Luke Cage seizoen 2 Kijktips op Netflix (week 25, 2018)

Kijktips op Netflix (week 25, 2018)

Op zaterdag, maar in dit geval op zondag, schotelen we je alle nieuwe titels op Netflix voor in een handig artikel. Dus waarom zouden we dat vandaag niet doen, toch? Dus ga er even lekker voor zitten en lees onze kijktips op Netflix (week 25, 2018).

Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G.

True crime series doen het lekker op Netflix, geen wonder dus dat sinds deze week de serie Unsolved op het digitale platform te vinden is. De serie is van een van de makers van The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.De titel van de serie, Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G., suggereert het al een beetje; er wordt op zoek gegaan naar antwoorden in een onopgeloste moordzaak.

En in seizoen 1 draait Unsolved niet om zomaar een moordzaak, maar om twee zaken die de mensen na ruim 20 jaar nog steeds bezighouden: De moord op rap/hiphop-legendes (en rivalen!) Tupac Shakur en Notorious B.I.G. in respectievelijk 1996 en 1997.

In 10 gedramatiseerde -maar op waarheid beruste- afleveringen wordt het onderzoek naar de moord op beide heren in beeld gebracht. Rechercheur Greg Kading (gespeeld door Josh Duhamel) neemt hierin de leiding en zoekt met zijn team naar de oplossing in deze beruchte zaken waar al zoveel over is gespeculeerd en gezegd.

Wat gaat het team te weten komen over de complexe rivaliteit in de hiphopwereld van de jaren ’90? Wie vonden het nodig om eerst Tupac (Marcc Rose) en daarna ook Biggie (Wavyy Jonez) om het leven te brengen? Welke relaties hebben deze gebeurtenissen ten opzichte van elkaar? En wat was de rol van de politie van Los Angeles binnen deze zaken?

Tsja, Kading gaat hier nog wel een flinke kluif aan hebben. De trailer van Unsolved: The Murders of Tupac and the Notorious B.I.G. vind je hieronder.

All Eyez On Me

Mocht je na deze afleveringen van Unsolved trouwens nog niet genoeg Tupac hebben gehad, dan moet je zeker nog even de film All Eyez on Me aanzetten. Deze film staat sinds deze week namelijk ook op Netflix Nederland. In deze biografische film wordt de turbulente carrière van deze jonggestorven hiphoplegende belicht, van het begin tot het bittere einde. De gelijkenis van acteur Demetrius Shipp Jr. met Tupac is sowieso erg groot, dus dat is altijd mooi om te zien. Het verhaal laat hier en daar wel wat steken vallen, maar wij vonden het geheel toch de moeite waard. Met Danai Gurira (Michonne in The Walking Dead) als moeder Afeni Shakur.

Trainspotting

Trainspotting mogen we uiteraard niet vergeten in ons artikel met kijktips op Netflix (week 25, 2018). Deze rauwe, maar bij vlagen erg grappige, Britse klassieker over de drugsscene in Edinburgh in Schotland in de jaren ’90 is sinds deze week namelijk weer te bewonderen op Netflix.

De film Trainspotting is een verfilming van het gelijknamige boek van schrijver Irvine Welsh en is geregisseerd door Danny Boyle. De hoofdpersonen  zijn een stel drugs- en alcoholverslaafde vrienden in Edinburgh in de jaren ’90 en Mark Renton (Ewan McGregor) is daar één van. Het enige dat ze doen is zichzelf bezatten in de kroeg, werkloos zijn, drugs nemen en een beetje voetballen.

Na een tijdje wil Mark zijn leven beteren, omdat het toch wel uit de hand begint te lopen. En dat begint met geen drugs meer doen, afstand nemen van zijn ongezonde leefstijl en vrienden, en verhuizen naar Londen. Maar als op een dag iemand uit zijn oude vriendenkring op de stoep staat en Mark hem onderdak geeft, is dit het startschot van zijn verval in zijn oude leefgewoontes.

