Kijktips op Netflix (week 28, 2018) Fury brad pitt

Kijktips op Netflix (week 28, 2018)

Tropische temperaturen en mooi weer betekent vaak lekker naar buiten, eten, drinken, wegsmelten en luieren. Maar soms, heel soms, heb je het ook wel weer een beetje gehad met die bloedhete gele rakker in de lucht. Dan verlang je naar een koel huis met een televisie/tablet/smartphone om Netflix te kijken. En dus vind je hier onze kijktips op Netflix (week 28, 2018). Misschien staat er iets voor je tussen. En alle nieuwe titels op Netflix vind je natuurlijk in de tabel onderaan het artikel. 

Suits (seizoen 6)

De fans van Suits weten het waarschijnlijk al, maar Suits seizoen 6 staat sinds een paar dagen op Netflix! Dus als je een liefhebber bent van de avonturen van Mike Ross (een rol van Patrick J. Adams), dan ga je de komende tijd een leuke tijd beleven.

Maar nog even in het kort waar de serie over gaat. De hoofdpersoon is dus Mike Ross, een knaap die zijn school nooit heeft afgemaakt. Maar hij is toch een hele slimme jongen met een zeer vlotte babbel, een hoog IQ en een fotografisch geheugen. Als hij na een mislukte drugsdeal per ongeluk het advocatenbureau van Harvey Specter in NY binnenloopt, wordt hij tot ieders verbazing aangenomen. Hij werkt zich vervolgens op binnen het bedrijf, terwijl hij dus eigenlijk helemaal geen advocaat is.

En in Suits seizoen 6 gaat de serie vrolijk verder. Zo zien we o.a. dat Mike nog steeds in de gevangenis zit samen met Frank Gallo, een crimineel die ooit is aangeklaagd door de baas van Mike, Harvey Specter. Via Mike heeft hij nu een manier gevonden om wraak te nemen voor de daad uit het verleden.

Verder krijgt Mike ‘smooth babbelaar’ Ross in het zesde seizoen uiteindelijk een baan bij een juridisch loket, omdat Specter aan een aantal lijntjes trekt binnen zijn netwerk.En hoe gaat zijn vriendin Rachel (Meghan Markle) hier allemaal mee om? Want het is lastig trouwen als je vriend in de gevangenis zit, lijkt ons.

En ja, Meghan Markle is dus nog steeds te zien in het zesde seizoen van Suits. We zijn benieuwd of prins Harry ook wel eens naar Suits heeft gekeken voordat ze elkander leerden kennen. Als mensen dit weten, laat het ons weten via onze Facebookpagina.

The Warriors

“Warrios, come out and playyyyyyy eyyyy!” We zagen de film ooit als broekie van een jaar of 13 bij het vak CKV. Althans, dat denken we, want deze quote is ons altijd bijgebleven uit de jaren ’70 cultklassieker The Warriors. Van de rest van de film konden we ons alleen niks meer herinneren en dus waren we maar wat blij dat hij sinds deze week op Netflix te zien. is.

De film speelt zich af in de toekomst in NY waar een hoop jeugdbendes actief zijn. Als Cyrus, een charismatisch mannetje van de bende de Gramarcy Riffs, een oproep doet aan alle andere bendes om zich te verenigen zodat ze de stad over kunnen nemen, gaat het op een gegeven moment helemaal mis. Cyrus wordt neergeschoten door een ander bendelid, die vervolgens weer beweert dat de bende The Warriors achter de moord zitt. Dat is het startsein voor een heuse heksenjacht door de straten van NY, van The Bronx tot Coney Island, naar de leden van The Warriors die zelf veilig thuis proberen te komen.

Het mooie aan The Warriors is, naast de snerpende synthesizer muziek en de spanning, dat je een inkijkje krijgt in de het NY van eind jaren ’70. Een tijd waarin drugs- en jeugdbendes aan de orde van de dag waren, drugs op elke straathoek verkrijgbaar was, en waar je na een bepaalde tijd niet meer door de stad kon lopen. Wat een verschil met vandaag de dag.

De hele trailer van The Warriors op Netflix kan je hieronder bekijken, inclusief dus de lekkere synthesizer muziek, jeugdcultuur en een hoop spanning en geweld. Dus probeer eens een keer iets anders dan de standaard titels die je al kent, en zet hem gewoon eens op. Je zal niet teleurgesteld worden, mits je open staat voor nieuwe dingen.

Fury

Fury is een hele toffe oorlogsfilm van de hand van David Ayer (bekend van o.a. End of Watch) met een hoofdrol voor Brad Pitt die de rol van de Amerikaanse sergeant Collier ak.a. Wardaddy speelt, een stoere man met dito kapsel. Hij heeft de leiding over een groep soldaten en een Sherman tank die het samen moeten opnemen tegen de Duitsers in WOII.

Het is inmiddels april 1945, dus de laatste fase van de oorlog is aangebroken, maar dat wilt niet zeggen dat ze op hun lauweren kunnen rusten. Ze hebben sowieso veel te weinig man- en vuurkracht om een grote rol te kunnen spelen en dan hebben ze ook nog eens de jonge en onervaren soldaat Norman Ellison in hun midden. Desalniettemin zullen de mannen moeten doorgaan en zich door hele angstige momenten moeten werken, zoals in het echt en vele andere oorlogsfilms.

Fury is niet bijster origineel in het genre, maar de film zal zeker gewaardeerd worden als je van spannende, oorloggerelateerde films houdt. En er wordt ook goed in geacteerd, dat moet gezegd. Bovendien is de relatie tussen sergeant Collier ‘Wardaddy’ en Norman een interessante, omdat Wardaddy zich als mentor van Norman opstelt. Het is dus een boeiende film, hoewel het ons even moeite kostte om Brad Pitt’s rol los te koppelen van zijn karakter in Inglourious Basterds (“Arriverderci!).

Kijktips op Netflix (week 28, 2018)

Dit waren onze tips, de rest vind je hieronder. Dit is tevens het einde van dit artikel met kijktips op Netflix (week 28, 2018). Wil je nooit meer iets missen, like dan onze Facebookpagina en schrijf je in voor de nieuwsbrief. En natuurlijk bestaan onze Netflix Nederland aanbod en Binnenkort op Netflix pagina’s ook nog steeds als je wilt weten wat het hele aanbod is aan titels en welke films/series snel op de streamingsdienst komen.

Een fijne en warme zondag iedereen, maar dat moet wel goed komen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Fun Size Avontuur, Komedie 2012 5.4
2 The Saint Actie, Avontuur 1997 6.2
3 Twister Actie, Avontuur 1996 6.3
4 Snow White and the Huntsman Actie, Avontuur 2012 6.1
5 She’s Out Of My League Komedie 2010 6.4
6 Bridget Jones’s Diary Komedie, Romantiek 2001 6.7
7 Vanity Fair Drama 2004 6.2
8 Kiss the Girls Misdaad, Mysterie 1997 6.6
9 Angus, Thongs and Perfect Snogging Komedie, Romantiek 2008 6.4
10 American Pie: The Book of Love Komedie 2009 4.8
Titel Genre Jaar iMDB