vis a vis seizoen 2 wanneer Kijktips op Netflix (week 26, 2019)

Kijktips op Netflix (week 26, 2019)

Heerlijk, de zomer staat voor de deur! Maar na een dag zwetend op een bankje, stoel of strandlaken gelegen of gezeten te hebben, verlangen wij aan het eind van de dag toch wel naar een kijkavondje op Netflix. Maar wat zet je dan op? Zoals welke week hebben we alles weer voor je op een rijtje gezet. En omdat het zo warm is, zijn onze eerste twee tips Spaans.

Vis a Vis (seizoen 2)

La Casa de Papel (seizoen 3) staat op het punt van beginnen, lees er hier alles over, maar dezelfde makers hebben nog meer series gemaakt. Een daarvan is de spannende serie Vis a Vis waarvan het tweede seizoen sinds deze week op Netflix te zien is.

In Vis a Vis, in het Engels vertaald als Locked Up, herkennen we al direct twee actrices uit andere Spaans(talig)e series. Zo zien we bijvoorbeeld het personage Macarena dat wordt gespeeld door Maggie Civantos (bekend van Las Chicas del Cable).

Verder is er een hoofdrol weggelegd voor Alba Flores (Nairobi in La Casa de Papel) in de rol van Saray. En Zulema wordt gespeeld door Najwa Nimri, die weer een rol heeft in La Casa de Papel seizoen 3. Kortom, een feest der herkenning als je Vis a Vis aanzet.

Maar waar gaat de serie eigenlijk over? In het eerste en tweede seizoen draait het vooral om Macarena Ferreiro, een vrouw die gefraudeerd heeft voor haar geliefde en die daar nu voor moet brommen in de gevangenis. Zeven jaar lang.

We krijgen vervolgens als kijker te zien hoe het er aan toegaat in een vrouwengevangenis. Een beetje zoals Orange is the New Black inderdaad, maar dan veel spannender en wat ons betreft beter.

Paquita Salas (seizoen 3)

Zoals we in de inleiding al zeiden, zijn onze eerste twee tips uit ons kijktips op Netflix (week 26, 2019) artikel dus Spaanse series. Na Vis a Vis willen we nu Paquita Salas er even uitlichten.

Toen het eerste seizoen op Netflix verscheen, schreven we er gelijk een stukje over in ons weekoverzicht, omdat we het een verrassend toffe en grappige serie vonden. Daarom willen we nu even uitlichten dat alweer het derde seizoen sinds deze week op Netflix staat.

In Paquita Salas draait het allemaal om Paquita Salas, letterlijk en figuurlijk. Dit is een potige vrouw die niet op haar mondje is gevallen. Ze runt het fictieve agentschap PS Managment voor acteurs en actrices. We zien hoe het gaat op haar kantoor en ook vooral waar het allemaal misgaat. Vaak tot grote hilariteit

Als kijker krijgen we het verhaal voorgeschoteld zoals we ook bijvoorbeeld The Office zagen, met personages die af en toe in de camera keken, ongemakkelijke situaties en een hoofdpersonage dat zichzelf hoog heeft zitten.

Paquita Salas is wat ons betreft een soort combinatie tussen David Brent uit The Office, diva miss Piqqy uit The Muppets en iemand uit RuPaul’s Drag Race (Salas wordt ook gespeeld door de mannelijke Spaanse acteur Brays Efe).

In het derde seizoen van Paquita Salas zien we alleen dat ze aan lager wal is geraakt. Maar als er dan een uitnodiging voor de Goya’s op de mat valt, begint het bloed toch weer te borrelen om haar oude professie weer op te pakken. Erg leuke serie!

Deliver Us From Evil

En dan eentje in de categorie niet erg goed, maar wel vermakelijk, mits je van horror en spanning houdt natuurlijk. We hebben het over Deliver Us from Evil uit 2014.

In deze film zien we de New Yorkse politieofficier Ralph Sarchie (een rol van Eric Bana). Hij moet een aantal onverklaarbare misdaden onderzoeken. Om hem hierbij te helpen, besluit hij samen te gaan werken met een priester die er nogal aparte werkwijzen op nahoudt, iets met exorcisme etc.

Nou, dan weet je wel in welke hoek je het moet zoeken, haha. Zoals we al zeiden, het is geen goed film, maar soms wil je gewoon eens iets opzetten zonder al teveel te moeten nadenken. Als je ook van een beetje spanning houdt, dan zit je met Deliver Us from Evil wel goed.

Motown Magic (seizoen 2)

En dan iets heel anders: Motown Magic (seizoen 2) is sinds deze week op Netflix Nederland te zien en dat is goed nieuws. Het is een kleurrijke animatieserie die geschikt is voor kinderen én hun ouders, boordevol fijne soul en funk.

Motown Magic draait om het jongetje Ben die met zijn magische kwast zijn stad tot leven wekt, vol kunst, fijne Motownmuziek en avonturen. De serie zit boordevol verwijzingen naar muzikale sterren als Michael Jackson, Ella Fitzgerald en nog veel meer.

Het maakt Motown Magic een pedagogisch zeer verantwoorde serie voor de kleine Netflix-kijkers, waarbij de ouders ook genoeg te genieten hebben.

Kijktips op Netflix (week 26, 2019)

Dit was weer ons Kijktips op Netflix (week 26, 2019) artikel met daarin, zoals je hierboven kan lezen, onze weektips. Voor het volledige overzicht aan nieuwe dingen op Netflix Nederland: check de tabel hieronder!

Wil je nou nooit meer iets missen, like dan de FB-pagina en abonneer je op de tweewekelijkse nieuwsbrief. En vergeet ook zeker niet onze Binnenkort op Netflix en Netflix Nederland pagina’s te checken voor respectievelijk de toekomst en het heden.

Een zonnig weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 7SEEDS (1 seizoen) Anime, Actie 2019 7.5
2 Abyss (14 afleveringen) Komedie, Romantiek 2019 7.1
3 All You Need Is Love Komedie 2018 5.8
4 ANIMA Muziek 2019 -
5 Arthdal Chronicles (6 afleveringen) Drama 2019 7.7
6 Chief of Staff (2 afleveringen) Drama 2019 8.3
7 Cop Out Actie 2010 6.4
8 Daniel Sosa: Maleducado Cabaret 2019 -
9 Deliver Us From Evil Horror, Mysterie 2014 6.2
10 Dope (3 seizoenen) Documentaire, Misdaad 2019 7.3
Titel Genre Jaar iMDB