KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 24, 2022) the fall

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 24, 2022)

Met al die tropische temperaturen is het soms even lekker om je terug te trekken. En hoe kan je dat beter doen dan met Netflix? We zetten hier graag uiteen wat er nieuw is op Netflix en wat je hier zeker van moet kijken.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 24, 2022) // tabel

Maar laten we – voordat we onze tips geven – beginnen met een overzichtstabel. Hieronder staan alle nieuwe films en series op Netflix. Alles wat de afgelopen week is toegevoegd, vind je hierin.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Beck (seizoen 8) Misdaad, Mysterie 2022 7.4
2 Centauro Actie, Avontuur 2022 5.3
3 Charlie in de Stickerstad (4 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2022 -
4 Collision Misdaad, Thriller 2022 3.4
5 DeadEnd: Paranormal Park (1 seizoen) Animatie, Komedie 2022 6.0
6 God's Favorite Idiot (1 seizoen) Komedie, Fantasie 2022 5.5
7 Guerra de Vecinos (2 seizoenen) Komedie 2022 5.6
8 Hotel de Grote L Komedie, Drama 2017 6.5
9 Iron Chef: Quest for an Iron Legend (1 seizoen) Reality 2022 -
10 Jane Fonda & Lily Tomlin: Ladies Night Live Documentaire, Komedie 2022 5.2
Titel Genre Jaar iMDB

The Fall (3 seizoenen)

Laten we dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 24, 2022) overzichtsartikel beginnen met de spannende serie The Fall, waarvan alle drie de seizoenen nu op Netflix staan.

Centraal staat de slimme politierechercheur Stella Gibson (Gillian Anderson, beter bekend als Dana Scully in The X-Files). Zij wordt ingevlogen uit Londen om te helpen bij een onderzoek in het Noord-Ierse Belfast.

the-fall-hoofdpersonages netflix spannend uitdieping karakters
Spector en Gibson in een tunnel. Bron: The Fall / Netflix

Hier loopt namelijk een onderzoek naar seriemoordenaar Paul Spector (een ijzige rol van Jamie Dornan, inmiddels bekend als Mr. Grey in de verfilming van  Fifty Shades of Grey).

Deze Spector lijkt het gemunt te hebben op jonge vrouwen, maar hij is ook gewoon een serieuze huisvader met een normaal en ietwat saai leven. Aan Gibson de taak om hem te doorgronden om nieuwe moorden in de toekomst te voorkomen.

The Fall staat bekend om zijn uitdieping van de twee hoofdpersonen – waardoor je zelfs begrip kan opbrengen voor een monster als Spector – en zijn spanning.

Paul Spector just chillin’ Bron: The Fall / Netflix

Voor je het doorhebt heeft de serie op Netlfix je gegrepen en kan je niet meer ontspannen.

Doorkijken naar de serie – een soort kruising tussen Luther en Hannibal met Mads Mikkelsen – is dan het enige dat je nog kunt doen.

Kärlek & Anarki (2 seizoenen)

Na het spannende The Fall heb je misschien behoefte aan iets luchtigers. Nou, met de romantische Zweedse komedieserie Kärlek & Anarki (red. Love & Anarchy) krijg je precies dit.

Carrière poes, consultant én getrouwde moeder van twee kinderen Sofie (Ida Engvoll) is een midden-30’er die komt te werken bij een ouderwetse uiteverij. Aan haar de taak om de boel eens goed af te stoffen, zodat het bedrijf beter de toekomst kan trotseren.

Kärlek & Anarki (2 seizoenen) max sofie vreemdgang cheater flirting-1
Max en Sofie, noncha. Bron: Kärlek & Anarki / Netflix

Al op de eerste werkdag krijg ze contact met de jonge Max (Björn Mosten), een IT’er die niet vies is van een beetje flirten met oudere dames. Ze krijgen gelijk een klik en beginnen onschuldig met elkaar te flirten.

Vaak bestaat dit uit elkaar gekke opdrachten geven – zoals achteruit de lift uitstappen en zo naar je kantoor lopen – en zien hoe de ander hierop reageert. Allemaal vrij onschuldig.

Kärlek & Anarki (2 seizoenen)-1
Sofie met hippe muts en koffie. Bron: Kärlek & Anarki / Netflix

Maar al snel begint de controle – iets waar Sofie er van houdt – steeds meer tussen haar vingers weg te glippen, met grote gevolgen voor zowel haar privéleven als werk.

Kärlek & Anarki op Netflix is – zoals we al aangaven in het begin – een licht tussendoortje. Verwacht geen filosofische overpeinzingen achteraf, maar soms is dat ook helemaal niet nodig.