Kijktips op Netflix (week 27, 2019)

Hoi allemaal, we zijn er weer. We hebben weer een nieuw overzicht voor je met alle nieuwe titels op Netflix Nederland van de afgelopen 7 dagen. Check dus zeker even de tabel onderaan. Maar we beginnen eerst met onze tips van de week.

The Fresh Prince of Bel-Air (6 seizoenen)

Tijd voor een ware klassieker: The Fresh Prince of Bel-Air. Alle 6 de seizoenen. Hoe vet is dat? Wij keken het vaak in onze jeugd, dus het is tof dat alles nu op Netflix staat.

Voor iedereen onder de 25 jaar, even in het kort waar deze legendarische komedieserie over gaat. Kwajongen en schoffie uit de ghetto genaamd Will (de doorbraak-rol van acteur Will Smith) wordt door zijn moeder gedwongen om in het begin van de serie bij zijn rijke oom en tante in Bel Air (Los Angeles) te wonen.

Hij was namelijk betrokken geraakt bij een gevecht en zijn moeder vond het veiliger als hij ver weg was. Zoals te horen en te zien in de rap in de intro van The Fresh Prince of Bel-Air.

Maar dat botst, om het maar zacht uit te drukken. De zeer nette oom en tante hebben zo hun eigen gedrag en persoonlijkheid en Will de zijne. Dit zorgt vaak voor hilariteit en soms zelfs voor een brok in de keel.

We maken in The Fresh Prince of Bel-Air kennis met een hoop iconische personages, zoals bijvoorbeeld de autoritaire oom Philip Banks (James Avery), zoon Carlton Banks (Alfonso Ribeiro), een nerd die zijn maagdelijkheid probeert te verliezen en de hilarische butler George (Joseph Marcell).

Kortom, een heerlijke en legendarische komedie die je zeker een lach op je gezicht zal bezorgen. Bekijk hieronder alvast de bekende intro van de serie om alvast in de juiste stemming te komen en zet daarna de serie gelijk op!

Stranger Things (seizoen 3)

De grootste nieuwe toevoeging aan het Netflix aanbod is zonder twijfel het derde seizoen van de Netflix Original Stranger Things. Wie heeft er zin in een lange, warme en vooral vreemde zomer? Nou, wij wel! En dat komt goed uit, want dit kan je verwachten van Stranger Things (seizoen 3).

Het nieuwe seizoen liet even op zich wachten, maar op 4 juli, Independence Day in de VS en de belangrijkste dag van de zomer, kwamen de bizarre avonturen van de inwoners van Hawkins eindelijk beschikbaar.

Het is inmiddels 1985 en het belooft een broeierige zomer te worden want er gebeurt meteen weer van alles. De hormonen van de tieners slaan her en der op hol, Dustin ontvangt onverklaarbare Russische boodschappen op zijn apparaten en niet iedereen kan dealen met de relatie van Eleven en Mike.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vreemde krachten die nog altijd merkbaar zijn in Hawkins, want natuurlijk is het stadje nog niet van de vreemde gebeurtenissen af.

Zoals je van Stranger Things mag verwachten, zal alles weer gehuld zijn in een heerlijke jaren ’80-laag, bestaande uit toffe settings, te gekke muziek en heerlijk pluizige kapsels. Ach ja, we hebben nu genoeg gekletst. Wij zeggen: Trakteer jezelf op een heerlijk zomers drankje en zet snel Stranger Things seizoen 3 op!

Glee (6 seizoenen)

Als je onze site, Facebookpagina of nieuwsbrief volgt, wist je vast al dat alle seizoenen van de muzikale serie Glee op Netflix zouden komen. We schreven er een tijdje terug namelijk al over. Welnu, die tijd is aangebroken.

Vanaf deze week kan je alle zes de seizoenen van Glee op Netflix Nederland bekijken. De serie liep van 2009 tot 2015 en kreeg direct een zeer grote fanschare, dus we moeten de serie even noemen.

Het is een komedieserie met een hoop muziek en een randje drama dat altijd op de loer ligt. We volgen een groep jongeren, vol ambitie en met talent. Ze proberen kracht en hun eigen stem te vinden door zich aan te sluiten bij een muzikale club.

Er komen verschillende karakters voorbij, er wordt veel gezongen en gedanst, er wordt gestreden om kampioenschappen, er worden mensen verliefd, er wordt opgebokst tegen vooroordelen en er wordt nog meer gezongen en gedanst. En nog meer.

Cristina

Dan iets heel anders met Cristina, de korte documentatie van slechts 39 minuten op Netflix Nederland, maar daarom niet minder heftig. We zien het verhaal en de strijd van Cristina, een ernstig zieke 37-jarige vrouw.

Ze wordt verliefd op Bruce, maar vecht tegelijkertijd voor haar leven. Het is bewonderenswaardig hoe vol leven ze nog zit, klaar om het leven te leven, terwijl ze lichamelijk aftakelt.

De documentaire werd gemaakt door gevierd documentairemaakster Michèle Ohayon, tevens een vriendin van Cristina. Cristina had al een keer kanker verslagen, ze begon te praten met andere patiënten en uiteindelijk besloot Ohayon de film toch te maken, ondanks haar eerste bezwaren.

En het resultaat Cristina is zowel prachtig als hartbrekend. Met een hoofdrol voor een sterke vrouw, waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen. Check de trailer hieronder.

Kijktips op Netflix (week 27, 2019)

Zoals je hierboven kan lezen, hadden we deze week een hoop tips voor je. En dan hebben we Minions niet eens genoemd 😉 Ook een leuke (animatie)film voor tussendoor. Alle nieuwe titels vind je in de tabel onderaan deze alinea.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Abyss (1 seizoen) Komedie, Romantiek 2019 7.1
2 All Saints Drama 2017 6.0
3 Arthdal Chronicles (8 afleveringen) Drama 2019 7.7
4 Blow Drama 2001 7.6
5 Booba (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2019 8.0
6 Cardcaptor Sakura (2 seizoenen) Anime, Avontuur 1998 8.0
7 Cartel Land Documentaire 2015 7.4
8 Chief of Staff (4 afleveringen) Drama 2019 8.3
9 Couples Retreat Komedie 2009 5.5
10 Cristina Documentaire, Short 2016 8.0
Titel Genre Jaar iMDB

Dit was het weer voor deze week. Als jij nog tips hebt, horen we dat altijd graag, bijvoorbeeld via Facebook. Als je benieuwd bent naar het hele aanbod, check dan onze Netflix aanbod pagina en voor de toekomst onze Binnenkort op Netflix pagina.