ernes celestine Kijktips op Netflix (week 25, 2021)

Kijktips op Netflix (week 25, 2021)

Soms zit je voor of achter de televisie, tablet of smartphone en wil je iets kijken. Maar je hebt geen idee wat. Wij helpen je hierbij. Elke week schrijven we namelijk een artikel. Een artikel waarin we alle nieuwe dingen op Netflix voor je in een tabel zetten. En waaruit we een aantal kijktips voor je halen.

Kijktips op Netflix (week 25, 2021) // tabel

Laten we maar gelijk met onze Kijktips op Netflix (week 25, 2021) tabel beginnen. Zo weet je gelijk wat er de afgelopen zeven daagjes allemaal op Netflix is gekomen. Daarna lichten we de titels uit die wij het meest interessant vinden. Oh, en blijf ons zeker volgen via Instagram, Facebook en de nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Family (a.k.a. Yakuza and the Family) Misdaad, Drama 2020 6.9
2 Adesso Tocca A Me Historie 2017 7.9
3 Aldo Moro: Il Professore Documentaire 2018 6.9
4 Atiye (3 seizoenen) Drama, Fantasie 2021 7.5
5 Beaumarchais L'Insolent Drama 1996 6.8
6 Black Summer (2 seizoenen) Actie, Horror 2021 6.6
7 Burning Love 2 Komedie 2013 8.1
8 Burning Love 3: Burning Down The House Komedie 2014 8.0
9 Cercando Sophia Documentaire 2004 6.0
10 Charlie's Angels Actie 2000 5.6
Titel Genre Jaar iMDB

Ernest et Célestine (2012)

We beginnen ons overzicht met de Franse animatiefilm Ernest et Célestine (Aubier, 2012). De film won – en wat ons betreft meer dan terecht – een César Award en was genomineerd voor een Oscar.

De film Ernest et Célestine kenmerkt zicht door de nostalgisch aanvoelende animatiestijl – alsof alles met aquarelverf is geschilderd- en draait om beer Ernest en muis Célestine.

Hun ontmoeting mondt uit in een bijzondere vriendschap. Ze lopen elkaar per toeval tegen het lijf. Ernest is verkouden en zoekt eten tussen het vuilnis. Als hij iets denkt te hebben gevonden, hoort hij een piepstemmetje ‘stop!” roepen.

Het blijkt muis Célestine te zijn. Zij belooft hem – als hij haar niet besluit om op te eten – dat hij alles kan krijgen wat hij wilt. Het is het begin van een bijzonder verhaal en vriendschap, en samen brengen ze de de bovenwereld van de beer en de onderwereld van de muis samen.

Het moment van de 1e ontmoeting. Bron: Ernest et Célestine / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar bovenal is het aandoenlijk verhaal – geschikt voor zowel de allerkleinsten als hun ouders – over verschillen overwinnen en het vieren van pure vriendschap. Bekijk hieronder de trailer van Ernest et Célestine.

The Bridge on the River Kwai (1957)

Onze tweede tip is een heuse filmklassieker die je, wat ons betreft, een keer in je leven gezien moet hebben. We hebben het over The Bridge on the River Kwai uit 1957.

Laat je ook niet afschrikken door het jaartal – we weten dat er mensen zijn die dit wel laten gebeuren – want het is een heerlijke en grootse film.

The Bridge on the River Kwai speelt zich af tijdens WOII in Myanmar a.k.a. Birma. Een groep Britse oorlogsgevangenen krijgen van de Japanners de opdracht om een grote brug te bouwen over de Kwai rivier, vandaar de filmtitel.

Ze krijgen steeds meer de controle en dat voelt toch – bij gebrek aan andere lichtpuntjes – als een morele overwinnen van de Britten over de Japanse overheersers.

Het vervelende is alleen, en dat weten ze niet, is dat de geallieerden en dus bondgenoten van de Britten, de brug juist willen kapotmaken om zo de Japanners te dwarsbomen. Nou, lekker dan! Al het werk voor niks.

Élite (seizoen 4)

Wij weten dat de Spaanse serie Élite een grote fanbase heeft en daarom willen we specifiek nog even benoemen dat Élite (seizoen 4) vanaf deze week ook op Netflix te zien is. Een serie vol knappe, jonge, Spaanse mensen die draait om een groep studenten op de elitaire privéschool Las Encinas in Spanje.

In het eerste seizoen wordt er iemand vermoord en komen we via flashbacks en gesprekken met leerlingen meer te weten over de doodsoorzaak. In de volgende seizoenen speelden er weer andere perikelen, intriges en romances.

Het nieuwe schoolhoofd + zijn 3 vervelende en verwaande kindjes. Bron: Élite / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In het vierde seizoen van Élite is er een nieuw en vrij streng schoolhoofd – en toevallig ook succesvol zakenman – en ook nemen een aantal nieuwe studenten hun intrek in Las Encinas. De nieuwe directeur is van mening dat de school de laatste paar jaar een zooitje is geworden en wil de boel weer terugbrengen naar het oude niveau.

En alsof dat al niet voor genoeg verandering zorgt, neemt de nieuwe directeur ook nog eens zijn drie tienerkinderen mee. Zij zijn gewend om alles te krijgen wat ze willen. Dit zorgt dus nog eens voor wat extra opschudding op Las Encinas.