Kijktips op Netflix (week 27, 2020) gotham seizoen 5 penguin

Kijktips op Netflix (week 27, 2020)

Benieuwd naar alle kijktips op Netflix (week 27, 2020)? Dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben ze namelijk allemaal in een handige tabel gezet (zie onderaan dit artikel). Er kwamen bijna 100 (!) nieuwe dingen op Netflix, dus keuze genoeg.

Scent of a Woman

We trappen dit overzicht graag af met de toevoeging Scent of a Woman, een film uit 1992 van regisseur Martin Brest, die je weer kan kennen als maker van bijvoorbeeld Meet Joe Black (1998).

De hoofdrol is voor Al Pacino als cynische kolonel Frank Slade, een ex-militair op leeftijd die inmiddels niet meer kan zien. Maar dat houdt hem niet tegen om nog flink van het vrouwelijke schoon te genieten, vooral van hun ‘scent’ (geur).

Zijn familie wil een weekendje een soort oppas voor hem, zodat zij rustig Thanksgiving buiten de deur kunnen vieren en zodat hij dan niet eenzaam is. En daar komt de 17-jarige student Charlie (Chris O’Donnell) in beeld.

Frank Slade a.k.a. liefhebber der vrouwen en student Charlie. Bron: Scent of a Woman / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hoe moeilijk kan het zijn om op een oudere, blinde man te passen? Maar al snel neemt het verhaal van Scent of a Woman een draai en zitten ze opeens in het vliegtuig naar New York.

Daar moet Charlie een beslissing maken die van grote invloed kan zijn op zijn toekomst, en waarbij het advies van Frank handig kan zijn, en de ex-kolonel zelf kan wel een extra paar ogen gebruiken in de wereldstad. Ze hebben elkaar dus nodig en het resultaat is een heerlijke film met een magistrale Al Pacino. Hij won er zijn eerste en enige Oscar voor de Beste Acteur mee.

The Big Lebowski

En na Scent of a Woman wacht ons alweer de tweede filmklassieker, namelijk The Big Lebowski. Wat moeten we nog vertellen over deze bekende film van de Coen brothers?

Jeff Bridges werd wereldberoemd met zijn vertolking als chille Jeffrey Lebowski a.k.a. The Dude. Hij draagt dezelfde naam als een miljonair, een man met een knappe, jonge vrouw Bunny (Tara Reid) met inmiddels een hoop geldschulden.

En dus, je verwacht het misschien al, denken een paar criminelen dat onze Lebowski de man is die ze nodig hebben om wat extra geld te verkrijgen. Geld die hun baas ooit geleend heeft aan de vrouw van de miljonair.

Onze man ‘The Dude’. Bron: The Big Lebowski / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ze komen bij hem op bezoek en plassen zelfs op zijn tapijt! Onze Lebowski besluit om de andere, rijke ‘Big’ Jeffrey Lebowski op te zoeken om geld te vragen om een nieuw tapijt te kopen. Het is immers indirect zijn schuld dat het tapijt smerig is geworden.

Wat volgt in The Big Lebowski is een bizar avontuur, vol verraad, onhandigheid, komedie en heel veel goede muziek. De soundtrack is namelijk fantastisch met muziek van o.a. Moondog, Bob Dylan, Captain Beefheart en meer. Dus als je de film nog niet gezien hebt: doen!

Catch Me If You Can

En we gaan gewoon gewoon door met de toevoeging van Catch Me If You Can (Spielberg, 2002). Het houdt niet op, niet vanzelf. Want met deze film heeft Netflix deze week nóg een vette film aan het aanbod toegevoegd.

Ditmaal volgen we het jonge ventje Frank W. Abagnale Jr. (Leonardo DiCaprio) die achtervolgd wordt door een hele horde mensen van de geheime Amerikaanse dienst, onder leiding van meneer Carl Hanratty (Tom Hanks).

Waarom dat is? Omdat achter het onschuldige, jongensachtige uiterlijk van de jonge Frank W. een ware meesteroplichter schuilt. Het zorgt er voor dat hij kan werken als dokter, advocaat en zelfs als copiloot van een grote vliegtuigmaatschappij. Tel daar zijn handigheid bij op als vervalser en hij leeft een fijn leventje.

Wat volgt is een prachtig en fris kat-en-muis spel tussen Frank en Carl Hanratty in een fantastische film. Want zo kan Catch Me If You Can zonder enige twijfel getypeerd worden. Oh, en het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Gotham (seizoen 5)

En daar is dan eindelijk Gotham (seizoen 5). Er werd lang uitgekeken naar dit vijfde seizoen en sinds deze week kunnen we er dan eindelijk naar kijken via Netflix. Gotham ken je misschien als de stad waar Batman zijn kunstjes flikt, maar voordat hij op het toneel verschijn, de tijd waarin de serie Gotham zich afspeelt, was het chaos in de stad.

Met corrupte politici, elke week weer een nieuwe crimineel die de boel op stelten zet, maffia, politie die je makkelijk kan omkopen en dat soort ellende meer. En dan verschijnt daar opeens James Gordon (Ben McKenzie) bij de politie van Gotham die de boel wilt oplossen.

Het fijne aan Gotham is zonder twijfel de grimmige en verdorven sfeer en dat je allerlei vijanden de revue ziet passeren die het later tegen Batman zullen opnemen, zoals The Penguin (Robin Lord Taylor), The Riddler (Edward Nygma) en meer.

En nu kunnen we dus kijken naar Gotham (seizoen 5). Het seizoen telt 12 afleveringen en hiermee komt de serie ook daadwerkelijk tot een einde. Wij gaan vanavond kijken!

Kijktips op Netflix (week 27, 2020)

Tot zover onze kijktips van de afgelopen week. Allicht dat je nu weer wat dingen aan je kijklijstje hebt kunnen toevoegen. Wil je weten wat er de afgelopen tijd allemaal op Netflix is gekomen? Dan kan je onze oudere weekoverzichten even ckecken.

En nu je er toch bent: door ons te volgen via Instagram, Facebook en de nieuwsbrief weet je altijd wat er speelt op Netflix. Zo word je op je werk de kenner der Netflix! Maar het is natuurlijk ook gewoon handig voor jezelf.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Cinderella Story Komedie 2004 5.9
2 Adú Drama 2020 6.4
3 Ali Baba ve 7 Cüceler Actie 2015 6.1
4 Along Came Polly Komedie 2004 5.9
5 Back to the Future Avontuur, Sci-Fi 1985 8.5
6 Back to the Future Part II Avontuur, Sci-Fi 1989 7.8
7 BNA (1 seizoen) Anime, Fantasie 2020 7.3
8 Catch Me If You Can Biografie, Misdaad 2002 8.1
9 Chico Bon Bon: Monkey with a Tool Belt (2 seizoenen) Animatie, Familiefilm 2020 -
10 Children of Men Drama, Sci-Fi 2006 7.9
Titel Genre Jaar iMDB