GLOW seizoen 2 kijktips op Netflix (week 26, 2018)

Kijktips op Netflix (week 26, 2018)

Houden jullie het allemaal nog een beetje uit in de hitte? Je weet wat je te doen staat tijdens deze warme zomerdagen; veel blijven drinken, rustig aan doen en ons nieuwe artikel ‘kijktips op Netflix (week 26, 2018)’ doorlezen. Dus laten we het niet langer maken dan nodig is, pak er drinken en een ijsje bij, smeer je in met factor 30 en lees even door. 

Nailed it! (seizoen 2)

We trappen af met de smaakvolle wedstrijd waarin kandidaten hun best doen op heerlijk zoete creaties. Ze worden geacht om mooie taarten, toetjes en andere bakfrutsels na te maken op eigen wijze. En nee, dat gaat niet altijd goed want het niveautje Heel Holland Bakt wordt niet altijd gehaald -hoewel het in HHB ook wel eens mis kan gaan-. Maar dat is niet erg, want zo hebben wij extra vermaak op Netflix, nietwaar?

Het tweede seizoen van deze toch wel hysterische bakshow is nu te vinden op Netflix. Na het eerste seizoen bleek dat 5 wel hele bekende vrienden van Netflix grote fans waren van Nailed it! en daarom is er in het tweede seizoen een speciale aflevering rondom deze vrienden gemaakt.

Het gaat natuurlijk om de Fab 5, de mannen van Queer Eye van wie laatst nog het tweede seizoen op Netflix uitkwam. Tan, Bobby, Karamo en Jonathan worden geacht zichzelf in een cupcake te maken, en foodexpert Antoni gaat hen onderwerpen aan een strenge jurering.

nailed it seizoen 2 queer eye

We hebben de aflevering al gezien en we kunnen verklappen dat sommige schoenmakers zich beter bij hun leest kunnen houden. Maar dat maakt het voor ons niet minder leuk om te zien, nietwaar? Het is allemaal te zien in de laatste aflevering van Nailed it! (seizoen 2).

De trailer van Nailed it! seizoen 2 vind je hieronder. Om alvast een beetje in de bakstemming te komen of om je eetlust aan te wapperen, of juist niet natuurlijk, als je de baksels van de sommige kandidaten ziet! In dat geval kan de trailer dienen als motivatie om af te vallen, aangezien je daarna vast geen zin meer hebt in taart.

Paquita Salas (seizoen 2)

De ventilator draait overuren deze week en niet alleen vanwege de temperaturen. Het tweede seizoen met in de hoofdrol een pittige Spaanse tante is namelijk op Netflix gekomen. En als we het hebben over een pittige Spaanse tante, kan dat alleen maar op Paquita Salas slaan, de hardwerkende en vooral ook erg aanwezige dame die een agentschap voor acteurs en actrices leidt.

In mei van dit jaar kwam het eerste seizoen van Paquita Salas al uit op Netflix, maar deze bijzondere dame weet van aanpakken en doorzetten en komt daarom nu al met het tweede seizoen. En dat is goed nieuws, geloof ons nou maar.

Maar even een reminder. Wie is Paquita ook al weer? Salas is in de serie een hardwerkende, ietwat gezette “vrouw” die weet wat ze wilt, maar ze wordt gespeeld door de Spaanse mannelijke acteur Brays Efe. Het personage dat hij neerzet is een combinatie tussen miss Piggy qua divagedrag, een typetje uit RuPaul’s Drag Race en David Brent (Ricky Gervais) uit The Office.

En met deze laatste serie kan je Paquita Salas best vergelijken. Het speelt zich namelijk ook voornamelijk af in een kantoor. Daarbij volgen we in Paquita Salas op Netflix ook de dagelijkse bezigheden van het personeel. In allebei de series is de baas/bazin erg vol van zichzelf en in allebei de televisieseries spreken de personages af en toe ook in de camera.

Buiten de serie om, verschijnt ze ook al regelmatig als typetje in andere tv-shows in Spanje. Zo wist ze de jongens van Stranger Things voor haar karretje te spannen in een interview, in haar uitmuntende Spanglish. Madre mia nog aan toe dus, je kunt dus een wervelwind aan karakter verwachten als je Paquita Salas seizoen 2 opzet op Netflix!

GLOW (seizoen 2)

Vorig jaar werd het eerste seizoen van GLOW erg goed ontvangen. Ons hart maakte daarom een sprongetje toen we deze week zagen dat GLOW seizoen 2 op Netflix was gekomen. Deze verfrissende serie, van de makers van Orange is the New Black, doet het bij ons namelijk altijd erg goed.

GLOW is een afkorting voor Glorious Ladies of Wrestling. En daar draait de Netflix Original dan ook om: een groep glorieuze, worstelende dames. En net als in OITNB krijgen we in GLOW te maken met dames die zich niet zomaar opzij laten zetten. In tegenstelling tot OITNB speelt GLOW zich alleen af in de jaren ’80 in de VS. Een fijne tijd omdat de makers op deze manier lekker konden uitpakken met o.a. felle, fluor/glitter worstelpakjes.

De dames hebben allemaal één voor één andere redenen om zich te storten in de wereld van het show-worstelen en het is deze variatie aan karakters waaraan GLOW zijn charme ontleend. Er wordt ook aardig gespeeld met stereotyperingen aangezien alle dames ook een bepaalde rol krijgen toebedeeld om het herkenbaar voor het publiek te houden (The Arab, the big black girl, the all American sweetheart, etc.).

We volgen bijvoorbeeld het personage Ruth Wilder (Alison Brie van Community). Ze is van oorsprong een actrice maar ze krijgt in Los Angeles niet de carrière die ze voor ogen had. Daarom besluit ze zich aan te sluiten bij de GLOW-groep, die als doel heeft de vrouwelijke tegenhanger te worden van de succesvolle mannelijke pro-worstelaars. Dat klinkt voor Ruth als een kans die ze maar moet grijpen, aangezien haar oplopende rekeningen toch betaald zullen moeten worden.

Wij vinden GLOW een erg fijne en goed geschreven serie, dus we zijn benieuwd naar GLOW seizoen 2 op Netflix. De trailer van dit tweede seizoen bekijk je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 26, 2018)

Dit waren onze tips van deze week. Bekijk de tabel hieronder voor alle nieuwe titels op Netflix. Het hele aanbod kan je nog steeds op onze Netflix Nederland pagina. En alle titels die binnen afzienbare tijd op Netflix komen, vind je op onze Binnenkort op Netflix pagina.

Een fijn en warm weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Project Runway: Junior (2 seizoenen) Reality 2014 7.0
2 The Maus Horror 2017 4.1
3 Paquita Salas (2 seizoenen) Komedie 2018 7.9
4 Nailed It! (2 seizoenen) Reality 2018 7.3
5 GLOW (2 seizoenen) Komedie, Drama 2018 8.0
6 Harvey Street Kids (1 seizoen) Animatie, Familieserie 2018 7.1
7 Churchill’s Secret Agents: The New Recruits (1 seizoen) Reality 2018 -
8 Calibre Thriller 2018 6.6
9 TAU Sci-Fi, Thriller 2018 5.7
10 Kiss Me First (1 seizoen) Drama, Thriller 2018 5.8
Titel Genre Jaar iMDB