Kijktips op Netflix (week 26, 2020) la la land gosling stone

Kijktips op Netflix (week 26, 2020)

Het warme en zomerse weer lijkt dit weekend weer even iets minder te worden. Voor sommigen zal dit jammer zijn, maar er zijn natuurlijk ook mensen die niks met die hoge temperaturen hebben. Speciaal voor hen, maar natuurlijk ook voor de zomerliefhebbers, hebben we weer alle nieuwe titels op Netflix van de vorige 7 dagen voor je op een rij gezet (zie tabel onderaan) en hebben we hier kijktips uit gehaald.

DARK (seizoen 3)

De toevoeging van het derde seizoen van DARK is zonder twijfel de grootste nieuwe toevoeging van deze week. Het is tevens het laatste seizoen van deze Netflix Original, dus we zijn benieuwd hoe de makers het verhaal tot een einde gaan brengen.

In DARK (seizoen 3) zullen we te zien krijgen hoe het met Jonas afloopt. Hij probeert namelijk de alternatieve wereld te begrijpen en de invloed van deze wereld op de ‘werkelijkheid’ van hun dorp Winden.

Tegelijkertijd zien we als kijker de overige hoofdpersonen die de ruimte en de tijd proberen te verbuigen. Ambitieloos kunnen we ze niet noemen. Dus zet snel DARK (seizoen 3) op en kijk met ons mee hoe deze mysterieuze serie afloopt! De trailer vind je hieronder.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

En dan een titel voor de Eurovisiesongfestival liefhebbers onder ons. We weten wie je zijn. Deze film is natuurlijk heerlijk gepland, want op deze manier krijgen we toch onze jaarlijkse dosis foute nummers, hysterische outfits en dat soort dingen meer, nadat het echte songfestival werd afgelast.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga is het fictieve verhaal van een beetje een sullige act uit IJsland, bestaande uit Lars (Will Ferrell) en Sigrit (Rachel McAdams) die, tegen alle verwachtingen in, de kans krijgen om hun land te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

De cameo’s van bekende mensen uit het wereldje, zoals de Engelse presentator Graham Nortom, maken het helemaal af. Het voelt echt alsof je middenin het festival zit. De lol spat van de film af. Je voelt aan alles dat de makers de tijd van hun leven hebben gehad. Een tijd vol slechte nummers, bizarre outfits en supersterrengedrag.

Onze muzikale sterren. Bron: Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

De hoofdpersoon wordt dus gespeeld door onze held Will Ferrell (bekend van o.a. Anchorman). Bekend om zijn sullige uiterlijk en flauwe humor, maar oh, wat lachen we om die man. We kunnen er niks aan doen. Als Amerikaan had hij nog nooit van het Eurovisiesongfestival gehoord, totdat hij zijn Zweedse vrouw Viveca ontmoette.

Ze gingen kijken en hij was direct verliefd. Hier zat een film in, dacht hij. En dat bleek te kloppen. Hoe het heeft uitgepakt zie je in Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

24

Dan nog even kort benoemen dat de serie 24 inmiddels op Netflix staat. Alle seizoenen van deze spannende serie boordevol actie, met een hoofdrol voor het personages Jack Bauer (Kiefer Sutherland), zijn nu te zien op de streamingsdienst.

Bauer is lid van een groep in Los Angeles die zich bezighoudt met anti-terrorist acties. Hij moet elke aflevering een zaak oplossen en hij heeft daar telkens 24 uur de tijd voor. Het is door deze tijdsdruk extra spannend of hij bepaalde terroristen kan stoppen voordat ze hun aanslagen plegen.

La La Land

Dan sluiten we af met de toevoeging van de film La La Land. Een musical. En nee, niet gelijk dit stuk skippen, omdat je niet van musicals houdt. Want ook wij, niet bepaald fans van dit genre, vonden dit een ontzettend sterke film.

In La La Land (2016), een film van Damien Chazelle (bekend van o.a. Whiplash en The Eddy), volgen we jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) en actrice Mia (Emma Stone). Alleen gaat het met beiden financieel niet zo heel lekker.

Het derde hoofdpersonage is zonder twijfel het decor van de film, namelijk de stad Los Angeles. Een stad waar veel mensen naartoe trekken om het te maken. Maar tegelijkertijd een plek waar veel mensen gedesillusioneerd van terugkeren, omdat het toch niet helemaal lekker uitpakt. Dit wordt werkelijk waar magisch in beeld gebracht voor Chazelle.

Sebastian en Mia. Bron: La La Land / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Mia en Sebastian ontmoeten elkaar en alles lijkt goed. Maar dan moeten ze op een gegeven moment keuzes maken. Keuzes die een grote invloed op hun relatie kunnen hebben, maar ook op hun passies.

La La Land is dus een musical over dromen en romantiek en de wisselwerking tussen beide, waarbij de personages opeens kunnen beginnen met zingen, maar dit is totaal niet storend. Sterker nog, het draagt bij aan het begrijpen van de karakters.

Kijktips op Netflix (week 26, 2020)

Er kwamen niet super veel nieuwe dingen op Netflix, zoals je hieronder in de tabel zal zien, maar in onze ogen toch wel een aantal zeer goede dingen. Deze kijktips op Netflix (week 26, 2020) hebben we in dit artikel behandelend. Hopelijk geef je ze ook een kans.

En dan hebben we de toevoegingen van de documentaire Athlete A, waarin grootschalig seksueel misbruik binnen de Amerikaanse turnwereld aan het licht komt, en van de serie Borgen nog niet eens genoemd. Wat een week op Netflix.

En nu we toch je aandacht hebben, hopen we, willen we je ook nog even wijzen op onze Facebook, Facebook en nieuwsbrief. Door ons via deze kanalen te volgen, blijf je altijd op de hoogte.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 24 (9 seizoenen) Actie, Misdaad 2010 8.3
2 Athlete A Documentaire, Misdaad 2020 7.8
3 Borgen (3 seizoenen) Drama 2012 8.5
4 Bulbbul Drama, Horror 2020 6.7
5 Crazy Delicious (1 seizoen) Game-show, Reality 2020 6.1
6 DARK (3 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2020 8.8
7 Eric André: Legalize Everything Cabaret 2020 6.3
8 Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Komedie, Muziek 2020 6.7
9 Home Game (1 seizoen) Documentaire, Sport 2020 -
10 La La Land Drama, Musical 2016 8.0
Titel Genre Jaar iMDB