Kijktips op Netflix (week 27, 2021) young royals

Kijktips op Netflix (week 27, 2021)

Heb je het gevoel dat je niet weet wat je moet kijken op Netflix? En heb je geen zin om een uur lang door het aanbod te struinen om uiteindelijk toch maar weer Friends op te zetten? Wij snappen je. En dus zetten we elke week alle nieuwe titels op Netflix voor je op een rij. En we halen er gelijk een paar tips voor je tussenuit.

Kijktips op Netflix (week 27, 2021) // tabel

Voordat we onze weektips uitlichten, hebben we hier eerst een tabel voor je. In deze tabel staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Elke film, serie en aflevering die de vorige zeven dagen op Netflix is gekomen, vind je in de onderstaande tabel.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 17 Again Komedie 2009 6.4
2 A Dog’s Way Home Avontuur, Familiefilm 2019 6.7
3 America: The Motion Picture Animatie, Actie 2021 5.6
4 Arrivederci Saigon Documentaire 2018 6.5
5 Audible Documentaire 2021 4.4
6 Bad Boys Actie 1995 6.8
7 Baikonur, Earth Documentaire 2018 -
8 Barney's Version Komedie 2010 7.3
9 Baywatch Actie 2017 5.6
10 Big Timber (1 seizoen) Reality 2020 5.8
Titel Genre Jaar iMDB

Young Royals (seizoen 1)

Laten we maar beginnen met de meest verrassende tip van de week: de Zweedse serie Young Royals. En met een gemiddeld iMDB-cijfer van 8,1 doet deze gloednieuwe serie het gelijk goed bij de kijkers. Waarom dat is, leggen we hier uit.

Wilhelm (Edvin Ryding) moet zich aanpassen aan zijn nieuwe school Hillerska, een zeer hoog aangeschreven en strenge kostschool in Zweden. En oh ja, Wilhelm is prins. Hij wordt op deze school gezet, om hem een beetje op te voeden.

Want wat blijkt? De prins is niet bepaald een ja-knikker. Hij gaat veel uit, belandt in vechtpartijtjes en dat soort dingen meer. Het lijkt zijn ouders daarom beter om hem naar het internaat Hillerska te sturen.

Daar heeft hij het lastig – en dat snappen wij maar al te goed – om continu de balans te vinden tussen enerzijds zijn jongheid en opgroeien, en anderzijds mee te nemen dat je blijkbaar de troonopvolger bent van Zweden. Dat zorgt natuurlijk voor frictie en dat is mooi te zien in Young Royals, zeker als de beste prins natuurlijk verliefd wordt.

De prins (in het midden) met twee andere metgezellen. Bron: Young Royals / Netflix

Is Young Royals een serie die we over tien jaar in één adem noemen met series als The Sopranos, The Wire, Mad Men en bijvoorbeeld Breaking Bad in een rijtje met beste series aller tijden? Nee, zeker niet. Voornamelijk door het – in onze ogen – iets te hoge Elite-gehalte.

En toch hebben we ons uitermate vermaakt door de snelheid en geliktheid van de serie en omdat de makers zichtbaar hun best doen om niet in clichés te vervallen. Prima kijkvoer dus, zeker als je van Young Adult houdt.

Edge of Tomorrow (Liman, 2014)

Fans van films waarbij een gebeurtenis keer op keer opnieuw gebeurt – zoals een film als Groundhog Day – moeten de actievolle sciencefictionfilm Edge of Tomorrow uit 2014, met hoofdrollen voor Tom Cruise en Emily Blunt, zeker een keertje bekijken.

Een sterk alien ras heeft het gemunt op onze aarde. Geen enkel lege is tegen hun aanvallen opgewassen. Majoor William Cage (Tom Cruise) komt – midden in een slagveld – door een onbekende reden in een time-loop terecht.

Elke keer komt hij te overlijden, omdat de tegenstander te sterk is. Maar elke keer weer dezelfde situatie herbeleven, zorgt er natuurlijk ook voor dat je je steeds beter kunt wapenen en voorbereiden op het moment. En zo komen ze stapje voor stapje dichterbij bij het verslaan de de buitenaardse kracht.

Kijktips op Netflix (week 27, 2021) edge of tomorrow
Op een knop drukken met een halfblote buik. Bron: Edge of Tomorrow / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Natuurlijk, Edge of Tomorrow is een sciencefictionfilm – en we weten dat er een aantal mensen zijn die dit soort genrefilms bij voorbaat links laten liggen – maar laat dat je niet weerhouden om de spannende film niet te kijken.

Vikings (seizoen 6)

Het volledige zesde seizoen van de serie Vikings staat sinds deze week ook op Netflix. En aangezien wij het een goede serie vinden, noem we hem graag in dit ‘kijktips op Netflix (week 27, 2021)’ artikel.

Vikings gaat over – en hoe kan het ook anders met zo’n titel – vikings. De serie start aan het eind van de achtste eeuw in Scandinavië en met graaf Earl Haraldson als de baas van Kattegat, een gunstig gelegen stuk land. Elk jaar trekken de mannen naar het oosten om andere gebieden leeg te plunderen.

Maar boer Ragnar Lothbrok heeft via via gehoord dat er in het westen meer te halen valt. Haraldson ziet hier niks in en dus besluit Ragnar zelf maar een boot te laten bouwen om naar het westen te trekken en Engeland te beroven. Het is het begin van een meeslepende plundertocht waarbij Ragnar uiteindelijk zelf graaf en zelfs koning wordt.

Kijktips op Netflix (week 27, 2021) vikings seizoen 6
Stoere viking Bjorn met schmink. Bron: Vikings / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In het zesde en laatste seizoen van Vikings is inmiddels zijn zoon Bjorn Lothbrok de leider van Kattegat. Maar aan de andere kant is er zijn andere zoon Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen). Laatstgenoemde vecht inmiddels aan de zijde van de Russen. Seizoen zes draait om hun harde strijd.

Verwacht van Vikings geen 100% historische accuraatheid. Daar is het de makers niet om te doen. wat je wel krijgt, zijn epische gevechten, indrukwekkende landschappen, intriges en romantiek. Dompel je onder in deze bijzondere wereld en je hebt vast een goede tijd.

Forrest Gump (Zemeckis, 1994)

Waarschijnlijk heb je de film Forrest Gump al 100x gezien, maar toch zijn we blij dat ie sinds deze week weer op Netflix staat. En dat is dan ook de reden dan we hem hier even kort uitlichten.

De aardige, maar weinige, snuggere Forrest Gump (Tom Hanks) speelt in deze film keer op keer een rol in grote gebeurtenissen, van de Vietnamoorlog, een ontmoeting met John F. Kennedy, Elvis Presley en John Lennon en nog veel meer. De montages hiervan blijven keer op keer smullen.

Maar bovenal gaat de film over zijn leven. En zijn grote droom om de vriend te worden van zijn Jenny (Robin Wright).