Kijktips op Netflix (week 27, 2018)

Wat is de week omgevlogen! Het is alweer weekend en dat betekent dat je weer even een pauzemomentje kunt inlassen om over het aanbod van Netflix bij te lezen. In dit artikel vind je namelijk de nieuwste toevoegingen die er de afgelopen week zijn bijgekomen en die je wellicht gemist hebt. Gelukkig is dat nooit een probleem, want wij zetten alles als vanouds op een rijtje zodat je weer helemaal up to date bent. 

The Fast and the Furious (+ 2 Fast 2 Furious, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Fast and Furious, Fast Five)

Riemen vast! Deze week sjezen we in onze mooie bolides door ruige landschappen en duistere stadsstraten om verzeild te raken in opwindende autoraces. Dat kan natuurlijk alleen maar betekenen dat The Fast and the Furious (2001) weer op Netflix te vinden is. En dat niet alleen, je krijgt er ook gelijk de delen 2 Fast 2 Furious (2003), Tokyo Drift (2006), Fast and Furious (2009) en Fast Five (2011) gratis bij.

Deze inmiddels epische filmreeks begint dus allemaal met The Fast and the Furious, een film waarin acteurs als Vin Diesel, Paul Walker, Ludacris en Michelle Rodriguez hun opwachting maken. Het grote avontuur begint allemaal wanneer undercoveragent Brian O’Conner (Paul Walker) de opdracht krijgt om te infiltreren bij een straatbende die er van verdacht wordt om dure electronica te hebben gejat.

Dominic Toretto (Vin Diesel) is de leider van de gang en de verdenking is dat hij ook nog eens aan illegale straatraces doet. Aan Brian de taak om zich hier in te wurmen. En dat wordt verdraaid lastig als je het best goed blijkt te kunnen vinden met Dom én zijn zus Mia. Het wordt in ieder geval een vurig avontuur waarbij heel wat aardige autootjes op volle snelheid de revue passeren.

Tsja, actie, snelheid en mooie auto’s. Het is niet zo verwonderlijk dat deze filmreeks uitgroeide tot een van de succesvollere in de recente filmgeschiedenis. Als liefhebber van actie kom je dan ook ruimschoots aan je trekken, zeker nu de eerste 5 delen op Netflix beschikbaar zijn.

Toch is de reeks ook voor altijd verbonden aan het tragische lot van acteur Paul Walker, die in 2013 bij -notabene- een auto-ongeluk om het leven kwam. Deel 7, Furious 7, werd net in die tijd opgenomen en plotseling moesten cast en crew het allemaal zonder een van hun helden doen. De soundtrack voor Furious 7, ‘See you again’ van Wiz Khalifa en Charlie Puth, werd een emotioneel eerbetoon aan de veel te vroeg overleden acteur.

Anne with an E (seizoen 2)

Van het snelle Amerika zoeven we door naar het rustige 19-eeuwse Canada. Een groter contrast ga je deze week niet krijgen, maar soit, zo zijn we gewoon. Deze week is het tweede seizoen van Netflix Original Anne with an E beschikbaar gekomen. De serie over het slimme, fantasierijke weesje Anne Shirley en gebaseerd op de boekenserie Anne of Green Gables van schrijfster L.M. Montgomery

Om even je geheugen op te frissen: Anne is een dertienjarig meisje dat door omstandigheden geen al te vrolijk leven kent. Ze is wees en heeft al in verschillende weeshuizen gewoond. Helaas waren deze niet altijd pedagogisch verantwoord en is ze vaak mishandeld. Natuurlijk heeft dit een invloed op haar leven en Anne moet vaak terugdenken aan deze nare periodes. Gelukkig weet Anne met haar karakter het beste uit de situatie te halen en weet ze de mensen om haar heen aan haar zijde te krijgen.

Anne with an E seizoen 2 netflix tips
Anne met hoedje en wazige achtergrond. Bron: Anne with a E/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Anne with an E is een donkere doch hartverwarmende coming-of-age kostuumdrama serie op Netlfix waarin we Anne zien opgroeien. Een ode aan de liefde, verbeeldingskracht, optimisme en aan de hoop, ondanks dat het leven vaak geen pretje is.

En Anne with an E seizoen 2, waarvan je hieronder de trailer kunt bekijken, is vanaf deze week te bewonderen op Netflix.

Escape from Alcatraz

En dan tijd voor een klassieker uit de oude, maar nog niet gedateerde, filmdoos. We hebben het over Escape from Alcatraz (1979) van regisseur Don Siegel en met een hoofdrol voor Clint Eastwood. In dit waargebeurde verhaal wordt het verhaal verteld over drie mannen die het onmogelijke probeerden: ontsnappen uit de Amerikaanse Alcatraz gevangenis. 