Verwacht met Trainspotting een ruige film waarin een hoop drugs wordt gebruikt, een steengoede soundtrack en één van de engste scenes ooit (ja, die met die baby op het plafond). En de wijze lessen dat je nooit drugs moet gebruiken, omdat het leven er niet beter van wordt, en dat groepsdruk funest is voor een hoop dingen.

Luke Cage (seizoen 2)

Netflix Original Luke Cage is deze week terug op Netflix met het tweede seizoen. Het is een superhelden-serie die toch wel een stuk unieker is dan de gemiddelde serie, juist omdat de serie zich afspeelt in een buurt waar vandaag de dag nog steeds een hoop problemen zijn. En omdat de superheld Afro-Amerikaans is, dat zie je ook niet zo vaak in het door witte mensen gedomineerde superheldenspectrum van bijvoorbeeld Marvel. Luke Cage is dan ook de eerste donkere superheld in hun stal.

We volgen in Luke Cage het leven van, je raadt het misschien al, Luke Cage (Mike Colter). Luke heeft, nadat hij ooit in een gesaboteerd experiment belandde, abnormale superkrachten en een ijzersterke huid gekregen. Na deze gebeurtenissen, is Luke echter op de vlucht geslagen en probeert hij zijn leven in het moderne Harlem (New York City) op te bouwen.

Dat doet hij het liefst zo onopvallend mogelijk. Maar een superheld kan niet in de schaduw blijven leven, dat spreekt voor zich. De stad wordt namelijk onder handen genomen door de boze krachten en intimiderende handelingen van o.a. Cottonmouth  (Mahershala Ali) en de politie kan er niet zoveel tegen beginnen. Dan is het aan Luke Cage om het tegen hem op te nemen, maar behalve Cottonmouth, zal hij ook nog met zijn verleden moeten afrekenen.

In Luke Cage seizoen 2 zien we dat Cage, “the bullet-proof black man”, een grote held is geworden van Harlem. Maar natuurlijk staat er weer een nieuwe boef, in de vorm van de Jamaicaanse gangster Bushmaster (Mustafa Shakir), op de stoep om aangepakt te worden. En hoe ga je om met zoveel lof, gewoon in het openbaar zonder je te verschuilen achter een strak superheldenpak, nadat je in het eerste seizoen een held van de mensen werd?

Luke Cage heeft al voor een hoop reuring in het medialandschap gezorgd, alleen al vanwege de huidskleur van de superheld. We zijn benieuwd wat deze serie nog verder kan bijdragen aan de ontwikkeling en de emancipatie van niet-blanke mannen en vrouwen in het medialandschap en de VS.

De serie lijkt in ieder geval erg bewust te zijn van de identiteit van Luke en er zijn dan ook veel referenties naar de Afro-Amerikaanse cultuur te vinden. Bovendien zal het heus geen toeval zijn dat Luke in Harlem woont, gezien het feit dat daar veel Afro-Amerikaanse cultuur is ontstaan (zie ook de Netflix Original The Get Down).

https://www.youtube.com/watch?v=sB1in0KkoG4

Kijktips op Netflix (week 25, 2018)

Dit waren onze tips. De rest van de titels zie je in de tabel onderaan dit artikel. Vergeet ook niet om de Binnenkort op Netflix en de Netflix aanbod Nederland pagina’s te bekijken voor respectievelijk de toekomst en het heden.

En onze Facebookpagina en nieuwsbrief zouden het ook wel tof vinden als je ze liket/abonneert.

Een fijne zondag nog.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Way We Dance Drama 2013 6.8
2 Dot 2 Dot Drama 2014 6.9
3 Cooking on High (1 seizoen) Reality 2018 5.3
4 Derren Brown: Miracle Cabaret 2018 -
5 Brain on Fire Biografie, Drama 2016 6.6
6 Jack Reacher: Never Go Back Actie, Avontuur 2016 6.1
7 Adventure Time (a.k.a. Tijd voor avontuur) Animatie, Komedie 2011 8.6
8 Steven Universe (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2013 8.4
9 Simon (1 seizoen) Animatie, Familieserie 2016 7.0
10 Explained (7 afleveringen) Documentaire 2018 7.5
Titel Genre Jaar iMDB