zelf ook een zoontje – waar, zonder spoilers te geven, een hoop mee aan de hand is in het tweede seizoen – dus deze combinatie is nog knap lastig.

Wat volgt is een heerlijke serie, vol actie, mysterie en een fenomenale en gelaagde en innemende Omar Sy in de rol van Assane Diop. Dus gewoon gaan kijken.

Le jour se lève (Carné, 1939)

En nu we met Lupin toch in Frankrijk zijn, past onze tweede kijktip hier prima tussen. We willen namelijk de Franse film Le jour se lève – van regisseur Marcel Carné uit 1939 – uitlichten. En nee, niet gelijk wegklikken nu omdat je ‘1939’ ziet staan!

Want Le jour se lève, dat je kunt vertalen als ‘de dag breekt aan’, is een heerlijke film-noir die je vandaag de dag nog prima kunt kijken. En de hoofdrol is voor de altijd sterk spelende Jean Gabin, dus dat is nog een reden om te kijken.

François en zijn geliefde. Bron: Le jour se lève / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar Le jour se lève, dus. Gabin speelt de hardwerkende en aardige arbeider François. Maar als hij op een dag een linkmiegel / gladjakker / patjepeeër neerschiet – iets dat totaal niet bij zijn karakter past – moet hij bij zichzelf te raden gaan waarom hij dit gedaan heeft.

Hij sluit zichzelf – terwijl de politie hem op de hielen zit – op in een hotelkamer om te bedenken hoe het zover heeft kunnen komen. Hij kan zich het niet herinneren. Stukje bij beetje begint hij zich steeds meer te herinneren over de afgelopen nacht … het had iets te maken met – en hoe kan het ook anders – de liefde.

Wat volgt is een heerlijke, romantische Franse dramafilm met een zielig randje. Daarnaast is de cinematografie ook om je knokkels bij af te likken, dus gewoon een kans geven deze film!

Captain Underpants: The First Epic Movie (Soren, 2017)

We sluiten ons ‘kijktips op Netflix (week 24, 2021)’ artikel af met een titel voor de allerkleinsten onder ons. Die mogen we natuurlijk niet vergeten. Daarom willen we de film Captain Underpants: The First Epic Movie als laatste uitlichten.

In deze animatiefilm – die in het Nederlands uitkwam onder de filmtitel Kapitein Onderbroek: Het eerste grote avontuur – draait het allemaal om Kapitein Onderbroek (a.k.a. Underpants), ingesproken door Ed Helms en zijn twee bedenkers Harold en Sjors.

De twee jongetjes maken striptekeningen en in eentje daarvan speelt Kapitein Onderbroek dus de hoofdrol. Als ze op een dag hun schooldirecteur hypnotiseren – want waarom ook niet – denkt de beste man dat híj́ het verzonnen personage is.

Tsja, dat loopt natuurlijk niet goed af. Check de trailer hieronder en zet de film met een gerust hart op voor je kind(eren). Succes gegarandeerd! En jij hebt dan misschien wat tijd voor jezelf.