Wie vroeger Bassie en Adriaan in de VS heeft gezien, kent de Alcatraz gevangenis misschien. Of allicht heb je andere films gezien met een hoofdrol voor de wereldberoemde gevangenis. Je weet dan dat deze toko ligt op een berg omringt door heel veel water. Kortom, een hel om uit te ontsnappen.

Sterker nog: het was nog nooit iemand gelukt. En toch probeerden een paar stoere gevangenen het. Een daarvan was Frank Morris, in Escape from Alcatraz gespeeld door Clint Eastwood. Het jaar is 1962, Frank een dief/overvaller die al uit veel gevangenissen is ontsnapt,  en ook nu wil vrijheid. Maar dat dat niet zonder slag of stoot gaat, zien we in de film.

Escape from Alcatraz is vandaag de dag nog steeds een heerlijke en spannende thriller die je gerust op een zaterdag kan opzetten en waarmee je je geen seconde verveelt. Eastwood speelt weer een rol die we van hem gewend zijn (lees: stoere en ietwat zwijgzame man) en  de filmlocatie, het echte Alcatraz, blijft prachtig en indrukwekkend om te zien.

Of de drie gevangenen de ontsnapping in het echt hebben overleefd, was lange tijd onzeker. Er werd altijd gedacht dat ze uiteindelijk verdronken zijn. Maar toch blijven er nog steeds twijfels over bestaan. Wij vinden het in ieder geval een mooi verhaal.

Comedians in Cars Getting Coffee (collectie 5)

Begin vorig jaar werd de internethitserie Comedians in Cars Getting Coffee van Jerry Seinfeld op Netflix gegooid. Wij kende de serie al van het internet en waren dus maar wat blij dat deze nu ook op Netflix Nederland te zien was. En dus waren we blij toen we deze week opstonden en zagen dat er nieuwe afleveringen online stonden.

Maar nog even in het kort waar Comedians in Cars Getting Coffee over gaat: Jerry Seinfeld, autoliefhebber en stand-up komedie celeb, haalt elke aflevering in een unieke, mooie en vaak oude vintage auto een andere (vaak) komediant op om samen ergens koffie te drinken. De titel dekt de lading dus perfect.

Ze vertellen in de auto wat ze van elkaar vinden, oude mopjes worden van stal gehaald, er wordt slap geouwehoerd over niks, ze reageren op elkaar, op de situaties, over hun beginjaren, ze praten over wat een goede grap een goede grap maakt, er wordt koffie gedronken, er wordt iets te eten besteld, en dat is het. Meer niet. En de items duren rond de 15 minuten, dus je kan er altijd eentje opzetten als je zelf een kop koffie aan het nuttigen bent.

In deze vijfde collectie van Comedians in Cars Getting Coffee op Netflix zien we bijvoorbeeld Zach Galifianakis praten over donuts en dat mensen altijd denken dat alles wat hij zegt grappig bedoeld is. Verder komen o.a. comedians als Dave Chappelle, Alec Baldwin en Ellen Lee DeGeneres langs om in een koffietentje met Seinfeld te praten over eigenlijk helemaal niks.

En toch boeit het mateloos.

Kijktips op Netflix (week 27, 2018)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 27, 2018). De andere nieuwe titels staan in de tabel hieronder. Check die dus zeker even aan. Tevens willen we je nog even wijzen op de binnenkort op Netflix en Netflix aanbod NL pagina’s, waarop respectievelijk alle titels die snel op Netflix komen en alle titels die nu al op Netflix staan te zien zijn in twee handige tabellen.

En als je onze Facebookpagina met bijna 17.000 likes nog niet geliket hebt, dan vinden we dat erg jammer 😉 En het zou ook zonde zijn als je je niet zou inschrijven op onze nieuwsbrief. Een fijn weekend nog iedereen! En veel plezier met het kijken naar Netflix.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 American Pie: Reunion Komedie 2012 6.7
2 Bring It On: All or Nothing Komedie 2006 5.7
3 The Chronicles of Riddick Actie, Avontuur 2004 6.7
4 American Wedding Komedie 2003 6.3
5 Anne with an E (2 seizoenen) Drama 2018 8.5
6 Bajo La Piel De Lobo Drama 2017 6.1
7 Battleship Actie 2012 5.8
8 Bring It On Komedie 2000 6.0
9 Bring It On Again Komedie 2004 4.5
10 Bulletproof Gangster Biografie, Misdaad 2011 7.1
Titel Genre Jaar iMDB