Léon Morin, prêtre Kijktips op Netflix (week 26, 2021)

Kijktips op Netflix (week 26, 2021)

Beste lezers! De maand juni is alweer bijna voorbij – wat gaat de tijd toch snel – en wij hebben hier weer een overzichtje voor je met alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. We beginnen met de tabel en in de rest van het artikel staan onze tips.

Kijktips op Netflix (week 26, 2021) // tabel

Oké, laten we dit ‘kijktips op Netflix (week 26, 2021’ artikel maar op de best mogelijke manier beginnen, namelijk met de tabel. Hierin staan dus alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week inclusief de bijbehorende genres, iMDB-cijfers etc. Bekijk hem eerst maar even.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 7 afleveringen van seizoen 6) Actie, Avontuur 2021 7.0
2 Dépression et des potes Komedie 2012 5.3
3 El Caso Wanninkhof - Carabantes (a.k.a. Murder by the Coast) Documentaire, Misdaad 2021 6.5
4 Godzilla Singular Point (1 seizoen) Anime, Sci-Fi 2021 6.9
5 Good on Paper Komedie 2021 -
6 Happy Death Day Horror 2017 6.6
7 Jiva! (1 seizoen) Drama 2021 5.6
8 L’Agence L’Immobilier de Luxe en Famille Reality 2021 -
9 La Casa de las Flores: The Movie Komedie, Drama 2021 5.7
10 La Proie Actie 2011 6.7
Titel Genre Jaar iMDB

Heb je de tabel hierboven inmiddels doorgespit? Staat er iets tussen waarvan je denkt “kijk, dat lijkt me wel wat”? Of lijken de titels je niet erg aan te spreken? In het laatste geval: wees niet teleurgesteld. Wij gaan je nu overhalen

Rick and Morty (seizoen 5)

Als je ons al een tijdje volgt, weet je misschien dat we grote fans zijn van de animatieserie Rick and Morty. Daarom moeten we dit aanbodoverzicht beginnen met de mededeling dat het vijfde seizoen inmiddels op Netflix te zien is.

Althans, de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen. Elke week komt er weer een nieuwe episode bij. Maar ook dat is heerlijk nieuws, want het absurdisme en de geniale gekte van deze serie is wat ons betreft ongeëvenaard.

In Rick and Morty draait het allemaal – en hoe kan het ook anders met zo’n titel – om Morty en Rick. Rick is de opa van de makkelijk over te halen Morty en wetenschapper van beroep. Eentje uit de categorie hyperslimme malloot.

Samen beleven ze de meest absurde, rare, inter-dimensionale avonturen waarin alles kán en zál gebeuren. Rick die verandert in een augurk? Prima. Rick die de gewiste herinneringen van Morty aan Morty laat zien? Ook mogelijk.

Rick in de kelder weer bezig met iets ‘geniaals’ en Morty erachter. Bron: Rick and Morty – tekst loopt door onder afbeelding

Wil je Rick en Morty liever in een aflevering zien waarin ze door de president worden ingehuurd om een kwaadaardige alien onder Het Witte Huis te vermoorden? Dan zit je bij Rick and Morty ook goed. Of misschien ben je meer van de knettergekke ruimteavonturen naar gekke planeten.

Dit is qua onderwerpen nog maar het puntje van de ijsberg, want alles kan in de serie. Naast de absurde avonturen ziet de serie ook ook super uit. Felle kleuren en prachtige animaties complementeren de humor en maken het een serie voor de fijnproever.

https://www.youtube.com/watch?v=_JqTvuVoI1A

The Last Kingdom (seizoen 4)

Het vierde seizoen van The Last Kingdom staat sinds deze week ook op Netflix. Dus hou je af en toe wel van een portie drama, gevechten en intriges in een historische setting? Dan ben jij nu vast ook in je nopjes.

Maar even een stapje terug. In The Last Kingdom zien we dat de Angelsaksen worden aangevallen door een stelletje Vikings / Vikingen en dat dit een lastig verhaal wordt voor Uhtred (Alexander Dreymon). Hij is namelijk van origine Angelsaksisch, maar hij is opgevoed door de Vikingen.

Want waar moet zijn loyaliteit liggen? En alsof dat nog niet voor genoeg ellende zorgt, wil hij ook nog eens een eigen land stichten. Ga er maar aan staan.

The Last Kingdom (seizoen 4) Kijktips op Netflix (week 26, 2021)
Wat een krijger die Uhtred! Bron: The Last Kingdom / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

En natuurlijk gaan er in dit proces mensen dood, wordt er wraak genomen, slaat Cupido zo af en toe toe, verschijnen nieuwe vijanden aan het toneel en wordt er flink wat afgevochten.

Kan je trouwens niet genoeg krijgen van Vikings? Lees dan hier over Vikings (seizoen 6, deel 2) en vanaf wanneer je deze afleveringen op Netflix kunt bekijken.

Léon Morin, prêtre (1961)

We eindigen ons artikel met een oudere Franse film, namelijk Léon Morin, prêtre uit 1961. We proberen al jaren een lans te breken voor oudere films, omdat we weten dat er veel mensen zijn die hier een natuurlijke – en wat ons betreft onterechte – afkeur jegens hebben.

Léon Morin, prêtre speelt zich af tijdens de WOII in een bezet en klein Frans dorpje. De mannen zijn vrijwel allemaal aan het vechten of zelfs dood, dus de vrouwen zijn overgebleven. Eenzaam, wachtend op goede berichten van het front, de tijd doorkomend.

Hoofdpersoon in de film is Léon Morin (gespeeld door Jean-Paul Belmondo), een jonge en knappe priester. Daarnaast is er de atheïstische Barny (Emmanuelle Riva) een jonge weduwe met een dochter. Zij heeft helemaal niks met het geloof – als militante met communistische denkbeelden – maar op een dag stapt ze toch het lokale kerkje binnen.

Barny en Léon in het huis van God. Bron: Léon Morin, prêtre / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Daar ontmoeten de twee elkaar en na verloop van tijd en vele gesprekken later ontstaat er een band. De seksueel gefrustreerde Barny krijgt al snel gevoelens voor de priester, maar hij kan hier door zijn beroep uiteraard niet aan beantwoorden.

Wat volgt in Léon Morin, prêtre is een humanistisch en delicaat portret tussen twee personen in de typische film- en vertelstijl van de Franse film van begin jaren ’60.