Kijktips op Netflix (week 25, 2019)

Een dagje later dan we hem normaal posten, maar hier is dan toch ons artikel met kijktips op Netflix (week 25, 2019). Dus zoek even wat schaduw op, pak iets te drinken en lees hier onze tips van de afgelopen week en over alle andere nieuwe titels op Netflix Nederland. Wil je het hele aanbod in een tabel zien? Check dan onze Netflix Nederland pagina.

DARK (seizoen 2)

We willen graag beginnen met DARK (seizoen 2). Het eerste seizoen van deze Duitse Netflix Original was direct een unaniem een belachelijk groot succes. Dus dit tweede seizoen, dat sinds deze week op Netflix te zien is, zal met open armen ontvangen worden.

Maar even terug naar het begin. Waar gaat DARK precies over? Het speelt zich af in het rustige Duits dorpje Winden. Als er in een korte tijd twee kinderen verdwijnen is dat het begin van een mysterieuze en spannende periode, waarin er gegraven wordt in het verleden en die de relaties tussen de twee gezinnen op scherp zet.

In het tweede seizoen van DARK volgen we Jonan die niet meer terug kan naar het nu, terwijl Franziska, Martha en Magnus proberen te achterhalen wat de rol van Bartosz Tiedemann is bij de raadselachtige gebeurtenissen in het dorpje.

Het belooft weer een vet seizoen te worden van DARK, dus wij gaan dit tweede seizoen vanavond zeker opzetten. De trailer van DARK (seizoen 2) vind je hieronder en is weer heerlijk duister. Laat ons zeker even op onze Facebookpagina weten wat je van de serie vindt en of het tweede seizoen net zo cool is als seizoen 1.

Dunkirk

Tot zover de serie DARK. We willen als tweede titel graag Dunkirk uitlichten, een film uit 2017 van een van onze favoriete hedendaagse regisseurs: Christopher Nolan. Er wordt wel uit een ander vaatje getapt dan bij bijvoorbeeld bij Inception of Interstellar. Maar met deze oorlogsfilm kun je verder wel net zo’n visueel spektakel verwachten als bij zijn beroemde voorgangers.

Extra leuk is het dan ook dat de beelden geschoten zijn door de befaamde Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema. En man, man, man, wat een beelden krijg je voorgeschoteld. Dus ga er vooral lekker voor zitten en speel de film af op de grootste TV die je in huis hebt en over de beste geluidsinstallatie die je voorhanden hebt.

Dunkirk vertelt het verhaal van de geallieerde troepen van de Tweede Wereldoorlog, die in mei 1940 een operatie uitvoerden in Duinkerke om (voornamelijk) Britse troepen te evacueren. Deze waren door de Duitsers opgejaagd en aangevallen, dus ze moesten nodig in veiligheid worden gebracht.

Een deel van de soldaten. Bron: Dunkirk/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of storen, dus moest er een gigantische missie op gang komen. Daarvoor werden vele soldaten opgetrommeld, waarvan vele nog maar amper uit de luiers waren.

Soldaat Alex, een van deze broekies, wordt trouwens gespeeld door One Direction-zanger Harry Styles. Hij moest hiervoor helemaal naar het Nederlandse Urk moest voor de opnames. Het was zijn eerste rol en wij vonden het verrassend dat een grote naam als Nolan voor hem kiest. Maar we moeten zeggen dat hij het prima doet in Dunkirk.

Enfin, deze gebeurtenissen bij het Franse Duinkerke, zo aan het begin van de oorlog, worden in drie delen gepresenteerd aan de kijker. Er wordt hierbij prachtig met de tijd gespeeld door regisseur Nolan wat voor een bloedstollend effect zorgt.

Kijktips op Netflix (week 25, 2019) Dunkirk Nolan

In de bios waren we destijds wel enigszins overrompeld door de geweldige cinematografische en tevens ietwat claustrofobische ervaring die Dunkirk gaf. En dus zijn we benieuwd hoe het stand houdt op het kleinere Netflix-schermpje.

Hieronder, als je eventjes deze alinea uitleest, vind je in ieder geval alvast de trailer om een indruk van Dunkirk te krijgen! En goed nieuws voor de fans: DARK (seizoen 3) zal sowieso gemaakt worden en zal waarschijnlijk in 2020 op Netflix Nederland verschijnen.

Baptiste (seizoen 1)

Fans van The Missing moeten even opletten, want deze week is de spin-off van deze serie online gekomen. Het draagt de titel Baptiste, naar de gelijknamige hoofddetective die een grote rol speelt in de serie. Op Netflix staat hij trouwens gewoon als The Missing seizoen 3, dus daar kan je hem vinden, maar ook als je zoekt op Baptiste.

Het eerste seizoen van The Missing draaide om het oplossen van de verdwijning van een 4-jarig Frans jongetje, en het tweede seizoen om een mysterieuze verdwijningszaak van een jonge vrouw.

In Baptiste gaat rechercheur Julien Baptiste weer aan de slag met een geheimzinnige vermissingszaak en deze keer is hij in het welbekende Amsterdam, waar een prostituee is verdwenen. Temidden van de rode lampjes en wulpse dames, moet Baptiste aan de slag om dit mysterie op te lossen.

Zet Baptiste dus lekker op als je op zoek bent naar een nieuw en spannend mysterie, die deze keer dus ook nog eens in Nederland afspeelt. Puzzel je mee met de heer Baptiste? De trailer van Baptiste, de serie die vanaf deze week op Netflix Nederland te zien is, bekijk je onder deze alinea.

Kijktips op Netflix (week 25, 2019)

Joe, dit waren ze weer: onze kijktips op Netflix (week 25, 2019). We hopen dat er weer iets voor je tussenzit. Zo niet, check dan zeker nog even de tabel hieronder waarin we alle nieuwe titels op Netflix voor je op een rij hebben gezet. Je kan bijvoorbeeld zoeken op IMDb-cijfer, genre en titel.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Abyss (12 afleveringen) Komedie, Romantiek 2019 7.1
2 Adam Devine: Best Time Of Our Lives Cabaret 2019 -
3 An Upper Egyptian Komedie 2014 3.3
4 Arthdal Chronicles (4 afleveringen) Drama 2019 7.7
5 Ballerina Animatie, Avontuur 2016 6.8
6 Beats Drama, Muziek 2019 6.5
7 Bewildered Bolbol Komedie, Romantiek 2010 6.4
8 Bob Lazar Area 51 and Flying Saucers Documentaire 2018 5.9
9 DARK (2 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2019 8.6
10 Dunkirk Actie, Drama 2017 7.9
Titel Genre Jaar iMDB

Als je altijd op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over Netflix, over onze tips, over alle nieuwe titels op Netflix, over wat er van Netflix verwijderd gaat worden of wat er binnenkort op Netflix komt, abonneer je dan zeker even op onze nieuwsbrief en like onze pagina op Facebook. Zo mis je nooit meer iets.